Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja nie widzę potrzeby tłumaczenia że robie tak  , tak mam uszykowane wszystko i nie muszę zmieniać ,

krowy nie karmię z paszowozu to ta sieczka z pryzmy też odpada 

Opublikowano
10 minut temu, tomek222 napisał:

No tak utrzymujmy lockdown i dobijmy gospodarkę jeszcze bardziej. Przypominam że szczepionki na grypę istnieją już od dawna.

Z tym że to nie jest zwykła grypa, a szczepionki na to dzisiejsze dziadostwo tak na prawdę nie wiadomo co zawierają. Wciskają ludziom kit, że będzie zbawienna, a część osób ma przez nią niemałe problemy zdrowotne

@Ursus932 że tak z ciekawości zapytam. Co wielce zabawnego było w komentarzu odnośnie 120 konnego ciągnika i dużej prasy czy kosiarki? 

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Co tu w tym temacie za syf się zrobił z tymi szczepionkami 🤔

Przepraszamy, zapomnieliśmy że to jest temat o Twoim przyszłym ciągniku 😉

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, sladan napisał:

Z tym że to nie jest zwykła grypa, a szczepionki na to dzisiejsze dziadostwo tak na prawdę nie wiadomo co zawierają. Wciskają ludziom kit, że będzie zbawienna, a część osób ma przez nią niemałe problemy zdrowotne

@Ursus932 że tak z ciekawości zapytam. Co wielce zabawnego było w komentarzu odnośnie 120 konnego ciągnika i dużej prasy czy kosiarki? 

Przez głupi Apap część ludzi też ma niemałe problemy, a już o antybiotykach nie wspomnę. Nawet jak viagrę weźmiesz to może ci stanąć to co niepotrzeba.

Edytowane przez tomek222
Opublikowano (edytowane)

W tych lekach przynajmniej już wiadomo jaki mają skład, jakie mają działania niepożądane, a te super szczepionki to jedna wielka tajemnica póki co. Wzięły się znikąd, produkuje je ch*j wie kto, na dodatek kilka różnych firm od razu ma tą szczepionkę, co jedna to lepsza. Jednego dnia astra zakazana, drugiego jednak zatwierdzona, a zakazana inna. Cyrk na kołach. Chyba decydujące są tu przelewy na konta

A co do lockdownu, to absolutnie nie jestem za. Ale też nie można sobie pozwolic wciskać pierdół, że te szczepionki nas nagle zbawią, bo tak nie będzie. Na grypę się szczepimy już kilkadziesiąt lat, a i tak multum osób na nią umierało, tylko nikt tego nie nagłaśniał

Edytowane przez sladan
  • Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, sladan napisał:

A tak nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu , bo jaki sens inwestować w tak drogie maszyny i ciągnik jak mleko mam po 1,20 ,tylko dlatego że część mądrego:ph34r:forum tak uważa 🤗

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Odpowiem na dwa idiotyczne komentarze,🤦‍♂️ , jak k**wa pracując samemu  mam zrobić żeby  w ciągu jednego dnia z 15 ha zgrabić , zwinąć prasą , zwieść i owinąć sianokiszonke ,do tego jeszcze rano i wieczorem obrządek 🤔 co dwa geniusze ??  Bo dla mnie koszenie to nie problem nawet 60 , tylko co dalej ,  I w czym przy sianokosach miałbym mi niby pomóc duży ciągnik 120 km 🤔 , może kuźwa do owijarki 🙆‍♂️

nie fukaj 😛 duży ciągnik = duża kosiarka i nie każę kosić wszystkiego np 5-8ha zależy jak rozrzucone drugiego dnia ograbiam wszystko trzeciego prasuje i biorę kogoś do owijania samozaładowczą lub sprzęgam ciągnik z prasa +owijarka (albo prasoowijarka) można taką za 50tys a potem zwożę na lajcie masa rolników u nas tak robi nie tylko Ty jesteś ''sam'' można czasem kogoś zatrudnić na dzień do pomocy

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932

Hmm... Pytałeś w czym pomoże duży ciągnik na łąkach, więc odpowiedziałem, przytoczyłem pierwsze dwa proste przykłady. Zaczyna brakować Ci argumentów na swoje durne uparcie przy tych wyjuchach i ciut większych pochodnych. "część mądrego forum" -> Ty jeden tutaj uważasz, że wszystko co proponujemy jest złe, tylko ursus dobry. Więc dobrze się zastanów kto jest tym "mądrym"

Edytowane przez sladan
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ursus932 napisał:

A tak nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu , bo jaki sens inwestować w tak drogie maszyny i ciągnik jak mleko mam po 1,20 ,tylko dlatego że część mądrego:ph34r:forum tak uważa 🤗

Kup coś takiego jak ja mam, fajny deutz prosty w obsłudze mechaniczny, ponad 80KM  oponki mam tyl 520/70/34 przód 380/70/24 na ląki w sam raz waga około 4t. Mam tuza z wałkiem z przodu to można kosiarke małą czepiać 🙂

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

albo fergusona...

mrozu nie było.+2 rano. w piecu napalone, można zasiąść do pisania na AF.

o kurde. nie spojrzałem. myślałem ze to o pogodzie temat.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
pafnucy napisał:

mrozu nie było.+2 rano. w piecu napalone, można zasiąść do pisania na AF.

czyli efekty uboczne są, od wczoraj piszesz zamiast w pogodzie to tutaj. pierdzielę, nie szczepię się. 😱

• Haha 3
Opublikowano

znowu ruszyły zakupy traktora którego nie ma i zrobiło się tłoczno w tym temacie. B|

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

nie fukaj 😛 duży ciągnik = duża kosiarka i nie każę kosić wszystkiego np 5-8ha zależy jak rozrzucone drugiego dnia ograbiam wszystko trzeciego prasuje i biorę kogoś do owijania samozaładowczą lub sprzęgam ciągnik z prasa +owijarka (albo prasoowijarka) można taką za 50tys a potem zwożę na lajcie masa rolników u nas tak robi nie tylko Ty jesteś ''sam'' można czasem kogoś zatrudnić na dzień do pomocy

A ile maxymalnie może leżeć bela nie owinięta ? Z dnia na dzień będzie ok ?

33 minuty temu, sladan napisał:

@Ursus932

Hmm... Pytałeś w czym pomoże duży ciągnik na łąkach, więc odpowiedziałem, przytoczyłem pierwsze dwa proste przykłady. Zaczyna brakować Ci argumentów na swoje durne uparcie przy tych wyjuchach i ciut większych pochodnych. "część mądrego forum" -> Ty jeden tutaj uważasz, że wszystko co proponujemy jest złe, tylko ursus dobry. Więc dobrze się zastanów kto jest tym "mądrym"

No to się nie zrozumieliśmy , ha pytałem konkretnie w czym pomoże duży ciągnik na moim gospodarstwie , oczywiście przy tych maszynach co mam 😉 

Przecież nie napisałem że źle piszecie , tylko u mnie takie ciągniki czy maszyny nie mają sensu !!!

Opublikowano
20 minut temu, sladan napisał:

Uważajta chopy bu już leci i kupuje zachodniego 🤣

Wczoraj kolega opowiadał jak zrobienie lewej strony napędu w jego NH za same części dał 9 tys 

1 minutę temu, DANDYS napisał:

Ursus932 w czym Ci pomoże większy? szybciej oblecisz w okresie letnim i możesz lecieć na plaże, pozerkac naa ( . Y. ) np 🤣

Moja będzie zazdrosna 😜

Opublikowano

Czytam te rozważania na temat teoretycznego zakupu traktora i już w końcu zgłupiałem. Ursus, ty wogule chcesz kupić jakiś traktor czy nie. Bo odnoszę wrażenie za zapodałeś temat a podnieść sobie ilość postów. Nigdy nie zadawałem tu jakiś próśb o doradztwo bo każdy ma swoje podejście do tematu i wszystkie te rady są g.... warte bo mają się nijak do moich warunków. Masz pieniadze masz internet popatrz,podzwoń, pojedź, kup. A nie jakieś tygodniowe rozwarzania o du.... Maryni. Nie zmęczyło cie to jeszcze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v