Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Marecki2922 napisał:

No właśnie o takiej kozie myślałem tylko  miałem nadzieję że ktoś podpowie jakiś konkretny sprawdzony  model 

Znajomy ma takie coś i jest to bardzo dobry sprzęt , no ale za drogo dla mnie

https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-na-olej-przepracowany-hp-105-hiton-8600544788

https://m.olx.pl/d/oferta/piec-z-nadmuchem-nadmuchowy-grzewczy-koza-15kw-hit-CID628-IDLdVsE.html

A może coś takiego

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

To chyba najgorszy wyrób zetora, na pewno najbrzydszy.

Ten śliczniutki, obniżył cenę o 4,500 ale i tak przesada. Ogólnie to już nie wariactwo, ale jakaś totalna abstrakcja

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-sadowniczy-same-solaris-55-CID757-IDMSYah.html

to dzwoń że za tam 60 czy 70 tys weźmiesz, nie wiem ile są warte sadowniki, chociaż jeszcze rok/2 lata temu widziałem że nówkę z deutza 100km szło za 100 netto wyrwać

43 minuty temu, stempos1980 napisał:

wart max maxów 35 tys, a realnie ok 28-30 tys, to dalej jest ciągnik 50km w 4 butach, ja bym dał max 25 bo jeszcze bez kabiny, ale do tura fajny, pytanie jak ze zwrotnością żeby w małych budynkach manewrowa bo jest rozmiarów mf 255

Opublikowano
2 minuty temu, igor10246 napisał:

to dzwoń że za tam 60 czy 70 tys weźmiesz, nie wiem ile są warte sadowniki, chociaż jeszcze rok/2 lata temu widziałem że nówkę z deutza 100km szło za 100 netto wyrwać

wart max maxów 35 tys, a realnie ok 28-30 tys, to dalej jest ciągnik 50km w 4 butach, ja bym dał max 25 bo jeszcze bez kabiny, ale do tura fajny, pytanie jak ze zwrotnością żeby w małych budynkach manewrowa bo jest rozmiarów mf 255

Dla mnie może być bez kabiny do tuneli tylko ciekawe jak z częściami do tych skrzyń bo to landini.

Opublikowano
29 minut temu, Marecki2922 napisał:

No właśnie o takiej kozie myślałem tylko  miałem nadzieję że ktoś podpowie jakiś konkretny sprawdzony  model 

Znajomy ma takie coś i jest to bardzo dobry sprzęt , no ale za drogo dla mnie

https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-na-olej-przepracowany-hp-105-hiton-8600544788

te profesionalne są drogie, zobacz sobie na yt, jest kilka koncepcji takiego pieca gdzie wkładasz ten palnik przez drzwiczki lub wycinasz dziurę  z którejś strony, i jest git

6 minut temu, stempos1980 napisał:

też nie głupie, pytanie ile ma to wytrzymać i czy warto, taką kozę lub piec za 500 zł się kupuje ładny 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

te profesionalne są drogie, zobacz sobie na yt, jest kilka koncepcji takiego pieca gdzie wkładasz ten palnik przez drzwiczki lub wycinasz dziurę  z którejś strony, i jest git

też nie głupie, pytanie ile ma to wytrzymać i czy warto, taką kozę lub piec za 500 zł się kupuje ładny 

Przez rok nic mu nie będzie

Opublikowano
8 godzin temu, migacz napisał:

Wczoraj pytałem o wóz do słomy. To są jego fotki. Nie wiem ile można cenić i czy znajdzie się jakiś chętny.

IMG_20211207_110046.jpg

IMG_20211207_110123.jpg

Zdjęcia tak zrobione żeby nie było widać nic ... jakoś nie widzę tu 22 balotów 12 na dół to 6 w rzędzie 🤔

Opublikowano

ja też u mnie muszę zobaczyć ile taka koza kosztuje, do warsztatu wstawić, po co ma się kurier męczyć, widziałem na pewno że miał rury i kolanka, to piec też się pewnie znajdzie 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, sebe1033 napisał:

Zdjęcia tak zrobione żeby nie było widać nic ... jakoś nie widzę tu 22 balotów 12 na dół to 6 w rzędzie 🤔

Nie miałem innej możliwości zrobienia fotki. Wóz utkany żeby nie gnił na dworze. 6 w rzędzie wchodzi na spokojnie oczywiście 120cm. Jak było 2 kierowców to chodził przy zwózce siana, słomy i sianokiszonki bez kłopotu. Teraz nie ma 2 kierowcy więc stoi. Komuś mógłby posłużyć. Jak znajdę gdzieś fotkę to wstawię sprzed kilku lat.

Zdjęcie0365.jpg

Edytowane przez migacz
Opublikowano (edytowane)

to technikę Zmieniłeś że teraz nie potrzebny ?

Koła nie widzę wyglądają na jakieś 20 ale małe to może 18 ale nie było takich przecież .

1000-2000 może ktoś weźmie , co by nie było to i tak wóz może i masywny ale zawsze , Sam ile byś dał tak szczerze ?

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano
26 minut temu, tomek222 napisał:

Droga ta koza z allegro, w moim okolicznym sklepie z art metalowymi i nie tylko 250zł kosztuje taka koza, tylko że srebrna a tak to taka sama.

dałem przykład, wiem że w lokalnych idzie taniej znaleźć . taką kozę jeszcze obudować blachą i wstawić wentylator można wtedy oddaje więcej ciepła

Opublikowano
43 minuty temu, migacz napisał:

Nie miałem innej możliwości zrobienia fotki. Wóz utkany żeby nie gnił na dworze. 6 w rzędzie wchodzi na spokojnie oczywiście 120cm. Jak było 2 kierowców to chodził przy zwózce siana, słomy i sianokiszonki bez kłopotu. Teraz nie ma 2 kierowcy więc stoi. Komuś mógłby posłużyć. Jak znajdę gdzieś fotkę to wstawię sprzed kilku lat.

Zdjęcie0365.jpg

Czy drogo? 

Rok temu sprzedałem lawetę zrobioną z  wózka od hederu fortschritt 512  za 2300 zł , to czemu   kolega miałby dostać mniejj.  Było o tym wcześniej. Panie, to nie jest drogo, wszystko drożeje 😀

Opublikowano
daron64 napisał:

20 minut temu, DANDYS napisał:

tylko u mnie bez przedniego napędu, a gotowe zestawy coś koło 2300, a mi tak ciężko nie raz chodzi jak oleju mało a tak to bardzo dobrze,

no i szkoda wydawać kase

ale nie ciekło? te po regeneracji

Na forum jeden chlopak sam rozbieral i skladal. Jak w googlu wpiszesz serwo agrofoto, to powinno wyskoczyc. @SardynaTV to byl, sprawdzilem.

Po regeneracji niby nie cieklo. Dopiero potem jak caly was tak jakby delikatnie zsunal sie w dol, to zaczelo sie lac. Tylko nie wiem na ile to wina zlego zlozenia, a na ile tego, że serwo po zerwaniu tych srub sobie latalo gora-dol. To, że ciezko sie kreci jak nie ma oleju, to normalne przeciez. Sam nie chcialem tego ruszac, bo z moim szczescie zaraz by cos nie chxialo zejsc, czegos bym nie mogl zlozyc itd i wolalem kupic regenerowane. Osobiscie, jesli nie cieknie mocno, to bym nie ruszal. Do malego zetorka chcialem w tym roku orbitrol zalozyc, no ale, ze wyskoczyla skrzynia w duzym, to sobie chyba dam spokoj, bo wypruje sie z kasy, a rok jeszcze dlugi.

7 minut temu, pawel885 napisał:

na jakiejś grupie koleś wstawił fotkę sterty serw na złomie, myślałem że to Twoja sprawka @daron64 xD

Z poczatku myslalem, ze moze wystawie, moze ktos na czesci wezmie. Ostatecznie sie wkurwilem i wywiozlem w cholere. 

jest filmik jak wymienić uszczelniacze spróbuje sam, a jak nie wyjdzie to. będę myślał co dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v