Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Panowie wróżowie. Potraficie mi ze zdjęć oszacować płeć perlic? Bo chcę to pozbyć a nie wiem jak tytułować. Jak coś to na priv. 

Postaw miskę z wodą i z piwem, te co będą pić piwo - samce :D

• Haha 2
Opublikowano
jahooo napisał:

7 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Panowie wróżowie. Potraficie mi ze zdjęć oszacować płeć perlic? Bo chcę to pozbyć a nie wiem jak tytułować. Jak coś to na priv. 

a jak będzie przegladać się w lustrze to samica 😉😁

Opublikowano
8 godzin temu, slawek74 napisał:

a jak będzie przegladać się w lustrze to samica 😉😁

Mieliśmy w robocie takiego gościa co się na godzinę że dwa razy przeglądał, lusterko na niego teraz mówią 🤣

Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał:

a nie jest przypadkiem tak, że R11 to 12V a R10 to 24V ?

No właśnie tak porównując to rozrusznik r10 jest w bizonie gdzie instalacja 24,ale gdzieś czytałem że większe znaczenie ma stojan do tego czy to 12 czy 24. A w c-902 jest instalacja 24?bo rozrusznik r11 mam jakiś od niego. I dlatego teraz mam zagwostke,coś jeszcze o ilości zwojów czytałem ale średnica jest taka sama w r10 i r11(wirnik)

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

W małych ursusach jest 12. 

Wiem wiem, mi najbardziej zależy jaka jest różnica między tymi wirnikami bo chyba do tego czy 12 czy 24 to chyba stojan ma większe znaczenie,no chyba że w wirniku jest jakaś różnica tych płytek,bo długość jest ta sama więc stąd moje pytanie czym one się dokładniej różnią jeżeli z r10 wejdzie do r11

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

To zdecyduj się, czy wiesz, czy nie wiesz i pytasz :)

Myślałem że piszesz o małych ursusach typu c360(to wiem że 12v), a dla mnie 902 to już duży więc pytam czy to 24 jak w bizonie

Opublikowano
14 godzin temu, stempos1980 napisał:

Do garnka to bez różnicy czy to czy to😁

Wolę z pieniężnyć i na przelew przeznaczyć 😜

15 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

Najlepiej tytułować ze to są "ONI " na jakas płeć zawsze trafisz. 😉

Tytulowałem, że nie rozpoznam i po 40zł szt to dzwonili, że chcą samice a inni mają samce po 70 a samice po 60. Sam nie wiem po co mi to było... 

13 godzin temu, szymon09875 napisał:

"Sprzedam ptaki widoczne na zdjęciach " i problemie ;)

Sprzedawałem to wszyscy dzwonili, że chcą samice a weteryniarz był przy krowie i widział kątem oka i mówił, że samiec a ponoć to nie tak łatwo rozpoznać.

13 godzin temu, jahooo napisał:

Niby rordarte jak baby ale we trzech mi prawie zaebały koguta (takie sebixy). 

Opublikowano

A dla mnie mały to chodziło o ciężka serie, ale 4 garowe :)

2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Myślałem że piszesz o małych ursusach typu c360(to wiem że 12v), a dla mnie 902 to już duży więc pytam czy to 24 jak w bizonie

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

A dla mnie mały to chodziło o ciężka serie, ale 4 garowe :)

Juz się doszkolilem😀 to w 6 gwarowych jest rozrusznik jak w bizonie czyli tam idzie rozrusznik r10? No ale wirnik z r10 będzie pasował do rozrusznika r11 bo w sklepie mówi że to samo

Opublikowano

Nowa zagadka. Przyjanuszyłem i zalałem na jesień pod korki paliwa a teraz przyszła ta zima dwulecia i nie chyci. Dolać benzyny czy czekać wiosny? C-330 zapaliła, wypaliła z filtrów i koniec, MF jeden dzień jeździł a dziś nie odpali tylko kopci na biało. W obu przypadkach pompki ręczne chodzą jakby to powiedzieć na pusto, że pompujesz bez efektu. MF ma płyn a 30 wiater.

Opublikowano
15 minut temu, Mój_ulep napisał:

Wolę z pieniężnyć i na przelew przeznaczyć 😜

Tytulowałem, że nie rozpoznam i po 40zł szt to dzwonili, że chcą samice a inni mają samce po 70 a samice po 60. Sam nie wiem po co mi to było... 

Sprzedawałem to wszyscy dzwonili, że chcą samice a weteryniarz był przy krowie i widział kątem oka i mówił, że samiec a ponoć to nie tak łatwo rozpoznać.

Niby rordarte jak baby ale we trzech mi prawie zaebały koguta (takie sebixy). 

Samiec ma uszy inne :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v