Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 22.01.2021 o 17:08, daron64 napisał:

ch*j mnie dzisiaj strzelił ze szlifierka. Odpalam jedna - odpala i od razu się wyłącza, odpala i wyłącza. Rozebrałem - no k**wa nie jestem elektromechanikiem/elektrykiem czy kim tam jeszcze, no generalnie ch*ja widzę, kable z wierzchu całe, nic nie opalone, rozlaczone, czy co tam jeszcze. Odłączyłem przewód, podłączyłem sam do prądu, no prąd jest cały czas, jak bym go nie wyginął. Założyłem go, złożyłem, odpalam, chodzi. Poszedłem do warsztatu, wracam, odpalam, nie chodzi. A ostatnio jak coś szlifowałem, to tak jakby miała problem z wejściem na obroty. No kij z nią, zawiozę do znajomego, niech patrzy.

Biorę druga szlifierkę, taka jeszcze ojcowa, co niedawno dawałem znajomemu żeby ją przejrzał, bo nie odpalala. Zrobił ja działa. No i odpalam ja - chodzi. Poszlifowalem kawałek tego, co miałem poszlifowac, poszedłem do warsztatu po miarkę, wracam, odpalam. Buczy i nie chce w ogóle sie wkręcić na obroty. Wyłączyłem, włączyłem - obudowa zaczęła świecić jak żarówka..no ja pier**le.

No i także po tym wstępie pytanie zasadnicze - jaka szlifierkę kątowa kupić do 5stow. Wymagania/pytania

- tarcza 125

-teraz miałem 1100w niby, może być troszkę słabsza, bo ta do wszystkiego mi starczała, a kupiłem niedawno duża, także do poważniejszych tematów będzie inna używana

- czy regulacja obrotów do czegokolwiek w praktyce się przydaje? 

Patrzyłem głównie na Milwaukee i DeWalt'a bo..w sumie bo tak. Ktoa coś doradzi?

A ja od 5 lat mam DeWalt'a 2000W i nienarzekam a swoje już przeżyła więc polecam.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam i duże mikity a najwięcej robię taką 720w z tarczą 1m i pierniczę te duże.

Sliwierka to nie wiertarka ze moc potrzebna tylko obroty się liczą..

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Kartofle mi się za kilka dni skończą i szukam czegoś po okolicy. Nigdy marchwi nie dawałem. 

lepsza jak kartofle. w tamtym roku trochę kupowałem. w tym u nas drogo.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

Ja mam i duże mikity a najwięcej robię taką 720w z tarczą 1m i pierniczę te duże.

Ja kupiłem duża chyba że dwa miesiące temu i od tego czasu użyłem jej raz. Ale jakbym jej nie miał, to już miałbym problem. Moim zdaniem takie sprzęty, które nie kosztują milionów warto mieć swoje. Niech się przyda raz na rok.

8 minut temu, turion23 napisał:

A ja od 5 lat mam DeWalt'a 2000W i nienarzekam a swoje już przeżyła więc polecam.

Ehh no i znowu dylemat. Już miałem Milwaukee jedne wybrane, ale gdzieś tam nie było niby na magazynie, czekać kuźwa 30dni. Inny na jednej aukcji niecałe 4stowy, na innej już ponad 5. Do tego akurat na FB podrzuciło mi jakiś post Milwaukee, pod którym e komentarzach żalili się na straszny serwis. Z DeWalt'a w sumie chyba 3modele do ~5stow widziałem. A tak w ogóle to nie wiedziałem, że DeWalt należy do Stanley/Black&decker

Edytowane przez daron64
Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Ostatnio na FB ktoś sprzedawał 4ke w obrocie i chłopak pytał jakie zapotrzebowanie na moc, bo do 914 chce kupić

jak piachy to pociągnie, ciągnik ciężki to da  radę, ledwo co ale da 

14 minut temu, soltys48 napisał:

abo babe znalozł😉

ta, już to widzę, ale kto wie, szczęścia mu tylko,

8 minut temu, Strongman napisał:

Na płodność niby takie dobre.

albo jak kobita stwierdzi że nie potrzebuje faceta 

Opublikowano
9 godzin temu, migacz napisał:

Sprzątam w garażu właśnie. Nie chce ktoś kupić kolumny kierowniczej ursus C-330, płytą wypalona do wideł do palet, opryskiwacz termit 2, kopaczka figaka. Jakby ktoś był chętny wrzucę zdjęcia.

Najważniejsze jakie województwo?

Drugie pod jaką wysokość wideł?

I ostatnie do czego ta płyta? Pod tura, podnośnik czy surowa?

8 godzin temu, bartek1992 napisał:

Miałem takie ale wywaliłem ale fakt faktem lato zima bez blokady i bez łańcucha. Tylko balast.

4 godziny temu, walkman12 napisał:

Gość maluje auto przy -10 https://youtu.be/ZnnjoIXyEw0

Ja ostatnio malowałem blotnik tak na szybkiego szprajem bo już mnie oczy kłuły to na zewnątrz było -15 i o dziwo odwilż, już z tydzień ojciec jeździ a farba na miejscu.

4 godziny temu, Agrest napisał:

480kg po 1zł na złomie. Minus 2 opony to 450zł gotówką. 

Lux biznes👍😁

Aż tak skoknął złom? A ja czekałem aż dojdzie do 50-60 a tu złoty? Więc od poniedziałku robim porządki w domu. A amelinium też poszło?

Dnia 22.01.2021 o 22:59, szymon09875 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7211-oryginal-CID757-IDHK7Pi.html

Taki dziad za tyle pieniędzy... ta srebrzanka na masce chyba tez oryginalna.

Czapki z głów (jak na foto)

Screenshot_20210123-231247.png

Opublikowano

Wiem, że na pierwszy rzut twarzy moje pytania są bezsensowne ale ludzie robią różne rzeczy więc może ktoś oceni ile może ważyć sam heder od kombajnu? Szerokość około 2.4. Masa całego kombajnu ponoć 3.5t. Ktoś na pewno złomował podobny pojazd a ja se chce zostawić podwozie a z tym nie wiem czy jechać na złom czy zbyt lekkie i może poczekać na większą ilość.

Opublikowano
7 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Najważniejsze jakie województwo?

Drugie pod jaką wysokość wideł?

I ostatnie do czego ta płyta? Pod tura, podnośnik czy surowa

Płyta surowa. Miała być c robiona pod tura. Miałem spawać haki ale dostałem dofinansowanie i wziąłem tura z paleciakiem. Województwo wielkopolskie okolice Pleszewa.

IMG_20200103_172927.jpg

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, migacz napisał:

Płyta surowa. Miała być c robiona pod tura. Miałem spawać haki ale dostałem dofinansowanie i wziąłem tura z paleciakiem. Województwo wielkopolskie okolice Pleszewa.

IMG_20200103_172927.jpg

To ty jesteś z Zagłębia producentów kotłów co? Którego z nich polecasz?

Opublikowano
9 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Aż tak skoknął złom? A ja czekałem aż dojdzie do 50-60 a tu złoty? Więc od poniedziałku robim porządki w domu. A amelinium też poszło?

Czapki z głów (jak na foto)

Screenshot_20210123-231247.png

Odlew alu 2 zł felga alu 5.2 miedź niesort (wypalane kable + jakas rurka) 23 zł akumulatory 2.8 zł puszka 3.5 złom stalowy od 80gr do 1.1 zł.

7 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Wiem, że na pierwszy rzut twarzy moje pytania są bezsensowne ale ludzie robią różne rzeczy więc może ktoś oceni ile może ważyć sam heder od kombajnu? Szerokość około 2.4. Masa całego kombajnu ponoć 3.5t. Ktoś na pewno złomował podobny pojazd a ja se chce zostawić podwozie a z tym nie wiem czy jechać na złom czy zbyt lekkie i może poczekać na większą ilość.

Z 300kg może ma

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, 6465 napisał:

@soltys48 pilnuj towaru u dziadka bo ja już się kobicie pochwaliłem.

Masz gdzieś spać???

11 godzin temu, turion23 napisał:

Moja Hitachi wytrzymała 9 lat, i dzialalaby dalej, popsuła się z mojej winy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v