Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, sladan napisał:

Ty serio chcesz się cofać w rozwoju, zamiast iść do przodu? 😧

Żeby się cofnąć to trzeba co najmniej krok do przodu dać. Pług też za***isty se upatrzył... 40ha a taki cep że aż głowa boli.... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

I na tej samej zasadzie sprzeda tą przyczepę. 

Ty twierdzisz że 4000 nie jest warta, przyjedzie dwóch szwagrów i 7000 dadzą.

Życzę mu tego z całego serca i współczuję nabywcy dać za to 7000, byłem widziałem. Co do mojej sprzedaży MTZ za 9 tysi to różnica taka, że one od 9 tysi to się zaczynały i na tyle też wyceniłem jego realną wartość, a tu jest antyk w średnim stanie albo bardzo średnim w cenie normalnej przyczepy.
Teraz pomyśl, że miałem propozycję kupić za 9000 igłę, garażowaną i tak dalej. Dalej uważasz, że 7800 za tą to normalne? Dodam ją do ulubionych, ciekawe ile jeszcze będzie stała. 

Opublikowano
47 minut temu, slawek74 napisał:

pług też mósi swoje ważyć by ładnie orać

Żeby ładnie orac nie musi być ciężki.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

@pafnucy Pal Zetora, czepiaj Hassię i owies siać😁

moje pytanie odnosiło się do tego że Ursus maił do marca nie pisać, a napisał. B|

a Zetor u mechanika stoi.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Teraz pisze, że w niedziele i święta nie robi detoksu od AF. Mojego ciapsona też to w lutym nie ominie. Z ciekawości- co Ci w nim robią?

2 minuty temu, pafnucy napisał:

moje pytanie odnosiło się do tego że Ursus maił do marca nie pisać, a napisał. B|

a Zetor u mechanika stoi.

Opublikowano

poprawia co nie wyszło. jakiś czas temu podnośnik robiony i jest gorzej niż jak oddawałem.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

47 minut temu, slawek74 napisał:

pług też mósi swoje ważyć by ładnie orać

Żeby ładnie orac nie musi być ciężki.

obrotowy z samego tego że ma podwojnie korpusy już waży a Ty w betonie to jeszcze nie orałeś bo za młodu jestes 😁

Opublikowano

Klika suchych lat było za mojej gospodarki. Właściwie to prawie wszystkie oprócz tego i 2017 roku. Pługiem około tony idzie już w miarę tak jak mówisz beton orać. Przynajmniej ten beton co u mnie występuje 

Klika suchych lat było za mojej gospodarki. Właściwie to prawie wszystkie oprócz tego i 2017 roku. Pługiem około tony idzie już w miarę tak jak mówisz beton orać. Przynajmniej ten beton co u mnie występuje 

Opublikowano (edytowane)

Jak mnie wk***ia takie gadanie bo "ty za młody jesteś żeby wiedzieć to i tamto" 

Sławek ty jesteś za stary na niektóre rzeczy i nikt ci tego nie pisze 😎😎

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Moim Rabe "beton" orałem w 2019 ciężko było ale wszedł w glebe i orał. W 2015 gdy była susza i miałem 5 uni , pojechałem na gline to ino ściernisko kosił , a lemiesze nowe były...

Na Unię wrzuciłem 150kg i też szło orać 😀

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Ja bym napisał.. ale jak pojadę do córki to zacznie we mnie dłutami z procy strzelać🙉

Ja bym napisał.. ale jak pojadę do córki to zacznie we mnie dłutami z procy strzelać🙉

Opublikowano
danielursus3p napisał:

tona to już waga nie to co ug co w 6 korpusach tyle nie waży choć są i obrotówki z uni co mają konkretną wagę

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak mnie wk***ia takie gadanie bo "ty za młody jesteś żeby wiedzieć to i tamto" 

Sławek ty jesteś za stary na niektóre rzeczy i nikt ci tego nie pisze 😎😎

@slawek74 tato, jadziem z nim?

Jak wy młode nie może ta, to stare muszą za was nadrabiać! 

• Haha 1
Opublikowano

UG to jest w ogóle ewenement. Jak sucho było to tylko UG2 jako tako się orało. Znajomy ma kvernelanda ab100 to bardzo ładnie w suche wchodził. 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

tona to już waga nie to co ug co w 6 korpusach tyle nie waży choć są i obrotówki z uni co mają konkretną wagę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v