Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten świat schodzi na psy!

Powiedzcie mi jak to jesT:

na juto mam umówione odbiór 15 sztuk średnia waga po 145 kg i cena 4.6 plus VAT do ubojni

a przed chwila się dowiedziałem ze pośrednik któremu prawie zawsze sprzedawałem w poniedziałek płacił 5.20 z vat

Opublikowano

To proste, ubojnia woli kupić od pośrednika. Możesz mieć świnie w S i E klasie, ale jak masz mało sztuk to i tak ubojnia Ci nie dołoży. Do tego jak oddajesz na WBC to jeszcze mogą Cię w gratisie oszukać na wybiciu. Witaj w Polsce.

Opublikowano
Dnia 8.03.2021 o 19:31, witejus napisał:

że też wam się chce z trollem gadać ,on z nudów wymyśla coraz to nowe pomysły i wstawia na forum a pojęcie o gospodarce ma takie jak ten GRA O PLON ,choć tamtemu to chciało się robić tylko że gówno z tego miał

Za dużego nie mam bo nie mam szkoły rolniczej ale szukam możliwośći rozważam dobre opcje i najlepsze warianty

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

a skąd możesz wiedzieć która opcja i wariant są dobre jak nic nie wiesz?

Po to się was pytam nowoczesnych i oświeconych rolnikow

Opublikowano (edytowane)

Podwyżki w oficjalnych cennikach rzędu 20 groszy, zmowę cneową czas zacząć. Ciekawe czy dla dużych dostawców wzrosty będą adekwatne do tych w NIemczech. Oj skończy się agrobiznesowa propaganda, że w Polsce świnie droższe niż w Niemczech.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

A co będą bić jak nie podniosą?  Handlarze cały żywiec do niemcowni wywiozą.

Jak to możliwe? Bo mnie wychodzi że u nas drożej niż u Niemca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v