Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Niektórzy mają korki wlewu wykręcone i przewód włożony i uszczelnione i jest git

No właśnie nie chciałem robić takiej partyzantki. 

12 minut temu, gregor1284 napisał:

Po co Ci wolny spływ? 

Powrót z rozdzielacza. 

Muszę jeszcze jedna rzecz sprawdzić dlaczego tak ciężko wraca olej, że po podniesieniu przyczepy nie pozwala opadać. Dopiero jak zgasiłem ciągnik. 

Opublikowano

po 2 węże wychodzą Ci z kazdej sekcji?

1 minutę temu, sumek666 napisał:

Powrót z rozdzielacza. 

Muszę jeszcze jedna rzecz sprawdzić dlaczego tak ciężko wraca olej, że po podniesieniu przyczepy nie pozwala opadać. Dopiero jak zgasiłem ciągnik. 

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

Powrót z rozdzielacza. 

Dodatkowy masz dołożony? 

Opublikowano

Spójrz w galerie. Tam masz zdjęcia. 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

po 2 węże wychodzą Ci z kazdej sekcji?

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dodatkowy masz dołożony? 

Rowniez zapraszam do galerii :)

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

paczyłem i uja tam widzę

Mam zasilanie z pompy na rozdzielacz numer jeden, który to obsługuje ładowacz .czołowy w ten, że rozdzielacz jest wkręcona tuleja ciśnieniowa, która zasila drugi rozdzielacz.

Po montażu drugiego rozdzielacza olej nie chce wracać. Wręcz po dodaniu gazu tur podnosi się niezależnie od kierunki uruchamiania dźwigni. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Sądząc po ilości lejków to 2,25

Opublikowano
55 minut temu, sumek666 napisał:

Czy ja pytałem o nowy korek? 🤦🏻‍♂️

Pytam o gwint bo chce tam zrobić wolny spływ. 

ja za wąż 1,1/4 z 2ma zakuciami i nakrętką dałem 70 zł w parkerze, więc takie druciarstwo według mnie to jest nieporozumienie, weźmie się coś stanie wąż wyleci i nawet jak wyleci 10 litrów to człowiek w plecy, a jak się nie zwróci uwagi to jak cały olej wyleci to ola boga, jak dobry to 300 zł nie twoje, 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

dziwne, mam podobnie w IHC i wszystko ok

U mnie zasilanie drugiego jest z przelewu pierwszego

A ten pierwszy to jaki? 

Z tego co mi w Agricoli wytłumaczyli to zbyt niskie ciśnienie jest na powrocie 

Opublikowano

z agrikoli zwykły dwu sekcyjny z przepływem 40l

2 minuty temu, sumek666 napisał:

A ten pierwszy to jaki? 

Z tego co mi w Agricoli wytłumaczyli to zbyt niskie ciśnienie jest na powrocie 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, sumek666 napisał:

Spójrz w galerie. Tam masz zdjęcia. 

Rowniez zapraszam do galerii :)

Tam są dwie tuleje ciśnieniowe założone? 

Przepnij ta tulej na powrót drugiego rozdzielacza 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
14 godzin temu, Ursus932 napisał:

Twoi przodkowie musieli pracować w pom , skr ,pgr 🤔 że tyle tego , ze dwie 60 w częściach już widzę 

A skądże. Chłop z chlopa, nikt nie miał nic wspólnego z pgrami itp.

13 godzin temu, jacek3773 napisał:

Na uj to wklejać całe posty i zaśmiecać .

Daron64 i tak już został królem złomu.

💲💲 na ziemi leżą .wystarczyło podnieść.

Część to już nawet wrośnięta i wyrywać trzeba :)

13 godzin temu, pawel885 napisał:

Ja tam widzę praktycznie sam zlom.... Na co stare pompy wody, walki ze skrzyni czy tłoki? Kiedyś ludzie byli co najmniej dziwni,  taka powojenna mentalność , wieszali na gwoździu nawet wydmuchniete uszczelki głowicy  bo się przyda 

A ja nie twierdzę, że to nie jest złom. Po prostu segreguje, może komuś coś się rzuci w oczy, co by go zainteresowało. Jak nie będzie chętnych to koniec końców wyląduje na złomie.

12 godzin temu, Agrest napisał:

Tylko jak było potrzebne to i tak byś nie wiedział że akurat w tej stercie złomu to było.

A ile razy jeździłem jakaś część nowa kupować, a potem się okazywało, że gdzieś tam leży taka. 

10 godzin temu, Dariowola napisał:

Ą znam ludzi co mają taki rozpiżdziel  w garażu  i wokół siebie i bardzo szybko znajdują co im potrzebne. 

Dużo łatwiej w swojej m syfie się odnaleźć jak w czyimś porządku. Baa nawet jak u siebie w garażu zrobiłem porządek (częściowo) to okazało się, że trochę czasu zajęło przyzwyczajenie się, że dane narzędzie wisi teraz tam i tam, a nie ze ostatnio leżało pod tą kupka itd

9 godzin temu, izydor6280 napisał:

zawór i regulator na żółto po sztuce, no chyba że jakaś dobra cena to mogę wsio
na czerwono elementy do ciągnika, ale jak pisałem tu się jeszcze wstrzymuję z decyzją

Nowy obraz mapy bitowej (8).bmp 1.06 MB · 7 pobrań

jeszcze nie, gdyby doszły pisałbym
pewnie jutro zjadą

Nie rozdrabniaj się. Bierz całośc. Napisz jakaś sensowna cenę taka żeby mi się chciało to pakować i kuriera zamawiać i po robocie :)

8 godzin temu, Agrest napisał:

@daron64 patrz jaki sprzęt na twoją glinę. Chyba każda gruda się podda.

https://www.olx.pl/oferta/witam-sprzedam-waly-uprawowe-brony-ciezkie-CID757-IDIAW84.html

Właśnie myślałem zrobić tak jakby przednia sekcje z tego walu - dwa rzędy talerzy od talerzowki, pełnych 510mm. Dać je na przemian w przeciwną stronę - tzn przedni wałek w jedną stronę a tylni w drugą, tylko tak żeby talerze zachodziły na siebie. Ale nie wiem czy coś takiego by zdało egzamin.

7 godzin temu, jacek3773 napisał:

Ktoś tu szukał opon 34 .są dwie mitaski radialki 95% niestety do klejenia.

Dawaj więcej info

5 godzin temu, soltys48 napisał:

to pierwsze to kolczatka od forszaja, cena przesadzona i to sporo. Niedawno była niedaleko za tysiaka

Za tysiaka to nie widziałem, ale koło 2-2.5k parę sztuk się na olx przewijało

4 godziny temu, MF675ursus napisał:

Nawet nie tak daleko. Google pokazuje że 150km. Tylko teraz, czy na swoją przyczepkę zmiescilbym jakoś dwa koła od bizona?

2 godziny temu, Baks00 napisał:

Agregat uprawowo siewny 2.5m poleci ktos cos?

Pisałem parę stron wcześniej jak agrolift wycenił. 2.5m, z przodu listwa, dwa rzędy zębów, ekrany boczne, crosskil - ponad 14k brutto

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tam są dwie tuleje ciśnieniowe założone? 

Przepnij ta tulej na powrót drugiego rozdzielacza 

Jedna wkręcona na górze. Na dole jest po prostu powrót. 

To tuleja ma być pod "T" czy pod "N"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v