Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Marecki2922 napisał:

No właśnie o takiej kozie myślałem tylko  miałem nadzieję że ktoś podpowie jakiś konkretny sprawdzony  model 

Znajomy ma takie coś i jest to bardzo dobry sprzęt , no ale za drogo dla mnie

https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-na-olej-przepracowany-hp-105-hiton-8600544788

https://m.olx.pl/d/oferta/piec-z-nadmuchem-nadmuchowy-grzewczy-koza-15kw-hit-CID628-IDLdVsE.html

A może coś takiego

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

To chyba najgorszy wyrób zetora, na pewno najbrzydszy.

Ten śliczniutki, obniżył cenę o 4,500 ale i tak przesada. Ogólnie to już nie wariactwo, ale jakaś totalna abstrakcja

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-sadowniczy-same-solaris-55-CID757-IDMSYah.html

to dzwoń że za tam 60 czy 70 tys weźmiesz, nie wiem ile są warte sadowniki, chociaż jeszcze rok/2 lata temu widziałem że nówkę z deutza 100km szło za 100 netto wyrwać

43 minuty temu, stempos1980 napisał:

wart max maxów 35 tys, a realnie ok 28-30 tys, to dalej jest ciągnik 50km w 4 butach, ja bym dał max 25 bo jeszcze bez kabiny, ale do tura fajny, pytanie jak ze zwrotnością żeby w małych budynkach manewrowa bo jest rozmiarów mf 255

Opublikowano
2 minuty temu, igor10246 napisał:

to dzwoń że za tam 60 czy 70 tys weźmiesz, nie wiem ile są warte sadowniki, chociaż jeszcze rok/2 lata temu widziałem że nówkę z deutza 100km szło za 100 netto wyrwać

wart max maxów 35 tys, a realnie ok 28-30 tys, to dalej jest ciągnik 50km w 4 butach, ja bym dał max 25 bo jeszcze bez kabiny, ale do tura fajny, pytanie jak ze zwrotnością żeby w małych budynkach manewrowa bo jest rozmiarów mf 255

Dla mnie może być bez kabiny do tuneli tylko ciekawe jak z częściami do tych skrzyń bo to landini.

Opublikowano
29 minut temu, Marecki2922 napisał:

No właśnie o takiej kozie myślałem tylko  miałem nadzieję że ktoś podpowie jakiś konkretny sprawdzony  model 

Znajomy ma takie coś i jest to bardzo dobry sprzęt , no ale za drogo dla mnie

https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-na-olej-przepracowany-hp-105-hiton-8600544788

te profesionalne są drogie, zobacz sobie na yt, jest kilka koncepcji takiego pieca gdzie wkładasz ten palnik przez drzwiczki lub wycinasz dziurę  z którejś strony, i jest git

6 minut temu, stempos1980 napisał:

też nie głupie, pytanie ile ma to wytrzymać i czy warto, taką kozę lub piec za 500 zł się kupuje ładny 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

te profesionalne są drogie, zobacz sobie na yt, jest kilka koncepcji takiego pieca gdzie wkładasz ten palnik przez drzwiczki lub wycinasz dziurę  z którejś strony, i jest git

też nie głupie, pytanie ile ma to wytrzymać i czy warto, taką kozę lub piec za 500 zł się kupuje ładny 

Przez rok nic mu nie będzie

Opublikowano
8 godzin temu, migacz napisał:

Wczoraj pytałem o wóz do słomy. To są jego fotki. Nie wiem ile można cenić i czy znajdzie się jakiś chętny.

IMG_20211207_110046.jpg

IMG_20211207_110123.jpg

Zdjęcia tak zrobione żeby nie było widać nic ... jakoś nie widzę tu 22 balotów 12 na dół to 6 w rzędzie 🤔

Opublikowano

ja też u mnie muszę zobaczyć ile taka koza kosztuje, do warsztatu wstawić, po co ma się kurier męczyć, widziałem na pewno że miał rury i kolanka, to piec też się pewnie znajdzie 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, sebe1033 napisał:

Zdjęcia tak zrobione żeby nie było widać nic ... jakoś nie widzę tu 22 balotów 12 na dół to 6 w rzędzie 🤔

Nie miałem innej możliwości zrobienia fotki. Wóz utkany żeby nie gnił na dworze. 6 w rzędzie wchodzi na spokojnie oczywiście 120cm. Jak było 2 kierowców to chodził przy zwózce siana, słomy i sianokiszonki bez kłopotu. Teraz nie ma 2 kierowcy więc stoi. Komuś mógłby posłużyć. Jak znajdę gdzieś fotkę to wstawię sprzed kilku lat.

Zdjęcie0365.jpg

Edytowane przez migacz
Opublikowano (edytowane)

to technikę Zmieniłeś że teraz nie potrzebny ?

Koła nie widzę wyglądają na jakieś 20 ale małe to może 18 ale nie było takich przecież .

1000-2000 może ktoś weźmie , co by nie było to i tak wóz może i masywny ale zawsze , Sam ile byś dał tak szczerze ?

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano
26 minut temu, tomek222 napisał:

Droga ta koza z allegro, w moim okolicznym sklepie z art metalowymi i nie tylko 250zł kosztuje taka koza, tylko że srebrna a tak to taka sama.

dałem przykład, wiem że w lokalnych idzie taniej znaleźć . taką kozę jeszcze obudować blachą i wstawić wentylator można wtedy oddaje więcej ciepła

Opublikowano
43 minuty temu, migacz napisał:

Nie miałem innej możliwości zrobienia fotki. Wóz utkany żeby nie gnił na dworze. 6 w rzędzie wchodzi na spokojnie oczywiście 120cm. Jak było 2 kierowców to chodził przy zwózce siana, słomy i sianokiszonki bez kłopotu. Teraz nie ma 2 kierowcy więc stoi. Komuś mógłby posłużyć. Jak znajdę gdzieś fotkę to wstawię sprzed kilku lat.

Zdjęcie0365.jpg

Czy drogo? 

Rok temu sprzedałem lawetę zrobioną z  wózka od hederu fortschritt 512  za 2300 zł , to czemu   kolega miałby dostać mniejj.  Było o tym wcześniej. Panie, to nie jest drogo, wszystko drożeje 😀

Opublikowano
daron64 napisał:

20 minut temu, DANDYS napisał:

tylko u mnie bez przedniego napędu, a gotowe zestawy coś koło 2300, a mi tak ciężko nie raz chodzi jak oleju mało a tak to bardzo dobrze,

no i szkoda wydawać kase

ale nie ciekło? te po regeneracji

Na forum jeden chlopak sam rozbieral i skladal. Jak w googlu wpiszesz serwo agrofoto, to powinno wyskoczyc. @SardynaTV to byl, sprawdzilem.

Po regeneracji niby nie cieklo. Dopiero potem jak caly was tak jakby delikatnie zsunal sie w dol, to zaczelo sie lac. Tylko nie wiem na ile to wina zlego zlozenia, a na ile tego, że serwo po zerwaniu tych srub sobie latalo gora-dol. To, że ciezko sie kreci jak nie ma oleju, to normalne przeciez. Sam nie chcialem tego ruszac, bo z moim szczescie zaraz by cos nie chxialo zejsc, czegos bym nie mogl zlozyc itd i wolalem kupic regenerowane. Osobiscie, jesli nie cieknie mocno, to bym nie ruszal. Do malego zetorka chcialem w tym roku orbitrol zalozyc, no ale, ze wyskoczyla skrzynia w duzym, to sobie chyba dam spokoj, bo wypruje sie z kasy, a rok jeszcze dlugi.

7 minut temu, pawel885 napisał:

na jakiejś grupie koleś wstawił fotkę sterty serw na złomie, myślałem że to Twoja sprawka @daron64 xD

Z poczatku myslalem, ze moze wystawie, moze ktos na czesci wezmie. Ostatecznie sie wkurwilem i wywiozlem w cholere. 

jest filmik jak wymienić uszczelniacze spróbuje sam, a jak nie wyjdzie to. będę myślał co dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v