Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

posmaruj lekko klejem takim jak smaruje Zdun albo Mateusz z Dirty garage i będzie dobrze, bo coś musiało być, najlepiej to zobacz jeśli gdzieś znajdzesz katalog czy tam uszczelka szła 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Zetor 6340 2005r ponad 70 tyś 2500 mtg , ledwie wystwiony ,k**wa i już kilku chętnych 🤷‍♂️ . Jak tu coś kupić kiedy w mgnieniu oka wszystko się sprzedaje 

Gdzie masz to ogłoszenie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

ja oto moto olx i sprzedajemy. , FB nie oglądałem , jak cos się pojawiło to tel i rura, często za późno się zajechało , zadatków, zaliczek bez oglądania nie wysyłam bo potem można nie odzyskać a bił wszystkich nie będę bo by mnie zamknęli. Kilka razy traktor poszedł ledwie się pojawiając w ogłoszeniu, albo jak coś innego robiłem akurat i zobaczyłem ciut później , z resztą nie tylko traktor, przyczepę mi kupił handlarz sprzed nosa. Kombajn 15 min później bym zajechał i też bym nie kupił. Niestety jak coś jako takie i cena dobra to rwanie jest niemiłosierne i wyścig kupujących

Jak dzwonisz to najprościej powiedz ,ze rezerwujesz na ten dzień i tyle w temacie. Auto teraz kupiliśmy i telefon z rana rezerwacja do końca dnia,kawałek drogi to nie ma co na próżno jechać nawet bez gotówki

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

ja oto moto olx i sprzedajemy. , FB nie oglądałem , jak cos się pojawiło to tel i rura, często za późno się zajechało , zadatków, zaliczek bez oglądania nie wysyłam bo potem można nie odzyskać a bił wszystkich nie będę bo by mnie zamknęli. Kilka razy traktor poszedł ledwie się pojawiając w ogłoszeniu, albo jak coś innego robiłem akurat i zobaczyłem ciut później , z resztą nie tylko traktor, przyczepę mi kupił handlarz sprzed nosa. Kombajn 15 min później bym zajechał i też bym nie kupił. Niestety jak coś jako takie i cena dobra to rwanie jest niemiłosierne i wyścig kupujących

Jak dzwonisz to najprościej powiedz ,ze rezerwujesz na ten dzień i tyle w temacie. Auto teraz kupiliśmy i telefon z rana rezerwacja do końca dnia,kawałek drogi to nie ma co na próżno jechać nawet bez gotówki

taa powiedz , u handlarza kto pierwszy to lepszy 😀

Opublikowano
18 minut temu, jacek3773 napisał:

Wypadało by najpierw odtłuścić jakimś rozpuszczalnikiem i dopiero silikon czy masa.

według mnie błąd, ja przecieram szmatką delikatnie nasączoną olejem ,potem łatwo oddzielić pokrywę od korpusu a niema przecieku

Opublikowano
15 minut temu, jacek3773 napisał:

Wypadało by najpierw odtłuścić jakimś rozpuszczalnikiem i dopiero silikon czy masa.

Nie no to akurat wiem. Tylko jak metal o metal to bym poprostu położył i zakręcił a jak na silikonie to najpierw papierkiem przeleciec i później dobrze odtłuścić. Pod silikon odtłuszczamy tyle razy aż szmatka po przetarciu jest czysta.

I dlatego pytam bo to jednak inna robota zwłaszcza pod kabiną gdzie wszystko zabezpieczysz a w ostatniej chwili coś spadnie na silikon.

3 minuty temu, witejus napisał:

według mnie błąd, ja przecieram szmatką delikatnie nasączoną olejem ,potem łatwo oddzielić pokrywę od korpusu a niema przecieku

To u mnie bywa, że odtluszczę do zera i dam uszczelkę, posmaruję z obu stron a i tak cieknie. A jak dałem lewarek od biegów w 40 na samym silikonie to tak złapał, że myślałem, że skrzynia pęknie tak tłukłem dłutkiem i nic nie puści.

Opublikowano

jak się dobrze odtłuści i nie maca paluchami uszczelki, to sam klingeryt się przykleja do pokrywy i korpusu tak, że trzeba potem dobrze skrobac nożem.  A partaczom to i uszczelka nie pomoże i silikon, który potem jest wszędzie

Opublikowano (edytowane)

Ale watpie ze ze wzgledu na rozrzutnik ktos lyknie.Predzej bym powiedzial tak jak ty ze ze wzgledu na przyczepe

Ja pozyczylem sasiadowi rozrzutnik to na gornych motowidlach zostalo 3 czy 4 zeby...

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

taa powiedz , u handlarza kto pierwszy to lepszy 😀

Z rok temu miałem przypadek, że dzwoniłem o jakąś renówke z 4x4 i turem, w dość okazyjnej cenie 36000zl, gość ogólnie zachwalał, że zrobił w niej sporo poprawek a kupił ją tylko po to, żeby zrobić porządek na swojej działce i teraz sprzedaje bo mu niepotrzebna. No to mówię mu, że jeżeli wszystko jest tak jak pan mówi to kupię ją na pewno tylko musielibyśmy się umówić na pojutrze bo teraz akurat mi wypada praca w grafiku a pracuje 12 godzin to nie zdążę pojechać. To on mi mówi, że z nikim się nie umawia i że jest duże zainteresowanie więc kto pierwszy przyjedzie zdecydowany z kasą to kupi. 

I tak sobie pogadaliśmy a po kilku godzinach dzwoni do mnie, że z powodu bardzo dużego zainteresowania rezygnuje zupełnie ze sprzedaży i traktor zostaje u niego . :P

Opublikowano

A pamiętacie akcję z ramą rozrzutnika, jak nabijaliście gościowi oglądalność? Też podnosił cenę i pewnie z nią został😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v