Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, bieniek_88 napisał:

Witam, podłącze się tutaj, bo duży ruch tutaj panuje, ile realnie jest wart ładowacz Nujn-100, sprawny, delikatnie poci się przy obrocie, stan taki mocny dobry, ktoś się orientuje? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

tyle

https://sprzedajemy.pl/temat/ładowacz+nujn

pinć złoty sie należy

Opublikowano
9 minut temu, jacek3773 napisał:

Zwykłych nie chcę mam je w garażach .dobre lampy ale prądożerne . Muszą być Ledy . Tyle że strasznie badziewiato wyglądaja i nie wiadomo jak długo poświecą. Wiadomo za 25zł szału nie ma.

Ja poszedłem po taniości - pozbierałem wszystkie zwykle oprawy jakie znalazłem + 3takie przemysłowe i wpierniczylem w nie żarówki ledowe(niby odpowiedniki setek, chyba niecałe 14W) i takie zestawy wszędzie w garażach dałem, a nad stoły w warsztacie dodatkowo te dwie z linku zawiesiłem. Jedno zdjęcie jak świeci sama świetlówka, drugie jak dwie świetlówki + dwie lampy pod sufitem. W tym dużym pomieszczeniu 4zwykle lampy z ledami (jedna lampa przysłonięta) pomieszczenie ma jakiś 8-10/6-7m. Przepraszam za syf, ale chyba nigdy się z niego nie wygrzebuje.

IMG_20211110_164759710_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_164815294_HDR_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_153636334_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_153538147~2_copy_546x464.jpg

IMG_20211110_164946669_copy_1156x650.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, daron64 napisał:

Ja poszedłem po taniości - pozbierałem wszystkie zwykle oprawy jakie znalazłem + 3takie przemysłowe i wpierniczylem w nie żarówki ledowe(niby odpowiedniki setek, chyba niecałe 14W) i takie zestawy wszędzie w garażach dałem, a nad stoły w warsztacie dodatkowo te dwie z linku zawiesiłem. Jedno zdjęcie jak świeci sama świetlówka, drugie jak dwie świetlówki + dwie lampy pod sufitem. W tym dużym pomieszczeniu 4zwykle lampy z ledami (jedna lampa przysłonięta) pomieszczenie ma jakiś 8-10/6-7m. Przepraszam za syf, ale chyba nigdy się z niego nie wygrzebuje.

IMG_20211110_164759710_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_164815294_HDR_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_153636334_copy_1156x650.jpg

IMG_20211110_153538147~2_copy_546x464.jpg

IMG_20211110_164946669_copy_1156x650.jpg

sporo tego nakupiłeś...

Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem? Zresztą to jakaś tam tylko część. Pisałem wcześniej, że od jakiegoś czasu kupuje wszystko, co może mi się przydać, żeby nie musieć lezc w łaskę do nikogo. Jeszcze żebym to uporządkował byłoby super. Ale nie wiem czy mi życia na to starczy.

No i nie wydaje mi się żeby zawartość mojego warsztatu odbiegała zbytnio (na+) jeśli chodzi o narzędzia, od innych na gospodarstwach

Edytowane przez daron64
Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

No i nie wydaje mi się żeby zawartość mojego warsztatu odbiegała zbytnio (na+) jeśli chodzi o narzędzia, od innych na gospodarstwach

no mi się wydaję , że sporo więcej masz tam na ścianach niż w całej mojej wsi...

Opublikowano
55 minut temu, pafnucy napisał:

no mi się wydaję , że sporo więcej masz tam na ścianach niż w całej mojej wsi...

To czym Wy tam u siebie te śrubki kręcicie? 

Chyba, że podejście jak u znajomego jak coś u niego robiliśmy i  pytam czy coś tam ma, a on że ma - w sklepie.

Ja tutaj mam rozpierdol. Jeszcze z tyłu za mną stół jest i regał z narzędziami. W ciągniku skrzynka pełna, w drugim luzem. No tak staram się mieć wszystko - ostatnio kupowałem szczypce do segerow - te największe - raz ich użyłem. Ale nie musiałem iść się prosić do nikogo i mam - kiedyś będą potrzebne, to pójdę do garażu i wezmę że ściany, a nie będę się zastanawiał czym zdjąć pierścień. Taki tylko przykład, ale staram się tak że wszystkim robić. Ale na ten sezon już chyba starczy zakupow

Opublikowano
21 godzin temu, daron64 napisał:

Uno dało się zrobić, to i z puntem dasz radę :)

main_19ambitny_crossover.jpg

To fotomontaż , a ja widziałem takie cudo u kogoś w garażu tyle że nigdy nie wyjedzie 😀😮, UAZ przedłużona rama , maska oryginał , kabina już przyczepiona z VW T4 ale nie pamiętam czy jeden czy dwa rzędy siedzeń , paki nie ma , stoi na kołach mosty oryginał , a silnik dizel z czegoś . No i tak stoi sobie te 10 a może i 15 lat 😣

Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał:

Wiem że nie ma się czym chwalić,ale nie chciał byś widzieć jak wygląda rozpier....Jeszcze na dzień dzisiejszy to masakra

Chłopie, ten regał co to go widać kawałek w lewym rogu - to nie mogę do niego dojść przez warsztat, dlatego zdjęcie tam bardziej górnej części 😅

8 minut temu, sebe1033 napisał:

fotomontaż

Być może, ale smiechowy

Opublikowano
28 minut temu, daron64 napisał:

Ja tutaj mam rozpierdol. Jeszcze z tyłu za mną stół jest i regał z narzędziami. W ciągniku skrzynka pełna, w drugim luzem. No tak staram się mieć wszystko - ostatnio kupowałem szczypce do segerow - te największe - raz ich użyłem. Ale nie musiałem iść się prosić do nikogo i mam - kiedyś będą potrzebne, to pójdę do garażu i wezmę że ściany, a nie będę się zastanawiał czym zdjąć pierścień. Taki tylko przykład, ale staram się tak że wszystkim robić. Ale na ten sezon już chyba starczy zakupow

Co do lamp to w tej tam w rogu po prawej też leda wstawisz 😁

W ciągniku to wożę tylko to co trzeba z 2 do 7 kluczy i dość , w kombajnie to już muszę jaką skrzynkę skombinować bo z 20 kluczy na podłodze leżało .

Też tak mam że co potrzeba to kupuję , raz że chodzić nie trzeba , dwa używam bez problemu i lęku że połamie się .

Rozpierdol weź u mnie to tak jest jak posprzątam 😃

Te klucze płaskie to na magesie tak wiszą ?

Ja to muszę stół jakoś zrobić z szufladami , czy jaką skrzynkę kupić , na drobnice - jakieś elektryczne złączki , malutkie śrubki , jakieś szczotki weglowe , no itp pierdoły 

1 minutę temu, daron64 napisał:

Być może, ale smiechowy

ALe jak piszę stoi podobne coś u znajomych 🤪

Opublikowano
18 minut temu, sebe1033 napisał:

W ciągniku to wożę tylko to co trzeba z 2 do 7 kluczy i dość , w kombajnie to już muszę jaką skrzynkę skombinować bo z 20 kluczy na podłodze leżało .

Też tak mam że co potrzeba to kupuję , raz że chodzić nie trzeba , dwa używam bez problemu i lęku że połamie się .

Ja to muszę stół jakoś zrobić z szufladami , czy jaką skrzynkę kupić , na drobnice - jakieś elektryczne złączki , malutkie śrubki , jakieś szczotki weglowe , no itp pierdoły 

Po 7 zł na allegro takie organizery kupowałem. Przegrody są luzem i możesz poukładać jak ci pasuje

16365712766162022531252698480777.jpg

Opublikowano
może ktoś szuka zaczepu do John Deere? mam identyczny na sprzedaż jak ten z aukcji https://www.olx.pl/d/oferta/zaczep-transportowy-manualny-do-john-deere-fendt-jcb-2-5-t-CID757-IDwbdvL.html
może ktoś szuka zaczepu do John Deere? mam identyczny na sprzedaż jak ten z aukcji https://www.olx.pl/d/oferta/zaczep-transportowy-manualny-do-john-deere-fendt-jcb-2-5-t-CID757-IDwbdvL.html
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Po 7 zł na allegro takie organizery kupowałem. Przegrody są luzem i możesz poukładać jak ci pasuje

16365712766162022531252698480777.jpg

OO , może i takie coś w sklepach nie ma czyli jak nie widzę to nie kupuję , a w necie za bardzo nie szukam (chodź chodź część elektronarzędzi  z neta) 

Ta po lewej pasuje , bo śrubki może i ciekawie ale ja tam mam przecięte bańki po oleju sam dół i tam wszystko namieszane śruby nakrętki podkładki -jeden rozmiar 

11 minut temu, rafal4610 napisał:

Mam taki nawet działa dobrze 😃 , porównywany z tym za oknem czy nawet domowym lekarskim . Bierz polecam ,

PS . Fajna zabawka w zimę na słońcu podwórko +10 , a w cieniu -10 , albo w ognisko +300 , a najciekawsze było wiosną wycelowałem w bezchmurne niebo a tam -300

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, sebe1033 napisał:

Lampa ta po lewo na regale? Nie próbowalem, ale może wejdzie jaki LED do niej :)

Ja w ciągniku mam skrzynkę cała za***ana teraz kupiłem drugą - wieksza, bo w tamtą się nie mieszczę 😛

Z tym rozpierdolem to mnie pocieszyles. Może jutro zrobię zdjęcie, ale wstawię dopiero jak zrobię tam porządek - dla porównania. Choć nawet jak posprzątam to max parę tygodni i jest to samo. Choć staram się od jakiegoś czasu robić tak, żeby każde narzędzie miało swoje miejsce. Bo tak to zawsze gdzie akurat się coś położyło, tam sobie leżało, a teraz już nie - staram się żeby każda pier**lą miała swoje parę cm² żebym wiedział gdzie tego szukać.

Plaskie tak - wiszą na magnesie. Moim zdaniem bardzo wygodne. Powieszone mam wszystko po kolei rozmiarami. Klucze stare ciężkie powyżej 30 słabiej się trzymają. Nie spadają, ale jak trącisz, to może spaść. 

Ja drobnicę jakiś czas temu poprzebieralem i też wszystko osobno. Nakupowalem kuwet - podkładki rozmiarami  i typami oddzielnie, nakrętki rozmiarami oddzielnie, śruby rozmiarami i długościami oddzielnie, reszta pier**l też wszystko w oddzielne kuwety. Może więcej miejsca zajmuje, ale łatwiej cokolwiek znaleźć. Kuwety dałem na takie nieużywane drzwi do garażu obok. Całe drzwi zawalone (to jedyne stare zdjęcie na jakie załapały się kuwety, potem jeszcze więcej pojemników doszlo) - to tu wszystkie śruby/nakrętki/podkładki, a reszta szpargałów luzem w kuwetach na stole. Raz w sezonie robię grubsze zakupy śrub itd i na cały rok mi starcza. Teraz chyba 8stow wydałem, powrzucalem na swoje miejsca i na sezon mam spokój - dokupuje tylko jak coś nietypowego się trafi. Jeśli uda się zrobić w pomieszczeniu obok(te duże gdzie zboże jest) porządek, to wyrzeźbie regał na kuwety na kółkach.  Przynajmniej chciałbym.

IMG_20200923_163436442_copy_1024x768.jpg

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v