Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dotkliwe teraz mu na gospodarstwo przyjadą wszystkie możliwe instytucję na kontrolę i każda będzie bardzo dokładna 

Opublikowano
14 minut temu, Unexpected napisał:

Jakie są konsekwencje nie wpuszczenia wetów z PIW na posesję, w celu kontroli pod kątem bioasekuracji?  Typek z małą hodowlą tak zrobił

Na dzień dobry blokada siedziby stada 

Opublikowano

Zobaczył, że dobrze trzepią i robią zdjęcia ogólnie do dokumentacji, nie wiem w sumie, głupie powody podawał ze locha się prosi, jest brudno i nie będzie ścielił w tym momencie słomą oraz że chorował wcześniej na covida. Trzymał ich przed bramą, szybko nie odpuszczali

Opublikowano

Do mnie też nie dzwonią wiedzą że zawsze wszystko jest w porządku przyjedzie pochodzi spisze protokół i jedzie dalej 

Opublikowano
16 godzin temu, adamn999 napisał:

Dwie chłodnie firmy Tönnies, widziałem dziś na S 5 w okolicy Poznania, nigdy wcześniej nie widziałem ich na polskich drogach 🤬

Mają swoją rzeźnie na naszym terenie to raczej nic dziwnego 

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, ws71 napisał:

@soltys48 Od 6,60 S, u nas 6,7 do 6,85

A maciora?

3,4 dziś zabrana agro maki

pytanie z innej beczki, jak uzasadnić ARiMR ogrodzenie całej dzialki 7000 m2 metrów ( 340 m płotu) defacto do produkcji trzody jest wykorzystywane około 4000 m2 reszta to pole uprawne. myślałem żeby napisać że reszta to plac manewrowy przy rozładunku słomy, lub ustawić izotermę na padlinę na drugim końcu działki. przerabiał to ktoś?

Opublikowano

ja podałem, że będę miał słomę, a rozporządzenie MSWiA mówi o minimalnych odległościach od granic, chyba 30 metrów. A na koniec działki podałem ze musiałbym wielokrotnie otwierać bramę aby zadbać o pozostały teren co zmniejszyłoby skuteczność bioasekuracji. przeszło, 250mb, nabór 2018

Opublikowano

dzięki tak napiszę, dodatkowo dodam że robię dwa stogi, a na działce pozostaje jeszcze trzeci zeszloroczny którym ściele do czasu dezaktywacji ewentualnego wirusa w słomie z nowych zbiorów.

powiedz mi kolego czy zwrot to 80 % z 200 zł za metr bieżący, czy w wniosku o płatność dokumentujesz że 1 bieżący wyniósł cię np 150 zł i od tego ci naliczają 80%?

a i czy miałeś kontrolę i na co zwracać uwagę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v