Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Według mnie w tej mocy CNH nie ma konkurencji ze względu na skrzynie dwusprzęgłową.

O tej skrzyni mówisz?

Polecam obejrzeć od 4:40. Jeśli tak działa superszybka skrzynia dwusprzęgłowa, to ja dziękuję :)

Opublikowano

Tak, mówię o tej skrzyni. Skrzynia działa super, na filmie miał źle ustawioną automatykę dlatego ciągnik zaduszało. Powinien ustawić zakres biegów w jakim skrzynia ma pracować (nie cały zakres tylko np biegi między B3-B6) oraz obroty przy jakich ma zmienić bieg.

Opublikowano
6 godzin temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Według mnie w tej mocy CNH nie ma konkurencji ze względu na skrzynie dwusprzęgłową.

Za bardzo faworyzujesz cnh. Skrzynia fajna, ale ciekawe jak będzie za kilka lat, ciągniki z tą skrzynia, które pracują już kilka lat nie mają zbyt dużych przebiegów, a lubią pocieknąć jak mówią serwisanci. Chyba było zdjęcie nawet w galerii z wyciekiem pomiędzy skrzynią a silnikiem. Gima Dyna6 w agco lub claas, niewiele od niej odbiega, wszystko ładnie przerzuca i łatwiejsza konstrukcja power shifta. 

• Like 1
Opublikowano

New holland t5. 110 dynamic comand, przedni tuz, miękka oś, kabina amortyzowana, osiem świateł roboczych,dodatkowe światła drogowe, kogut, tylny tuz kat.2,cięgno hydrauliczne, 4 pary wyjść hydraulicznych, okno w dachu, automatyczny zaczep regulowany i zaczep polowy, pompa tłoczkowa  110l, wałek 540/540e/1000,joystick sztywny, klima 

256tys netto dobra cena? 

Opublikowano
dawid123l1 napisał:

A Maxxuma 125 ma ktoś może wyceny ? Ja mam na multicontrolera bez osi i tuza za 290 trochę drogo się wydaje 

Wyceniałem w grudniu z osią i przygotowaniem do tura ale bez tuza 290 netto

Opublikowano

Pytanie o kredyt na ciągnik macie jakieś oferty ja mam finansowanie fabryczne 3.06% i 0.5 prowizji a w banku oferują 2.81 i 0,1% kredyt na 2 lata raty co 6miesiecy macie coś lepszego?

Opublikowano

Na taki krótki okres to większość koncernów ma na tzw "zero %". Claas, kubota poniżej 2% ale na okres 6-8 lat. Kubota bez prowizji, w Claasie możesz negocjować. CNH jakoś około 3% wychodziło bez prowizji. To też można negocjować. 

Opublikowano (edytowane)

Valtra T144 Activ + dodatkowe sterowanie przedniego tuza z zaworów miedzy osiowych z małym joystickiem w kabinie i przyciskami z przodu, skrzynia 50 km/h, klimatronik, pompa 150l, opony przód 540/28; tył 650/38 Trelleborg, łącznik hydrauliczny, pełne oświetlenie (chyba nie led), balast 650 kg betonowy. Cena 366tys. netto cena ostateczna.- wersja Versu +25tys. netto

Puma 150 MC koła te same tylko opony Michelin, bez monitora, skrzynia Full Powershift 19/6 50 km/h (dodatkowe hamulce na przedniej osi), oś wzmocniona 3.5 klasy, pompa 150l, 4 pary elektrozaworów (jedna para zajęta przez przedni tuz), full led, balast 900 kg betonowy, łącznik hydrauliczny. Cena 356tys. netto, pewnie jak sie doda monitor te cena będzie taka sama jak Valtry.

Plusy Valtry to większy rozstaw osi bo prawie 3 metry (Puma 2,77 m) i dużo większe DMC bo 13 ton (Puma 10500 kg), automatyka skrzyni biegów w Valtrze jest spoko, ma także asystenta ruszania ze wzniesienia i zatrzymywanie ciągnika tylko pedałem hamulca czego w Pumie nie ma. Dodatkowo jest funkcja zadawania prędkości na danym zakresie (w Pumie są tylko dwie pamięci obrotów)

Minusem Valtry jest AdBlue + DPF + DOC

Plusem Pumy jest samo AdBlue i narządzanie uwrociami.

I teraz trudny wybór czy poświęcić elektor zawory na rzecz większego rozstawu osi i większego DMC oraz trochę bardziej wybajerowanej skrzyni biegów... no i niby Sisu pali lekko mniej aniżeli FPT.

Edytowane przez darkangelus90
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v