Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, jahooo napisał:

Trzeba mieć dobrą pamięć - ja mówię sasiadowi " na lewo pod tym i tym przykryte brązowa blachą w wiaderku po farbie"

za chwilę dzwoni  - jest, było tam , gdzie mówiłeś, a odkładałem to z dwa lata temu

Dobra pamięć to dziś luksus, na którą nie wszyscy mogą sobie pozwolić. Przykre to ale tak jest🙁

Opublikowano

Nieraz trzeba szukać ale jak się znajdzie to jaka radocha, że nie trzeba jeździć i kupować tylko sobie leżało u siebie. 

Opublikowano

pytanie mam. Rzeżbie w garażu wał nożowy. będą to 2 wały za kupą które będą miały ciąć poplon i teraz pytanie. Oba wały są tej samej średnicy i z tą samą ilością noży. Boje się o to że noże z 1 wałka będą się pokrywały z nożami z 2 wałka. Jest jakiś sposób by tak nie było? Myślę żeby dać wyższy płaskownik na 1 wałku wtedy średnica się powiększy choćby o 2 cm i pójdą z inną prędkością po polu i będzie lepiej. czy nie ma strachu i nic nie zmieniać?

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A mi jakoś te farmtraki nie podchodzą.  W tych samych pieniądzach wybrał bym zetora. 

We farmtracku to chociaż biegów 12 i rewers, a w zetorze jak w c360, jeden bieg do roboty w polu..

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

Dobrze by było dać skręnie jak w wałku strunowym i przeciwbieżnie  o ile to wykonalne.

Właśnie oglądałem te co Namyslo robi, mandam itp i tam są prosto ustawione i tak mam pospawane i dopiero teraz mi tak świta czy to pójdzie dobrze.

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

A mi jakoś te farmtraki nie podchodzą.  W tych samych pieniądzach wybrał bym zetora. 

Mam znajomego i jego sasiad jak slyszy Farmtrak to jak bys pchal kij w mrowisko.

Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi się wchodzić w temat o bydle to tu zapytam. Żona zarejestrowała jaloweczke lm jako rw. Czy ma to jakieś konsekwencje czy nie przeszkadza oprócz tego że mnie to rusza. Zawsze mnie pyta jaka rasa czy poprostu mm. Ostatnio mówiłem że rw to biało czerwona(bo cielaka ogladalem i jej pokazywałem jak wygląda)

Edytowane przez Belaruss820
Zmiana
Opublikowano

Może ktoś będzie chętny na haśkę dk 300? 5500 do oddania 

Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nie chce mi się wchodzić w temat o bydle to tu zapytam. Żona zarejestrowała jaloweczke lm jako rw. Czy ma to jakieś konsekwencje czy nie przeszkadza oprócz tego że mnie to rusza. Zawsze mnie pyta jaka rasa czy poprostu mm. Ostatnio mówiłem że rw to biało czerwona(bo cielaka ogladalem i jej pokazywałem jak wygląda)

nie ma to znaczenia

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Nie ma to kompletnie żadnego znaczenia,  byle płeć się zgadzała. 

Podziękował. Z tą płcią to też byłyby jaja. Krowa ocielila się gdzieś okolice północy sama. Rano teść zachodzi do obory to przeprowadzil krowę i cielaka do izolatki. Zona mi mówi że krowa się ocielila i buczek. Zaszedłem do obory i patrzę a to jaloweczka. Później teściowi mówię że będzie kolejna krowa a on mówi że to byczek. Leżała,podniosłem jej nogę i świece latarką i mówię byczek z dójkami. Nie zajarzył do końca. Jalowka wstała zagląda i mówi do mnie: to jaloweczka. I mówię a co przed chwilą powiedziałem?to nie uwierzył. Ale gdyby mnie nie było i żona by zarejestrowała to by poszło że byczek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v