Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

We farmtracku to chociaż biegów 12 i rewers, a w zetorze jak w c360, jeden bieg do roboty w polu..

Dwa 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sumek666 napisał:

image.png

Tak mam podłączone

No i wszystko jasne, zepnij je powrót z pierwszego wepnij w zasilanie drugiego i od powrotu drugiego przewód w skrzynie

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
3 minuty temu, sumek666 napisał:

image.png

Tak mam podłączone

U szwagra w ciapku niema żadnej tuleiki ciśnieniowe tylko powrót z rozdzielacza od podnośnika idzie na rozdzielacz od tura i wszystko ładnie śmiga 

Rozdzielacz od podnośnika z Agricole

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No i wszystko jasne, zepnij je powrót z pierwszego wepnij w zasilanie drugiego i od powrotu drugiego przewód w skrzynie

To i tuleja ciśnieniowa zbędna? 

Opublikowano

Sumek pamiętasz że miałeś zmieniać miniaturkę 1 kwietnia? No to już niecały miesiąc zaskocz nas 😃 

Opublikowano

Mam i pracuje u mnie z 3p bezpiecznie można sypać 500kg ale przede wszystkim trzeba uważać na stan misek ponad mieszadłem strasznie drogie nowe 800zl sztuka. Przechylanie sprawuje się fajnie żadnych wymian talerzy. Trzeba też sprawdzić ile ma zębów na trybach w głównej przekładni bo to definiuje szerokość roboczą

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Zdrożał, o 2tys.zl

Za dużo mu wyświetleń tutaj nabilismy, myśli że takie branie ma

Myślę że i tel sporo , bo te zetory ostatnio idą jak świeże bułeczki 😉 co się pojawi to chwila i sprzedane 

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

A skądże. Chłop z chlopa, nikt nie miał nic wspólnego z pgrami itp.

Część to już nawet wrośnięta i wyrywać trzeba :)

A ja nie twierdzę, że to nie jest złom. Po prostu segreguje, może komuś coś się rzuci w oczy, co by go zainteresowało. Jak nie będzie chętnych to koniec końców wyląduje na złomie.

A ile razy jeździłem jakaś część nowa kupować, a potem się okazywało, że gdzieś tam leży taka. 

Dużo łatwiej w swojej m syfie się odnaleźć jak w czyimś porządku. Baa nawet jak u siebie w garażu zrobiłem porządek (częściowo) to okazało się, że trochę czasu zajęło przyzwyczajenie się, że dane narzędzie wisi teraz tam i tam, a nie ze ostatnio leżało pod tą kupka itd

Nie rozdrabniaj się. Bierz całośc. Napisz jakaś sensowna cenę taka żeby mi się chciało to pakować i kuriera zamawiać i po robocie :)

Właśnie myślałem zrobić tak jakby przednia sekcje z tego walu - dwa rzędy talerzy od talerzowki, pełnych 510mm. Dać je na przemian w przeciwną stronę - tzn przedni wałek w jedną stronę a tylni w drugą, tylko tak żeby talerze zachodziły na siebie. Ale nie wiem czy coś takiego by zdało egzamin.

Dawaj więcej info

Za tysiaka to nie widziałem, ale koło 2-2.5k parę sztuk się na olx przewijało

Nawet nie tak daleko. Google pokazuje że 150km. Tylko teraz, czy na swoją przyczepkę zmiescilbym jakoś dwa koła od bizona?

Pisałem parę stron wcześniej jak agrolift wycenił. 2.5m, z przodu listwa, dwa rzędy zębów, ekrany boczne, crosskil - ponad 14k brutto

olx miejscowość Kunowo był za 900

12 minut temu, Ursus932 napisał:

zdrożał o 2900

10 minut temu, 6465 napisał:

A może jednak?  Jeszcze dziś mogę zadzwonić do kuzyna żeby ci zarezerwował😉

https://gtl.pl/pl,s,11298,scania_r420.html

Kiedyś myślałem o takim czymś ale teraz nie stać mnie

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Chciałem od niego kupić valtre, ale krętacz. 

Widać , już cenę podniósł 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Sumek pamiętasz że miałeś zmieniać miniaturkę 1 kwietnia? No to już niecały miesiąc zaskocz nas 😃 

raz już ZMIENIŁ  mimo woli🤪👍

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

To i tuleja ciśnieniowa zbędna? 

Niby zbędna niby nie, na upartego to pierwszy zawór ciśnieniowy zbędny, dopiero ten w drugim Ci stałe ciśnienie trzyma. Ty masz coś pomieszane te korki w rozdzielaczu. Patrz jak powinno być image.png.a25568fff050557360720f1c634e8411.png

Opublikowano

Kiedy? Pamiętam takiego śmieszka nie minął rok co miał zmienić i zmienił na P1 SUMEK coś mnie ominęło jak żem był na urlopie?

Opublikowano

najlepsza była. widziałem. :D

1 minutę temu, soltys48 napisał:

raz już ZMIENIŁ  mimo woli🤪👍

Opublikowano

Tam korki są zdublowane, są dwa wyjścia i dwa zasilania, a podłączasz gdzie ci wygodnie a w drugiej korek

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Niby zbędna niby nie, na upartego to pierwszy zawór ciśnieniowy zbędny, dopiero ten w drugim Ci stałe ciśnienie trzyma. Ty masz coś pomieszane te korki w rozdzielaczu. Patrz jak powinno być 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v