Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, vatoviec napisał:

skłonny byłbym na kubotę M5 

Kubota m5 to totalna tragedia dla mnie, biegi sie zacinaja, czesto ciezko wlozyc, plus wszystko trzeszczy, podnosik slaby, slaba masa, slaba widocznosc do tylu. Jak cos to z kuboty wchodzi w gre mgx, co o nim sadzisz?

Opublikowano
2 minuty temu, ahten napisał:

Kubota m5 to totalna tragedia dla mnie, biegi sie zacinaja, czesto ciezko wlozyc, plus wszystko trzeszczy, podnosik slaby, slaba masa, slaba widocznosc do tylu. Jak cos to z kuboty wchodzi w gre mgx, co o nim sadzisz?

A to jak najbardziej na tak bo to maszyna już trochę grubszego kalibru

Opublikowano

Arion 510, amortyzowana oś, skrzynia 24x24, kabina amortyzowana, lepszy fotel, szyber dach, przedni podnośnik, ładowacz czołowy, mocniejszy podnośnik, i jakieś tam duperela typu radio na bluetooth, klimatyzowany schowek, 350 000 netto. Dużo czy targować się jeszcze?

Opublikowano
9 godzin temu, Dominiik napisał:

Arion 510, amortyzowana oś, skrzynia 24x24, kabina amortyzowana, lepszy fotel, szyber dach, przedni podnośnik, ładowacz czołowy, mocniejszy podnośnik, i jakieś tam duperela typu radio na bluetooth, klimatyzowany schowek, 350 000 netto. Dużo czy targować się jeszcze?

Bardzo zbliżony model 510 jest na promocji za 304 tys. z tą różnicą że nie posiada tura..a raczej on sam nie kosztuje 46 tys..jak dla mnie targować

Opublikowano

Miałem na testach Kubotę i serio jeśli ktoś to poleca to chyba do koszenia trawnika przy domu i rozsiania nawozu. Za tą cenę biegi jak w MTZecie brak ehr i regulacji z zewnątrz. Proxima w tej cenie ?, jakby kosztowała 130-140 netto to może by się ktoś zastanawiał, nie prawie 200 :) . Co do biegów, mam w dziadku 32x32 i sporej części się nie używa więc... Jeszcze T5 utility do ariona albo MF , postaw T5 EC to tu już można się zastanawiać nad wyborem ...  Fakt ceny są chore, ale oczekiwanie od ciągnika średniej półki w 4 cyl tego samego co w 20paro letniej LORZE w 6cyl to sorry bardzo ...  

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Dominiik napisał:

510 to gabaryt szesciocylindrowca w silniku 4,5 , i można śmiało podnieść jej moc do tych 145 koni

może masa i większa o około 1000 kg ale gabaryt prawie ten sam co Arion 450 wg. danych technicznych 444 cm ma jeden i drugi a rozstaw osi 450 ma 253cm a 510 ma 256cm jedynie wyższy jest ponad 20 cm promień skrętu praktycznie taki sam i tak się zastanawiam teraz gdyby dociążyć 450-stkę to wychodzi prawie na to samo co 510 czy jestem w błędzie? 

Opublikowano

Tzn możesz mieć rację, ale 510 tez możesz dociążyć więc jej nie dogonisz waga,w 510 jest silnik jd który można podnieść bo jest bardzo elastyczny nawet o 40 koni, faktycznie kabina jest większa co na plus bo w tej 450 czułem się trochę klaustrofobicznie, udzig ma dużo większy bo coś około 7 ton

Opublikowano
1 godzinę temu, Spontan88 napisał:

tura..a raczej on sam nie kosztuje 46 tys..jak dla mnie targować

Raczej kosztuje fl 100 na mechanicznym poziomowaniu do Ariona 420 42tys netto z paleciakiem polskim

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.04.2021 o 22:00, ahten napisał:

Jeździłeś kiedykolwiek tym modelem? Bo coś mi się wydaje że chyba nie...

Dnia 16.04.2021 o 22:31, radzioRS napisał:

Kubota M5 waga 3.8 T moment obrotowy przy bardzo wysokich obrotach dramat biegi faktycznie jak przełączyć na polowe to wielki problem sąsiad ma takie kino bambino 

Co rozumiesz przez moment obrotowy przy bardzo wysokich obrotach? Z tego co wiem to max moment ma przy ok. 1500 obr/min, więc chyba porównywalnie z innymi w tej klasie mocy. Masa też porównywalna z konkurencją, więc nasuwa się pytanie, z czym porównujesz?

Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie, do czego potrzebujesz ciągnik. Jeśli Kubota M5 jest dla ciebie za mała/za lekka/ zawsze można pójść w M105GX: większa masa, większy gabaryt, skrzynia powershift z automatem, EHR w standardzie, większa kabina itd.

Edytowane przez KIRK80
Opublikowano
37 minut temu, KIRK80 napisał:

Co rozumiesz przez moment obrotowy przy bardzo wysokich obrotach? Z tego co wiem to max moment ma przy ok. 1500 obr/min, więc chyba porównywalnie z innymi w tej klasie mocy. Masa też porównywalna z konkurencją, więc nasuwa się pytanie, z czym porównujesz?

Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie, do czego potrzebujesz ciągnik. Jeśli Kubota M5 jest dla ciebie za mała/za lekka/ zawsze można pójść w M105GX: większa masa, większy gabaryt, skrzynia powershift z automatem, EHR w standardzie, większa kabina itd.

Cena też większa ;)

Opublikowano
Neveragain napisał:

Mistrzowie. Jakie są różnice pomiędzy JD 6090m a 6120m?

Da sie bez przeróbek z 90 zrobic 120 tak jak to w niektórych markach szło zrobić czy niebardzo? Silniki te same a osprzęt?

Nie ma żadnej różnicy

Da się, maksymalnie zrobisz z niego 140km

Opublikowano
2 godziny temu, Dominiik napisał:

Nie ma żadnej różnicy

Jak to nie ma. Jedna kluczowa najważniejsza CENA.

P.S. 

2 godziny temu, Dominiik napisał:

Nie ma żadnej różnicy

Wycenialeś JD 6090 M ?

Opublikowano
8 godzin temu, KIRK80 napisał:

typ   3800 -TIEF4 (StageIV / DPF+SCR)
Pojemność/liczba cylindrów cm3 3769 / 4 cylindry
Obroty znamionowe obr/min 2600
Moc znamionowa (97/68/EC) KM (kW) 114,8 (84,4)

Waga 3900 konkurencja Claas atos 340 -350 Valtra a 114 124 itp . Kubota ma jeszcze mniejszy rozstaw chodzi o to że silnik niby ma 115 km ale na jakich obrotach można wpaść w pułapkę niby moc ma ale nic się nie wkręca dlatego może ma tyle biegów oczywiście kwestia gustu i potrzeby

Opublikowano

350 netto z ładowaczem, pełne oświetlenie ale na normalnych żarówka nie ledach, fotel premium, mocniejszy podnośnik, schowek klimatyzowany, skrzynia autoquad z ecoshiftem, ładowacz 603R, amortyzacja kabiny i oczywiście osi, pompa 114l, to tak z grubsza

A dokladnie to 356 000 już po negocjacjach ale raczej wezmę claasa 510

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v