Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Marcin ty szukasz igły w stogu siana ale niema jej tam.zobacz @pafnucy na jesieni rzucił hasło że kupuje ciągnik i już ma a ty już 2 lata się zbierasz i dalej nic

No cóż chyba się nie odniose do zarzutów  🙂 ,bo tylko pełno niedomówień a ciągnika narazie nie widziałem B| widzę że tylko 4 lemiesze do niego kupił  :ph34r: 

I przepraszam nie dwa lata ,tylko rok z małym haczykiem 😉

Opublikowano (edytowane)

No, nie jestem jeszcze taki stary :d Do Debrzyny mi jeszcze daleko, ale coraz bardziej doceniam uroku wspomagania wysiłku przy pracy, kręgosłup czasem daje o sobie znać

chociaż pewnie z rok-dwa zostanę dziadkiem :D

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

No, nie jestem jeszcze taki stary :d Do Debrzyny mi jeszcze daleko, ale coraz bardziej doceniam uroku wspomagania wysiłku przy pracy, kręgosłup czasem daje o sobie znać

Masz świętą racje, już wiele rzeczy robię mechanicznie jednak jestem narwany.....

1 minutę temu, mf362 napisał:

U nas był taki w okolicy to słupki betonowe takie starego typu nosił na ramieniu chłop jak dąb a wylewu dostał

a co w tym dziwnego?

Opublikowano

Na bezludnej wyspie wylądował dziadek, ojciec i wnuczek

1km dalej na drugiej wyspie wyladowały 3 ładne blondynki

wnuczek mówi - to niedaleko, skaczemy do wody i dopłyniemy

ojciec - zrobimy w pół dnia tratwę i popłyniemy we trzech, będzie lżej wiosłować

dziadek - stąd też dobrze widać

• Haha 3
Opublikowano

nawet jak ma 50 to nie każdy dziś tyle dźwignie, sam wolę nawóz w mniejszych workach

a teść się wściekał kiedyś, że nie sypię worków ze zbożem do pełna, tylko po 40kg, takie marnotrawstwo, dziś nawet tego nie podniesie

trzeba się szanowac za młodu żeby na starość trzymać się na nogach

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

nawet jak ma 50 to nie każdy dziś tyle dźwignie, sam wolę nawóz w mniejszych workach

a teść się wściekał kiedyś, że nie sypię worków ze zbożem do pełna, tylko po 40kg, takie marnotrawstwo, dziś nawet tego nie podniesie

trzeba się szanowac za młodu żeby na starość trzymać się na nogach

Na to niema jednoznacznej recepty ,że za młodu będziesz się oszczędzał to na starość będziesz jako tako trzymał 

Opublikowano

zwracam tylko uwagę, że szarpnięcie się raz na jakiś czas to nie grzech, ale codziennie to już inna bajka, a tu wszyscy mówią, jaki z sołtysa harpagan, no i szkoda mi człowieka

1 minutę temu, marian7k napisał:

Ociepliło się😃😃

nie, padło BSI, nie podawało sygnału z immobilisera do ECU, auto padło jak była taka sama temperatura jak dziś, więc to nie był dobry trop

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na to niema jednoznacznej recepty ,że za młodu będziesz się oszczędzał to na starość będziesz jako tako trzymał 

oszczędzać sie - czyli wystrzegać zbędnych kontuzji, zwłaszcza kręgosłupa

mnie na przykład boli często lewe kolano od wieloletniej jazdy motocyklem, kręgosłup o sobie przypomina jak podźwigam trochę worków

a zapalenie korzonków od jazdy na motorze miałem w wieku 13 lat i od tej pory ubieram się porządniej to takich ekscesów

2 minuty temu, soltys48 napisał:

@jahooo ze mnie to leń sakramencki, gdybym tylko miał okazje to bym sie opierdaczał po kątach

małżonka by ci pozwoliła ??

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Ja jestem z tych okolic. Co było wystawione bo juz nieaktualne

To sprzedane - ile za ha? Nie bardzo śledzę gdzie kto mieszka ale kiedyś miałeś forda 4610 w dobrym pieniądzu i miałem jechać ale wydawało mnie się bliżej Poznania anie morza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v