Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Marcin ty szukasz igły w stogu siana ale niema jej tam.zobacz @pafnucy na jesieni rzucił hasło że kupuje ciągnik i już ma a ty już 2 lata się zbierasz i dalej nic

No cóż chyba się nie odniose do zarzutów  🙂 ,bo tylko pełno niedomówień a ciągnika narazie nie widziałem B| widzę że tylko 4 lemiesze do niego kupił  :ph34r: 

I przepraszam nie dwa lata ,tylko rok z małym haczykiem 😉

Opublikowano (edytowane)

No, nie jestem jeszcze taki stary :d Do Debrzyny mi jeszcze daleko, ale coraz bardziej doceniam uroku wspomagania wysiłku przy pracy, kręgosłup czasem daje o sobie znać

chociaż pewnie z rok-dwa zostanę dziadkiem :D

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

No, nie jestem jeszcze taki stary :d Do Debrzyny mi jeszcze daleko, ale coraz bardziej doceniam uroku wspomagania wysiłku przy pracy, kręgosłup czasem daje o sobie znać

Masz świętą racje, już wiele rzeczy robię mechanicznie jednak jestem narwany.....

1 minutę temu, mf362 napisał:

U nas był taki w okolicy to słupki betonowe takie starego typu nosił na ramieniu chłop jak dąb a wylewu dostał

a co w tym dziwnego?

Opublikowano

Na bezludnej wyspie wylądował dziadek, ojciec i wnuczek

1km dalej na drugiej wyspie wyladowały 3 ładne blondynki

wnuczek mówi - to niedaleko, skaczemy do wody i dopłyniemy

ojciec - zrobimy w pół dnia tratwę i popłyniemy we trzech, będzie lżej wiosłować

dziadek - stąd też dobrze widać

• Haha 3
Opublikowano

nawet jak ma 50 to nie każdy dziś tyle dźwignie, sam wolę nawóz w mniejszych workach

a teść się wściekał kiedyś, że nie sypię worków ze zbożem do pełna, tylko po 40kg, takie marnotrawstwo, dziś nawet tego nie podniesie

trzeba się szanowac za młodu żeby na starość trzymać się na nogach

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

nawet jak ma 50 to nie każdy dziś tyle dźwignie, sam wolę nawóz w mniejszych workach

a teść się wściekał kiedyś, że nie sypię worków ze zbożem do pełna, tylko po 40kg, takie marnotrawstwo, dziś nawet tego nie podniesie

trzeba się szanowac za młodu żeby na starość trzymać się na nogach

Na to niema jednoznacznej recepty ,że za młodu będziesz się oszczędzał to na starość będziesz jako tako trzymał 

Opublikowano

zwracam tylko uwagę, że szarpnięcie się raz na jakiś czas to nie grzech, ale codziennie to już inna bajka, a tu wszyscy mówią, jaki z sołtysa harpagan, no i szkoda mi człowieka

1 minutę temu, marian7k napisał:

Ociepliło się😃😃

nie, padło BSI, nie podawało sygnału z immobilisera do ECU, auto padło jak była taka sama temperatura jak dziś, więc to nie był dobry trop

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na to niema jednoznacznej recepty ,że za młodu będziesz się oszczędzał to na starość będziesz jako tako trzymał 

oszczędzać sie - czyli wystrzegać zbędnych kontuzji, zwłaszcza kręgosłupa

mnie na przykład boli często lewe kolano od wieloletniej jazdy motocyklem, kręgosłup o sobie przypomina jak podźwigam trochę worków

a zapalenie korzonków od jazdy na motorze miałem w wieku 13 lat i od tej pory ubieram się porządniej to takich ekscesów

2 minuty temu, soltys48 napisał:

@jahooo ze mnie to leń sakramencki, gdybym tylko miał okazje to bym sie opierdaczał po kątach

małżonka by ci pozwoliła ??

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Ja jestem z tych okolic. Co było wystawione bo juz nieaktualne

To sprzedane - ile za ha? Nie bardzo śledzę gdzie kto mieszka ale kiedyś miałeś forda 4610 w dobrym pieniądzu i miałem jechać ale wydawało mnie się bliżej Poznania anie morza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v