Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dontcry napisał:

Ja w strefie od 2 tygodni jestem w łódzkim. 

Rynek jest tak posrany ze za tydzień nie wiadomo co bedzie. 

I jak cena duzo nizsza w jakiej strefie jestes ? 

No dokladnie kiedys cena spadla na tydzoen a pozniej w ciagu tygodnia 80gr do gory 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak zaczną świnie rosnąć 7 miesięcy a nie 90 dni .

Ty nie pisz takich glupot bo juz mi pare osob ze rolnik narzeka a swinia mu rosnie 3 miesiace ale jak go uswiadomilem ze 3 miesiace od 30 kg a nie od urodzenia to zdziwiony

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

No dokladnie kiedys cena spadla na tydzoen a pozniej w ciagu tygodnia 80gr do gory 

Ty nie pisz takich glupot bo juz mi pare osob ze rolnik narzeka a swinia mu rosnie 3 miesiace ale jak go uswiadomilem ze 3 miesiace od 30 kg a nie od urodzenia to zdziwiony

W tej najlagodniejszej. Na razie zadnych różnic w cenie nie ma. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano
9 godzin temu, damianos95 napisał:

Co nie pisz głupot jak wstawia się świnie to jakie od warchlaka i ile się tuczy 3 miechy tak czy nie . Od 30 kg i ile taki tucz trwa ? .

Opublikowano
Dontcry napisał:

1 godzinę temu, damianos95 napisał:

W tej najlagodniejszej. Na razie zadnych różnic w cenie nie ma. 

Jakie masz ograniczenia w strefie bo mnie też od jutra pewnie sięgnie. Tylko mnie złapie od drugiej strony bo z ogniska gm. Lututów.

Opublikowano
20 minut temu, rudinho11 napisał:

Jakie masz ograniczenia w strefie bo mnie też od jutra pewnie sięgnie. Tylko mnie złapie od drugiej strony bo z ogniska gm. Lututów.

Mnie narazie nie sięga strefa ale podobno ubojnie juz czekaja na tanszy towar

I zastoj na ubojniach

Opublikowano
1 godzinę temu, rudinho11 napisał:

Ale w której będziesz? Niebieska,czerwona, różowa ? 

Opublikowano
3 godziny temu, rudinho11 napisał:

32 km od ogniska w Lini prostej

Chyba tej najbardziej "lajtowej" chociaż nie wiem.

Ja jestem w niebieskiej rok. Co do zmian, to świadectwo ważne 24 godziny, nie wszystkie ubojnie biorą niebieska, np Animex jeśli bierze to tylko wyznaczone dni o ile się nie mylę to w środy i piątki. 

Opublikowano

Pytanie do znawców. Mam 16szt nadmiaru świń. Sprzedałbym takie 30kg średnio. Ile wołać za takie? Nigdy nie sprzedawałem a nie mam się jak pomieścić z ilościa w tuczarni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v