Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@sumek666 diable, czy jak ktoś usuwa moje posty, bo zwróciłem uwagę moderatorowi, że źle robi to jest w porządku, czy to już pod komunizm podlega ? Nie wiem jak mam uzasadniać to w sądzie. 

Opublikowano

Niech se nie myśli że będzie ze mną pogrywał. Już wiem że speniał przed jednym z uzytkowników🤭😎

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

@sumek666 diable, czy jak ktoś usuwa moje posty, bo zwróciłem uwagę moderatorowi, że źle robi to jest w porządku, czy to już pod komunizm podlega ? Nie wiem jak mam uzasadniać to w sądzie. 

toś sie zapytał kompetentnej osoby, łuny z jednego województwa to będo sie bronić🤭

Opublikowano

Ty chyba z tego samego, a porządny człowiek. SUMEK z resztą też się wydaje być w porządku, co trzeba było pomóc to pomógł. 

Opublikowano

A to ji sumek mnie mówi że ja nie mazowszanin tylko lulek. Wiele się nie myli bo całe 1000 metry🤣

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

U mnie raczej najciezej będzie to pouszczelniam wszystko. Może w domu część okien wymienię, to stare plastikowe okno pójdzie do garażu. Zostanie kwestia drzwi, ale to zobaczę jak będę stał z kasa, może też kupię gotowe drzwi. No i ten dach. Z jednej strony jakbym zrobił pseudo strop, to mocno kubatura by się zmniejszyla, ale myszy tam będą cuda wyczyniać. A sama wełna i podbicie  zrobiłoby sporą robotę? Dach jest jednospadowy, w najwyższym miejscu gdzieś że 3.5m

Nie zapomnij o wentylacji bo jeszcze zaczadziejesz 😄😫, Drzwi na koniec zostaw chyba że o dużych Mówisz -wjazd ciągnikiem . Najwięcej to przez dach ucieka , Może i daj styropian czy deski z wełną , a byłem niedawno u spawacza co ma blaszaną hale z płyt blacha styropian i blacha , podobno lepsze do spawania bo niepalny tylko niewiem czy specjalny czy zwykły to jest styropian ,  

Pomieszczenie na dojarkę i schładzalnik ociepliłem to teraz rzadnych farelek i grzejników nie trzeba , na sciany styropian ( a ściana z żużlobetonu to przy dużych mrozach płytki odpadały albo się łuszczyły w jednym rogu a teraz spokój) a na sufit wełna  , tyle że ogrzewanie coś tam jest bo schładzalnik nagrzeje trochę 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Nawet fajny ,.kurła jak problem rozwiązany to się trafiają 

16 minut temu, sumek666 napisał:

@Ursus932 kupiłeś już ten ciągnik? 

@soltys48 ma ładny ognisty egzemplarz na sprzedaż 

Chłopie ja już myślę sprzedać  😊

Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

Pamiętaj, że Cię obserwuje na Facebooku 😎🕵️🔍

No przeca wiem. ;) nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie  :(

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Nawet fajny ,.kurła jak problem rozwiązany to się trafiają 

Chłopie ja już myślę sprzedać  😊

O to dobrze. Ja też mam na sprzedaż poarzdny egzemplarz. 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

No przeca wiem. ;) nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie  :(

Pytaj odpowiedniej osoby. Nie mi oceniać jak nie jestem w temacie. Pamiętaj, że już w starożytnym Rzymie sąd musiał wysłuchać dwóch stron zanim podjal decyzję. Co z resztą nasz lokalny prawnik potwierdzi.

Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

. Pamiętaj, że już w starożytnym Rzymie sąd musiał wysłuchać dwóch stron zanim podjal decyzję. Co z resztą nasz lokalny prawnik potwierdzi.

problem tkwi w tym,ze druga  strona nie chce głosu zabierać w tych kwestiach

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

O to dobrze. Ja też mam na sprzedaż poarzdny egzemplarz. 

Pytaj odpowiedniej osoby. Nie mi oceniać jak nie jestem w temacie. Pamiętaj, że już w starożytnym Rzymie sąd musiał wysłuchać dwóch stron zanim podjal decyzję. Co z resztą nasz lokalny prawnik potwierdzi.

Kurła zero sprawiedliwości. Telefon zadzwonił i nie zdążyłem drugiego screena zrobić. Ale co się dowiedziałem to moje przy okazji 😁

Przed chwilą, soltys48 napisał:

problem tkwi w tym,ze druga  strona nie chce głosu zabierać w tych kwestiach

No głos rozsądku. 

Opublikowano
5 minut temu, sebe1033 napisał:

Nie zapomnij o wentylacji bo jeszcze zaczadziejesz 😄😫, Drzwi na koniec zostaw chyba że o dużych Mówisz -wjazd ciągnikiem . Najwięcej to przez dach ucieka , Może i daj styropian czy deski z wełną , a byłem niedawno u spawacza co ma blaszaną hale z płyt blacha styropian i blacha , podobno lepsze do spawania bo niepalny tylko niewiem czy specjalny czy zwykły to jest styropian ,  

Pomieszczenie na dojarkę i schładzalnik ociepliłem to teraz rzadnych farelek i grzejników nie trzeba , na sciany styropian ( a ściana z żużlobetonu to przy dużych mrozach płytki odpadały albo się łuszczyły w jednym rogu a teraz spokój) a na sufit wełna  , tyle że ogrzewanie coś tam jest bo schładzalnik nagrzeje trochę 

Drzwi wąskie, to warsztat, takie pomieszczenie po środku garażu. Jeszcze żeby myśleć o ogrzewaniu musiałbym zrobić miejsce na te kuchenkę. Na jednej ścianie regał, na drugiej ścianie regał, na trzeciej ścianie stów, na czwartej ścianie stół trzebaby było się czegoś pozbyć żeby sobie mogła swobodnie stać. Ocieplać to mi się tak średnio chce. Raz że aż tyle to ja tam robił nie będę, dwa że to w środku długiego budynku, to tak szpetnie będzie wyglądać jak ocieple tylko to miejsce. Choć z drugiej strony patrząc na drzwi, to na lewo od wejścia okno i dalej dwie bramy od kolejnych pomieszczeń, to wcale dużo by nie było tego ocieplania. Na prawo z kolei kolejne pomieszczenia i wiata dostawiona z przodu, także nie byłoby widać. A z tyłu, to już pies go drapał jak to by wyglądało. Muszę pomyśleć. Sezon zimowy na porządki sobie rezerwuje, to może coś się zrobi w tym kierunku.

Opublikowano
11 minut temu, daron64 napisał:

Drzwi wąskie, to warsztat, takie pomieszczenie po środku garażu. Jeszcze żeby myśleć o ogrzewaniu musiałbym zrobić miejsce na te kuchenkę. Na jednej ścianie regał, na drugiej ścianie regał, na trzeciej ścianie stów, na czwartej ścianie stół trzebaby było się czegoś pozbyć żeby sobie mogła swobodnie stać. Ocieplać to mi się tak średnio chce. Raz że aż tyle to ja tam robił nie będę, dwa że to w środku długiego budynku, to tak szpetnie będzie wyglądać jak ocieple tylko to miejsce. Choć z drugiej strony patrząc na drzwi, to na lewo od wejścia okno i dalej dwie bramy od kolejnych pomieszczeń, to wcale dużo by nie było tego ocieplania. Na prawo z kolei kolejne pomieszczenia i wiata dostawiona z przodu, także nie byłoby widać. A z tyłu, to już pies go drapał jak to by wyglądało. Muszę pomyśleć. Sezon zimowy na porządki sobie rezerwuje, to może coś się zrobi w tym kierunku.

Wstaw ten piecyk typu koza z nadmuchem i zadowolony będziesz, a miejsca zajmie to tyle co 1/3 tej westfalki. Bliznę po takim złomie mam od ponad 20 lat, dziadek kanke na tym podgrzewał a ja drewna chciałem dołożyc i się poparzyłem 

12 minut temu, Mecha napisał:

Interesuje mnie mechanizm otwierania dolnej burty jak na filmie ktoś ma, wie gdzie szukać, pod jaka nazwa?

Wczoraj Oglądałem to dużo wyżej miała te zamknięcie zrobione na borcie i siłownik od strony otwierania był który otwierał i podnosił borte jednocześnie 

Opublikowano
38 minut temu, pawel885 napisał:

ale wie ktoś ile dał czy zabierze tą informację ze sobą do grobu ?

Kto ja 🙂 mówiłem poniżej 50 

Opublikowano
11 minut temu, daron64 napisał:

Zacznij od dachu zawsze ciepło do góry idzie a i tak najwięcej ucieknie jak tylko eternit , w kurniku  mam te stare ściany z cegły  suszonej grube , a sufit z desek na tym wełna i nawet ciepło mają obsada nie duża , 

A jak Masz to w środku to może i nie ma co ocieplać bardziej chodziło mi ile daje ocieplenie , a piec walnij na środku o tą westfalkę to i obiad zrobisz 😀, albo inny bimber 😂,

Taa sam mam dobry garaż eternit z małym spadkiem zacieka i wielkie drzwi z deski , jeszcze podłoga bez izolacji , jedynie co nie wieje i nie pada , a zimno jak na zewnątrz jak mrozy wiosną odpuszczą to i zimniej nawet przez miesiąc 😀🤨😧

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v