Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mogłeś odnieść na policję, bądź karteczkę na płocie że znalazłeś.

Opublikowano
13 godzin temu, michal1993 napisał:

Cena z cennika który dostałem to 1300 brutto. Co do wag z allegro/olx - typowo chińczyka bym nie chciał. Z tego co mówisz to tensometry są takie same to jednak wolę kupić coś firmowanego jako polskie i bez większego problemu mieć do kogo się zwrócić jak się coś zepsuje.

Za 1300 myślisz , że dostaniesz komplet na podzespołach np  Axisa i Zemica czy Keli  ? ;) No wybacz😉😉😉  Uswiadomie Cię , że jeden czujnik firmowy (Ty to nazywasz jako Polski ) kosztuje minimum 500 zł ;)

• Like 2
Opublikowano

Nowy konkurs, stare nagrody. Pamiętacie te moja zblokowana skrzynie? No to mamy przyczynę. Kto dobry mechanik i po objawach trafi? 

Ciągnik blokowało tak jakby na 4biegu po wrzuceniu na reduktorze 2zakresu. Na pierwszym i wstecznym wszystko chodziło ok, a po wrzuceniu drugiego ciągnik był tak jakby zblokowany na 4biegu (nie szło go rozblokowac) Po wrzuceniu na luz cały czas był na biegu - tzn na reduktorze wrzucony jakikolwiek zakres, a wajcha od biegów na luzie - cały czas był chyba 4bieg. Po zdjęciu pokrywy okazało się, że wodziki i tryby są na luzie. 

Opublikowano

Może łożysko sie posypało?chociaz pisales ze czysto w oleju. 

14 minut temu, Agrest napisał:

Brać, targować, remontować i handlować.

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-ursus-c4011-CID757-IDMxNW3.html

Uzywam takiego relikta z 69 roku,no ale blacharka zmieniona. Ojciec miał identyko jak z ogloszenia. Ciekawe czy jest moiwosc zarejestrowania ze starego dowodu jak od lat nie byl kompletny z dokumentami tzn ubezpieczenie i przegląd 

Opublikowano

Jeśli był czasowo wyrejestrowany to da radę.

U mnie ojciec kiedyś wyrejestrował c330. Minęło kilkanaście lat. Poszedłem do urzędu, wyciągnęli archiwum i udało się ponownie zarejestrować

Opublikowano
52 minuty temu, jahooo napisał:

urwane widełki wodzika albo wypieła się zębatka z widełek

ewentualnie jeszcze zatarta zębatka na wałku

33 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Może łożysko sie posypało?chociaz pisales ze czysto w oleju. 

Uzywam takiego relikta z 69 roku,no ale blacharka zmieniona. Ojciec miał identyko jak z ogloszenia. Ciekawe czy jest moiwosc zarejestrowania ze starego dowodu jak od lat nie byl kompletny z dokumentami tzn ubezpieczenie i przegląd 

Nic innego nie znaleźliśmy. Zatarło się chyba łożysko na walkach pośrednich i ukręcilo/urwało walek

IMG_20211116_154757990_copy_1156x650.jpg

IMG_20211116_154748650_copy_1156x650.jpg

IMG_20211116_154906621_copy_650x1156.jpg

Swoją drogą bielą siła musiała być, żeby taki wałek pekl

Opublikowano (edytowane)

Dwa razy mi się zdarzyło, że przez siłownik pomocniczy wywaliło mi większość oleju, ale to było ze dwa lata temu. Reszta łożysk w, wydaje mi się, super stanie. 

Zaraz siadam do kompa i szukam ile to wyniesie. Na szybko oba walki, to niecały tysiak. Jeszcze może koło, na którym się ułamał, zależy jak tam powierzchnia dokładnie będzie wyglądać. Plus łożyska itd.

W ogóle skrzynia chyba nic nie robiona, wszystkie koła w bdb stanie, walki - nie licząc tego, że się urwał 😅, łożyska. Wszystko wygląda ok. W piątek będziemy kończyć rozbierać. Pozamawiam wtedy części. Skrzynia wjedziemy do mostu i wtedy będziemy rozbierać do przodu, do sprzęgła. 

W ogóle mechanik mówił, że jak u znajomego robił taka skrzynie to zamiast żółwia/zająca jakiś gotowy zestaw kupowali, który w jego miejsce się wstawiało, zamiast tego zaspawywania. Ktoś kojarzy o co chodzi? Nie będę robił żółwia, bo myślę, że na jesieni w przyszłym roku jak mi zejdą kredyty, to trzeba będzie się rozejrzeć za jakąś 6tka.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Zanim zaczniesz sprawdź czy nowe łożysko będzie pasowało w gnieździe,tylko że jak stare siedzi to pewnie będzie ok.

U mnie się rozleciało

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
51 minut temu, daron64 napisał:

Dwa razy mi się zdarzyło, że przez siłownik pomocniczy wywaliło mi większość oleju, ale to było ze dwa lata temu. Reszta łożysk w, wydaje mi się, super stanie. 

Zaraz siadam do kompa i szukam ile to wyniesie. Na szybko oba walki, to niecały tysiak. Jeszcze może koło, na którym się ułamał, zależy jak tam powierzchnia dokładnie będzie wyglądać. Plus łożyska itd.

W ogóle skrzynia chyba nic nie robiona, wszystkie koła w bdb stanie, walki - nie licząc tego, że się urwał 😅, łożyska. Wszystko wygląda ok. W piątek będziemy kończyć rozbierać. Pozamawiam wtedy części. Skrzynia wjedziemy do mostu i wtedy będziemy rozbierać do przodu, do sprzęgła. 

W ogóle mechanik mówił, że jak u znajomego robił taka skrzynie to zamiast żółwia/zająca jakiś gotowy zestaw kupowali, który w jego miejsce się wstawiało, zamiast tego zaspawywania. Ktoś kojarzy o co chodzi? Nie będę robił żółwia, bo myślę, że na jesieni w przyszłym roku jak mi zejdą kredyty, to trzeba będzie się rozejrzeć za jakąś 6tka.

Tak wstawia długi wałek bezpośredni, bez kosza satelit. Jeśli masz zaspawanego żółwia to nie pchaj się w koszta i wkładanie walka, pracy to nie poprawi wgl, a jeśli trzyma to po co to wymieniać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v