Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

A kurier, to myślisz, że taka lekka praca? U nas kurier z DPD potrafi po 22paczki przywozić, a na rano na bazę po kolejne. 

to u mnie w zeszłym roku po 20 przyjechała kuzynka z mężem, osobówką wyładowaną paczkami bo jej syn ,kurier nie wyrobiłby się chyba do północy i pomagali mu w rozwożeniu  paczek po okolicy

15 minut temu, PRIMO napisał:

Niedawno to kupił i rzekomo w dowodzie ma tyle wbite. 

nie może być tyle wbite ,bo w dowodzie jest moc podawana przez producenta a nie to co ktoś sobie wymyśli

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, PRIMO napisał:

Żebyś wiedział jakie dane można w dowodzie znaleźć to byś się zdziwił, szczególnie przy maszynach rolniczych. Pewnie zwykła C360 z błędem w papierach, więcej mocy tam nie znajdziesz, prędzej problem przy przerejestrowaniu 

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

to u mnie w zeszłym roku po 20 przyjechała kuzynka z mężem, osobówką wyładowaną paczkami bo jej syn ,kurier nie wyrobiłby się chyba do północy i pomagali mu w rozwożeniu  paczek po okolicy

Nasz np w okresie okoloswiatecznym zatrudnia kogoś do pomocy, bo sam by się nie wyrobił. 

Albo stoj przy tym paczkomacie, i wydawaj pół dnia paczki, bo za mało skrzynek wolnych itd itp

Opublikowano
witejus napisał:

nie może być tyle wbite ,bo w dowodzie jest moc podawana przez producenta a nie to co ktoś sobie wymyśli

Kiedyś były dowody papierowe i diagnosta wpisywał co gdzie i ile, znajomy ma zetora na 3 osoby w dowodzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Nie myśl, że tylko angielski Ci w tym pomoże. Tu potrzeba jeszcze innej wiedzy zwłaszcza jeśli myślisz o spedycji. O dokumentacji masz jakiekolwiek pojęcie? O czasie pracy kierowcy? Pewnie nie a to też trzeba wiedzieć bo nie koniecznie wszystko może być potrzebne ale zawsze lepiej wiedzieć niż nie.

Pomoże i to sporo, papierki to pikuś

Opublikowano

Zależy w czym i gdzie robisz. Mi prawie wcale nie potrzebny i dobrze bo i tak się go nigdy nie nauczę tak aby mówić poprawnie.

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Pomoże i to sporo, papierki to pikuś

Pomoc wiadomo że pomoże. Tylko na spedzia trzeba mieć nie przeciętny strategiczny umysł inaczej szkoda zachodu z tą branża w miedzynarodowce.

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Zależy w czym i gdzie robisz. Mi prawie wcale nie potrzebny i dobrze bo i tak się go nigdy nie nauczę tak aby mówić poprawnie.

Ja się nauczyłem niemal perfekt to i Ty się nauczysz 

Opublikowano

Kiedy ja nie chcę się go nawet nauczyć perfekt. Z obcych języków to tylko rosyjski uznaję i czeski. W szkole to z musu niż z chęci się uczyłem, szczęście, że teraz i tak go dużo nie muszę używać.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ja się nauczyłem niemal perfekt to i Ty się nauczysz 

Opublikowano
52 minuty temu, daron64 napisał:

Nasz np w okresie okoloswiatecznym zatrudnia kogoś do pomocy, bo sam by się nie wyrobił. 

Albo stoj przy tym paczkomacie, i wydawaj pół dnia paczki, bo za mało skrzynek wolnych itd itp

To widzę ze dzięki waszym radom to nic tylko się powiesić. To źle tamto niedobrze

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Kiedy ja nie chcę się go nawet nauczyć perfekt. Z obcych języków to tylko rosyjski uznaję i czeski. W szkole to z musu niż z chęci się uczyłem, szczęście, że teraz i tak go dużo nie muszę używać.

Rusek to i ja w szkole ogarnialem a z jezykow jestem tlukiem

10 minut temu, Rolnik200598 napisał:

6 minut temu, soltys48 napisał:

Oj musiałbyś trochu ze mną po przebywać😆

No z maty byłem dobry 100 procent a to chyba jedyny przedmiot w szkole gdzie strategiczny umysł jest wazny

Opublikowano

Zatrudniłem się kiedyś jako kurier,miesiąca nie wytrzymałem.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Zatrudniłem się kiedyś jako kurier,miesiąca nie wytrzymałem.

Bardziej chodziło ze kurier to praca z miejsca jednak koparek i suwnic nie obstawiam tylko potrzeba kursu specjalistycznego i oczywiście czy jest taki pracodawca

Opublikowano
4 minuty temu, sabuliga napisał:

Bardziej chodziło ze kurier to praca z miejsca jednak koparek i suwnic nie obstawiam tylko potrzeba kursu specjalistycznego i oczywiście czy jest taki pracodawca

Trzeba mieć nerwy stalowe do takiej pracy , stres pośpiech łatwo prawo jazdy stracić

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

lepiej suwnicowym ,posuwa całe 8 godzin

Stora enso i elektrownia to zakłady w ostrołęce jednak 60 km mam do ostroleki ciekawe czy jest jakiś zakład w ciechanowie

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, sabuliga napisał:

ciekawe czy jest jakiś zakład w ciechanowie

a nie wiem bo ja z okolic Krakowa ale z pewnością jakiś jest

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

W dowodzie to różne cuda można spotkać.

Kiedyś miałem stare polo, i pod masa własna pojazdu miałem wbite 0kg

Braciak w c360 ma pojemność silnika 1960... 

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Przed świętami dostałem SMS że kurier czeka pod paczkomatem, i żeby jechać odebrać paczkę. Pojechałem, zaczęliśmy gadać, i mówi mi że w paczkomacie jest 70 skrytek, a dali mu 230 paczek na tą lokalizację... 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
PRIMO napisał:

@slawek74 właśnie wygląda na zwykłą ursusowską. 🤨

czyli te konie pewnie w marzeniach 😀 jak ciągnik pierwszy raz jest rejestrowany to czasem bzdety wstawiają miałem zetora 7011 gdzie jest 66km a diagnosta homologacjie od 7711 podłożył i wpisał w dowodzie 72km z tą szesdziesiatką mogło być podobnie może ciagnik sprowadzony i takie cyrki w papierach a jak to mówią papier wszystko wytrzyma 😀

Opublikowano

Mam pytanko te firmy co odnawiają hlki to jaką polecacie. Jest coś w Wielkopolsce? Bo musiałbym się przejechać i nad nimi zastanowić czy nie lepiej jakaś z nich wziąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v