Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, bratrolnika napisał:

Przecież to ciągnik kolegi z forum, @gintekk

Niektórzy może nie wiedzą, ale on jako jeden z pierwszych miał 4x4 i turbo w siuntce, wtedy kiedy jeszcze nikt o tym nie myślał

Pierwszy w PL takie udoskonalenia miał gościu spod Piły,

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, NieMadry napisał:

OJ tam Oj tam nie jednego byś się od niego nauczył. 

Jak filmiki robić i śmiechu na cala wioskę:)

Czego chcesz się nauczyć o robieniu filmików ode mnie ? A śmiech na całą wioskę trenuję już 30 lat prowadząc gry i zabawy na weselach, nie potrzebuję do tego urwanego koła we władku czy połamanej kosiarki.

Mam gospodarstwo podobnej wielkości co ten bubek, tylko bez produkcji zwierzęcej  i jakoś to ogarniam bez ciągłego spawania tego, co zepsułem przez swoją głupotę.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
6 minut temu, hardkor113 napisał:

A tobie co płacą za poprawianie pisowni?

mój szacunek Jego zapłatą.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hardkor113 napisał:

Wszystkie jego posty są z poprawiania kogoś chyba on od tego nie jest?

A  kto ma to robić?? Kiedys dawno dawno temu robili to moderatorzy. Jeśli widzę takie ordynarne błedy to też je poprawiam

Jak ktoś szuka porządnego ciągnika

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-tur-ihc-CID757-IDIbd8B.html#2d11bf1ecd

Edytowane przez soltys48
dzięki fetorek
Opublikowano
hardkor113 napisał:

20 km to wcale tak daleko nie jest na dzisiejsze maszyny

taaaa dzieciom popowiadaj może jak dużo ha i jest gdzie maszyny trzymać jakiś ''przyczółek'' i ziemia dobrej klasy nie zubożona to coś by zistało sam ten biznesmen gra o plon spezedał piachy oddalone coś ponad 20km od bazy

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hardkor113 napisał:

Według mnie moderator był i jest od tego

to pokaż posty które moderował moderator ze względu na ortografię

osobiście widziałem przez ostatni miesiąc widziałem tylko dwa czy trzy posty moderowane

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

jeż je poprawiam

jeża zatrudnili? :D

Opublikowano
4 minuty temu, hardkor113 napisał:

Według mnie moderator był i jest od tego

ciesz się że ja przestałem, a nie Adama się czepiłeś. :D

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

to pokarz posty które moderował moderator ze względu na ortografię

osobiście widziałem przez ostatni miesiąc widziałem tylko dwa czy trzy posty moderowane

Pamietam czasy jak to było robione nagminnie.

Opublikowano

było to daaawno

3 minuty temu, pafnucy napisał:

jeża zatrudnili? :D

takiego z autokorektą

2 minuty temu, hardkor113 napisał:

Dojeżdzam 14 km do 1.7 ha ziemi dobrej.Kupione z nadzieją że trafi się cos więcej w okolicy i na ten rok już jest ugadana dzierzawa to juz będe na 5-6 ha jeździł.Mi sie tam opłaca

jeżdżę 17 km przez las a jakbym miał jechać asfaltem to ok 30

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v