Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie a na co zwracać uwagę jak będę oglądał używana kosiarkę 1.65? Bo mam parę na oku i mam zamiar się przejechać. Ogólnie jak coś się tam posypie w środku to czy laik poradzi se w naprawie?

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Jedyny głos rozsądku jak tu usłyszałem dziś 👍

Ale z drugiej strony taniej ni cholery nie idzie kupić 

Olej zetora, jest wiele innych prostych ciągników, i nie muszą być zachodnie

3 godziny temu, akooo napisał:

@sladan gadałem z ludźmi co ja uzytkuja to mówią ze dobrze jest a na 1.65 szkoda traktora to sam juz nie wiem jak to jest. 😕 W okolicy do sprzedania jest czeska 1.65 za 1600 zł ale bez osłon . Kupiłbym nowa ale boję się jakości dzisiejszych wyrobów. Boje się ze z 1.65 będzie się męczyć bo ja głównie podwórko będę kosil i nie rozbujam nawet go dobrze. Zagwozdke mam🙆

U nas Emka cale życie z 1.35m latała, teraz po remoncie dołożyliśmy jej 4 uchwyty na talerz, będzie miała 4 nożyki na bębnie

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Olej zetora,

eeee, eeee, eeee!

Jarosław Kaczyński pogroził palcem posłance PiS | Polityka - Wiadomości  Gazeta.pl

Opublikowano

no trochę prawda. dziś wolałem furgusona do rozrzutnika zaprząc.

Opublikowano
akooo napisał:

Panowie a na co zwracać uwagę jak będę oglądał używana kosiarkę 1.65? Bo mam parę na oku i mam zamiar się przejechać. Ogólnie jak coś się tam posypie w środku to czy laik poradzi se w naprawie?

przede wszystkim czy nie jest wychełdana na ramie( czy gwinty nie sa pozrywane)- podnosisz kosiarkę na max i szarpiesz w każdą stronę talerzem jak nie będzie się ruszał przy ramię(korycie, skrzyni jak zwał tak zwał) to git po 2 sprawdź czy jak przekręcisz talerzami "na sucho" to czy wrucą do swojego pierwotnego położenia np czy nuż na jednym trafi w to samo miejsce na 2. poruszaj ręką wałkiem czy nie ma za dużych luzów ( minimalne będą na talerzach trochę większe) i sprawdź czy nie przepuszcza sprzęgło. sprawdź czy nie ma luzu na tych plastikowych tulejach łączących tą rame gdzie się podczepia do ciągnika z przekładnią. zobacz czy talerze nie są popękane od spodu.no i oczywiście czy nie jest pospawana, skrzywiona. najczęstsze usterki to.padajace ułożyskowanie ( najoplacalniej wymienić odrazu całość) a w skrzyni to w sumie jest 5.trybów 2 łożyska i wałek 😉

jeśli chodzi o rozbijanie to albo na ręcznym gazie ewentualnie żeby nie zmieniać biegów na wysokich obrotach to ustawić sobie tak z 1500 na ręcznym a.po zmianie biegu dać na 2000 pedałem. ciągnik będzie mial lżej

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

czy nie jest wychełdana na ramie( czy gwinty nie sa pozrywane)

które gwinty i gdzie na ramie?

Opublikowano

nie mam w planie się pozbywać. czasami się zastanawiam czy na deczko większego nie wymienić. mówcie co kto tam chce, ale zetory tej serii to naprawdę twarde maszyny. 

Opublikowano

no wiadomo. życie pisze nowe scenariusze... B|

u zetora mam ładowacz, no i jednak wygoda jak są dwa....

Opublikowano

hmmm... obecnie raptem 15 cm szerszy od zetora. już jeździł i w truskawkach. B|

Opublikowano
pafnucy napisał:

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

czy nie jest wychełdana na ramie( czy gwinty nie sa pozrywane)

które gwinty i gdzie na ramie?

tam gdzie się przykręca ułożyskowanie czasami gwinty są powyrywane i wkręcone są śruby które pod wpływem drgań się luzują i cały bęben z talerzami może spaść ( miałem taką sytuację😕)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v