Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dobry produkt to kupują.  Mnie zastanawia kto je sprzedaje i czym się kieruje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Co się dzieje że tak ludziska kupują Polskie Ursusy pomimo że mają Nowe traktory ? Na pewno nie lokata .

Społeczeństwo się bogaci i w końcu  ludzi stać żeby jeździć porządnym ciągnikiem :)

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Społeczeństwo się bogaci i w końcu  ludzi stać żeby jeździć porządnym ciągnikiem :)

Tylko ciekawe co to będzie warte za 10 lat a czasy mamy niepewne i serwis może nie będzie mógł dojechać a drzewo z lasu trzeba będzie przywieźć.

Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

@Ursus932 - ale zetory czy ogólnie?

Zetory , i Ursusy też , bo takie tylko przeglądam 

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Co się dzieje że tak ludziska kupują Polskie Ursusy pomimo że mają Nowe traktory ? Na pewno nie lokata .

stare 40stki jako lokata, bądź co bądź to nie są złe traktory, jako pomocnicze dla czego nie, do zgrabiarki do lasu, i do jakiś pierdół po co więcej, jeździ skręca, hamuje, jak się coś zj**ie to z reguły tanio i sam naprawisz, jak ktoś ma ciągnikiem robić po 50 godzin to nie opłaca się nic lepszego kupować, ja robie swoją ponad 200 i w zeszłym roku zbliżyło się do 300 to na nią quriwe ale lekko nie ma, jak bym robił po 50 godzin, czyli trzymał tam 2-3 byki albo krowy, 5 ha łąki to bym się za większym nie rozglądał 

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Tylko ciekawe co to będzie warte za 10 lat a czasy mamy niepewne i serwis może nie będzie mógł dojechać a drzewo z lasu trzeba będzie przywieźć.

Drzewo jaki skromny powiedz za***rdalać w polu żeby było czym bo Korbanek ostatnią koszule zabierze .

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

A skąd wiesz czy za 10 lat będziesz mógł drzewo z lasu przywieźć? :P

Opublikowano
4 minuty temu, akooo napisał:

Za 10 lat to mało kto będzie drewnem palił. U mnie w rejonie stare piece do 31.12.2022 mogą być. 

Opublikowano
1 minutę temu, camo napisał:

A skąd wiesz czy za 10 lat będziesz mógł drzewo z lasu przywieźć? :P

Bardziej tego się spodziewam niż tej całej pseudo ekologi i innych głupot,na to potrzeba jest $$ a ludzie jakoś żyć muszą,takie instynkty naturalne. Więc bardziej spodziewam się wypadów do lasu i przydomowych ogródków niż latających samochodów na prąd :)

Opublikowano

Czyli biedota wymrze z zimna 

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Za 10 lat to mało kto będzie drewnem palił. U mnie w rejonie stare piece do 31.12.2022 mogą być. 

Opublikowano

Nie wiem, ja będę robił bez dopłat. I tak był plan przejść na ogrzewanie gazem i tak. Stary piec jak się robi bez dofinansowania może zostać i w razie draki można się "przełączyć". Wujek tak ma od 20 lat ale póki co wszystko działa.

2 minuty temu, debrzyna napisał:

A kto daje kase na nowe ,gmina ?

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/obsypnik-do-przykrywania-kopcow-pryzm-CID757-IDkrF0C.html Takie pytanie, ile kosztuje usługa utworzenia czegoś takiego? znajomy chce żeby mu to zrobić i nie wiem jak liczyć, za części on płaci, ja tylko wykonuje robotę.

Opublikowano
16 minut temu, Rolnik200598 napisał:

U mnie w Mazowieckim też piece bezklasowe do końca 22r a piece 3+4klasa do końca 28r według uchwały antysmogowej

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie w Mazowieckim też piece bezklasowe do końca 22r a piece 3+4klasa do końca 28r według uchwały antysmogowej

U mnie też jakoś tak ale nie zagłębiałem się w część dat- dla mnie istotna jest data 31.12.2022 bo mam piec bezklasowy.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
Przed chwilą, krilan06 napisał:

I kto to będzie sprawdzał? Palę suchym, kilkuletnim drewnem i to niby nie jest ekologicznie?

Sam wiesz jacy są u nas urzędasy.

W całej unii jest drewno i pelet a w Małopolsce zastanawiają się nad zakazem peletu

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie może za ile można sprzedać bele słomy owsianej 120cm po sipmie? Znajomy mi oferuje 15zl ale to chyba ciut za mało?słoma z hali sucha

Znajomy chce cię okraść. Ja bym go wyśmiał. Ale w tym sezonie słoma nie ma w ogóle dla nikogo wartości, każdy wybrzydza. Ja sprzedaję po 35zł żytnią po variancie i nie ma chętnych w ogóle. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v