Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Dalej rżniesz głupa? Znam kilku ludzi z Łódzķiego ludzie na poziomie, ale ty to nawet Kononowiczowi nie dorównujesz w głupocie 

Może się odpier**lić !!!

Masz wogule jakieś poczucie humoru  ?  Bo widzę że główka chyba boli

Ty, piszemy z dużej litery jak już uważasz się za kogoś  lepszego to powinieneś chyba to wiedzieć 

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

I co stwierdziłeś?

Porażka , opony tył do wymiany jedna łysab i spękane , silnik falował na obrotach jak t25 czyli co najmniej pompa do roboty , wspomaganie się przycinało ,

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Może się odpier**lić !!!

Ty, piszemy z dużej litery jak już uważasz się za kogoś  lepszego to powinieneś chyba to wiedzieć 

Porażka , opony tył do wymiany jedna łysab i spękane , silnik falował na obrotach jak t25 czyli co najmniej pompa do roboty , wspomaganie się przycinało ,

To ten 934 już lepiej wypada bo chociaż masz już na dokładkę nowe opony

Opublikowano

panowie, pociekła mi zwolnica w ihc, komplet łożysk i uszczelniacz koszt, 200 do 800 zł ( zależy od marki łożysk) wszystko na miejscu, demontaż 2 godziny, wycieczka po części godzinka i zobaczymy jak z montażem, pewnie w 3 godzinkach się zamknie 

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Może się odpier**lić !!!

Proszę nie przeklinac w moim kierunku prostaku. 

W ogóle to mam bardzo dobre poczucie humoru. 

Zapoznaj się najpierw w jakich przypadkach piszemy Ty z wielkiej litery. 

Za lepszego się nie uważam. Zawsze będę zwykłym chlopem ze wsi 

Opublikowano

Pafnucy. Ja jestem bardzo spokojny. Mimo żem teraz u wroga. 

Opublikowano
5 godzin temu, igor10246 napisał:

panowie, pociekła mi zwolnica w ihc, komplet łożysk i uszczelniacz koszt, 200 do 800 zł ( zależy od marki łożysk) wszystko na miejscu, demontaż 2 godziny, wycieczka po części godzinka i zobaczymy jak z montażem, pewnie w 3 godzinkach się zamknie 

Tez to miałem w ihc 845 i we dwóch koło 4 godzin roboty ale u mnie tylko sam uszczelniacz poszedł bo zatkala sie rurka od odpowietrzenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

A Ty jak z prasą stoisz?

Jeszcze gorzej jak Ursus932 z traktorem....Dom doprowadzam do ładu a to wieczna skarbonka-jeszcze z planami zony

Ale glowna przyczyna- sasiad  bedzie sprzedawal 0.70ha i nie ukrywalem ze mi pasuje, bo pod oknem.

Tak wiec nawet nie przegladam zeby w razie czegos odpowiedniego sie nie wku...

Opublikowano
1 godzinę temu, turion23 napisał:

Tez to miałem w ihc 845 i we dwóch koło 4 godzin roboty ale u mnie tylko sam uszczelniacz poszedł bo zatkala sie rurka od odpowietrzenia.

no u nas torchę więcej, i rurki też zapi.... że szkoda gadać, najwięcej zeszło z odkręcaniem bo milwuakee m18 pomogło dopiero a i też się trochę pomęczyło, a i z wbiciem półosi było trochę zachodu, a reszta to luz, tylko w takich pracach ciągnik z turem/widlak/paleciak obowiązkowo 

Opublikowano

No ja z bratem wszystko ręcznie robiliśmy więc wiem ile ta zwolnica waży i jak ciezko ja pozniej wsadzić.Radze dbać o to aby te rurki byly czyste bo inaczej za jakis czas znowu pocieknie na uszczelniaczu.

Opublikowano

Macie pomysł jak ruszyć tą nakrętkę bez używania szlifierki? Zabezpieczenia usunięte i ani kluczem zwykłym ani udarem nie idzie, całość swobodnie się obraca ale odkręcić się nie chce, potraktowane litrami odrdzewiaczy. 

IMG_20210518_133107.jpg

Opublikowano

Jak nakrętka do wyrzucenia to podeprzyj centralnie pod otworem w którym siedzi śruba i przecinakiem ją. Musi puścić. Jeszcze grzać możesz.

Opublikowano
1 minutę temu, KlimekPL napisał:

Macie pomysł jak ruszyć tą nakrętkę bez używania szlifierki? Zabezpieczenia usunięte i ani kluczem zwykłym ani udarem nie idzie, całość swobodnie się obraca ale odkręcić się nie chce, potraktowane litrami odrdzewiaczy. 

IMG_20210518_133107.jpg

Palnik gazowy i ruszy 

Opublikowano

Dziwne śruba na luzie i odkręcić nie idzie?  Jak rurka 0.5m na przedłużkę za krótka,  bierze się 1.5m

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

@Partyzant85 ale ty masz awatar🤷‍♂️

To przez jego owies. 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A jeszcze spróbuj udarowym na dokręcanie  i jak się ruszy to wtedy w lewo. I unieruchomić z drugiej strony

Awatar chwilowy. wieczorem będzie inny

Edytowane przez Partyzant85
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v