Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są  i tacy co nigdy nie palili fajek, a zeszli na raka płuc.

Opublikowano
2 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Znajoma pielęgniarka powiedziała, że prędzej zrezygnuje z wykonywania zawodu niż się zaszczepi. Mówiła również że lekarze tez się nie szczepią...

Wolą dalej się zabarykadować? chyba nikt tak się nie boi wirusa i się nie zabarykadował jak lekarze w przychodniach.

Opublikowano

Bo lekarze mają nie leczyć ludzi tak maja nakazane by była ogromna śmiertelność by wszystko co się dzieje przepisać COVID  .

A to dopiero początek ludzie są odcięci od doktorów kto ma kasę to się leczy prywatnie .

Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

Są  i tacy co nigdy nie palili fajek, a zeszli na raka płuc.

Bo palenie bierne jest dużo gorsze niż jak samemu się pali,w mojej wsi pełno myśliwych i wiecie ze zony które usługiwali przy gościnach po polowaniu wszystkie umarli na raka płuc a nie paliły tylko wdychały dym jak myśliwi palili.A myśliwi wszyscy żyją same wdowcy.

Opublikowano

No to chu go wie co oni tam popalali jak tylko po gościnach wszystkie żony zeszły na tamten świat.   :P

Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

Wolą dalej się zabarykadować? chyba nikt tak się nie boi wirusa i się nie zabarykadował jak lekarze w przychodniach.

W przychodniach się barykadują bo po co leczyć jak można nie leczyć i kasa jest ta sama. Zresztą jak jesteś chory to w przychodni i tak cię  nikt nie wyleczy (nawet przed pandemią) i idziesz wtedy na wizytę prywatną, często do tego samego lekarza, który się "zabarykadował" w przychodni...

• Like 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Bo lekarze mają nie leczyć ludzi tak maja nakazane by była ogromna śmiertelność by wszystko co się dzieje przepisać COVID  .

A to dopiero początek ludzie są odcięci od doktorów kto ma kasę to się leczy prywatnie .

Że niby kto im tak nakazał? Mateusz czy Jarek? a co w przypadku kiedy lekarz nie jest wyznawcą pisiorów tylko innych donaldów czy borysów, to kto wtedy nakazuje? Jakoś nie wierzę takie teorie spiskowe. Chciałbym jedynie nadmienić że szczepi się ludzi nie tylko w naszym kraju.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 13:45, slawek74 napisał:

kosząc po te 1-2 ha to sianokosy mogą trwać cały sezon a gdzie inne prace 🤔🤭 zanim zbierzesz z ostatniej łąki to na pierwszej odrasta nawóz na to tak samo siejesz 🤔

Dnia 23.04.2021 o 17:34, igor10246 napisał:

aktualnie c360 kosiłem w 2 dniówki czytaj ok 16-18 godzin jak nic się nie popsuło, jak koszę wszystko na raz to mam kilka profitów, mam zjebany jeden tydzień zamiast miesiąca, to raz, gościu od prasowania jak słyszy że jedzie na 5 ha to rzuca ceną 16-18 zł za bala, ale jak słyszy 20 ha i ok 200 balotów to już cena spada do 13 za balot czyli 600 zł do przodu, poza tym w ostatnich latach średnio z pogodą więc jak bym robił na tury mogło by się okazać że bym tych sianokosów nie skończył tylko jak 1wszy pokos bym skosił to 2gi już trzeba by się brać, a jeszcze doszło 10 ha, to i tak będę robił na 2 tury bo te 10 ha mam 15 km od domu

jak u ciebie to tak funkcjonuje to gratuluje, znajomy 2gi pokos w zeszłym roku 20 ha na 6 tur podzielił to jak w połowie sierpnia zaczął to skończył pod koniec września, mówi że pierwszy i ostatni raz, teraz dokupił przednią kosiarkę do JD tak tego 75km to będzie kosił wszystko na raz ew na 2 tury, bo i tak mu cały dzień zżerało to woli pocisnąć przez ten tydzień i przez resztę mieć wolne, na fuchę pojechać a nie siana pilnować

dokładnie, ja nie widzę sensu, przypuszczam że na tym wszystkim to dniówka na samo przepinanie by zeszła a gdzie dojazdy, tak ciupać to sobie można jak ktoś na etat robi i sobie ma dla przyjemności 

Odpowiem na dwa idiotyczne komentarze,🤦‍♂️ , jak k**wa pracując samemu  mam zrobić żeby  w ciągu jednego dnia z 15 ha zgrabić , zwinąć prasą , zwieść i owinąć sianokiszonke ,do tego jeszcze rano i wieczorem obrządek 🤔 co dwa geniusze ??  Bo dla mnie koszenie to nie problem nawet 60 , tylko co dalej , 

I w czym przy sianokosach miałbym mi niby pomóc duży ciągnik 120 km 🤔 , może kuźwa do owijarki 🙆‍♂️

Opublikowano
21 minut temu, Grzechooo napisał:

Że niby kto im tak nakazał? Mateusz czy Jarek? a co w przypadku kiedy lekarz nie jest wyznawcą pisiorów tylko innych donaldów czy borysów, to kto wtedy nakazuje? Jakoś nie wierzę takie teorie spiskowe. Chciałbym jedynie nadmienić że szczepi się ludzi nie tylko w naszym kraju.

Jak dadzą komuś srebrniki to nie ma podziału politycznego.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Odpowiem na dwa idiotyczne komentarze,🤦‍♂️ , jak k**wa pracując samemu  mam zrobić żeby  w ciągu jednego dnia z 15 ha zgrabić , zwinąć prasą , zwieść i owinąć sianokiszonke ,do tego jeszcze rano i wieczorem obrządek 🤔 co dwa geniusze ??  Bo dla mnie koszenie to nie problem nawet 60 , tylko co dalej , 

I w czym przy sianokosach miałbym mi niby pomóc duży ciągnik 120 km 🤔 , może kuźwa do owijarki 🙆‍♂️

I z pomocą przychodzą Ci producenci prasoowijarek i zgrabiarek pasowych. 

Opublikowano

w pelni popieram antyszczepionkowcow- nie szczepcie sie!!!!!!!!!!! na swiecie jest wystarczajaca duzo durni, paru mniej nie bedzie zadna strata 

kumpel gdy mial goraczke 40   to pogotowie kazalo go zonie wsadzic do wanny a i tak wyladowal w szpitalu i wirus go meczy 3 tydzien.. 8 ich jest w domu -6 zachorowalo ,2 zdrowych a on najstarszy i schorowany wiec  najgorzej przeszedl.

widzialem na wlasne oczy jak pogotowie robi testy -oczywiscie wynik negatywny, wiec niech ten przebieraniec nie pieprzy glupot.

mialem swirusa tak jak spora grupa moich znajomych i krewnych- powiat krakowski przeczesal rowno.tablice pelne klepsydr, w tamtym roku 19 % wiecej zgonow. wiec wiem jak to wyglada na zywo a nie w chorej wyobrazni  galana.

na zadupiu polski wschodniej to nawet wirus nie chce szalec 😂

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

w pelni popieram antyszczepionkowcow- nie szczepcie sie!!!!!!!!!!! na swiecie jest wystarczajaca duzo durni, paru mniej nie bedzie zadna strata 

kumpel gdy mial goraczke 40   to pogotowie kazalo go zonie wsadzic do wanny a i tak wyladowal w szpitalu i wirus go meczy 3 tydzien.. 8 ich jest w domu -6 zachorowalo ,2 zdrowych a on najstarszy i schorowany wiec  najgorzej przeszedl.

widzialem na wlasne oczy jak pogotowie robi testy -oczywiscie wynik negatywny, wiec niech ten przebieraniec nie pieprzy glupot.

mialem swirusa tak jak spora grupa moich znajomych i krewnych- powiat krakowski przeczesal rowno.tablice pelne klepsydr, w tamtym roku 19 % wiecej zgonow. wiec wiem jak to wyglada na zywo a nie w chorej wyobrazni  galana.

na zadupiu polski wschodniej to nawet wirus nie chce szalec 😂

Piszesz,że zadupie!!!

A kto w dzisiejszych czasach, jak piszesz wsadza chorych z gorączką do wanny? Przecież to zacofane metody, które nie są stosowane w cywilizowanym świecie chyba, że w średniowieczu.

W sumie się nie dziwie, że jest tyle zachorowań na południo względem wschodu jak jest taka stosowana medycyna.  Chyba, że dla wybranych.

A twoja emotka świadczy o tobie.

Opublikowano
36 minut temu, gregor1284 napisał:

I z pomocą przychodzą Ci producenci prasoowijarek i zgrabiarek pasowych. 

Nie na mój areał i portfel 

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Zdecydowanie za szybko te szczepionki weszły. Każde inne są opracowywane latami, a tu rach ciach i jest "magiczny" lek. Dobra kasa na świecie poszła na ten wałek

No tak utrzymujmy lockdown i dobijmy gospodarkę jeszcze bardziej. Przypominam że szczepionki na grypę istnieją już od dawna.

1 godzinę temu, witejus napisał:

w nawiązaniu do tematu, będzie ze trzy niedziele temu jak umarł znajomy w wieku 78 roków ,miesiąc po drugim szczepieniu, przypadek ?

No ja znam gościa co zmarł dwa tygodnie po szczepieniu, co prawda pier**lną go samochód ale niesmak pozostał.

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

Znajoma pielęgniarka powiedziała, że prędzej zrezygnuje z wykonywania zawodu niż się zaszczepi. Mówiła również że lekarze tez się nie szczepią...

no-tak-bylo-nie-zmyslam-urban-w-stroju-biskupa.jpg

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie chce mi się tłumaczyć, ale można to szybko ogarnąć. W zeszłym roku koszenie każdego pokosu 4 godziny, w ciągu mniej niż 24 godzin wszystko było zwiezione i pod folią. 

To nie takie proste , ja robię suchą to zależy od pogody bo czasami  3 dni musi leżeć i nie korzystam z usług 

Więc jeśli coś się dobre dla was nie koniecznie dla mnie !!! Koniec tematu

Co tu w tym temacie za syf się zrobił z tymi szczepionkami 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v