Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

a śnieżka gdzie 🤔 bratrolnika tylko śnieżką ja też

jęczmień po ile?

Po 100 ale że dla mnie to po 90 

8 minut temu, GRZES1545 napisał:

To jutro w Radzyniu będzie? Może by ziarna jeszcze sprzedał🤔

W Staninie duży rynek?

Pewnie będzie. 

W Staninie to słabo było, teraz nawet nie wiem czy jeszcze jest. 

Kiedyś z kapustą się jeździło. 

Opublikowano

trafiłeś idealnie bo zapach rozpuszczalników i benzyn uwielbiam. 😉 choć butaprenu nie wciągam nosem.

A widziałeś jak ruskie piją drinki o nazwie duch? denaturat psikaja dezodorantem i piją.

przepraszam, to nie był dezodorant tylko muchozol

Opublikowano
10 godzin temu, stempos1980 napisał:

Ja wczoraj był na targu to nie było gdzie palca włożyć tyle ludzi 

Pada deszcz

To kobiet/dziewczyn nie było żadnych żeby gdzie palce włożyć?😂😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, PAN88 napisał:

To kobiet/dziewczyn nie było żadnych żeby gdzie palce włożyć?😂😂😂😂

Na wiejskim weselu doszło do bijatyki. Wkrótce odbywa się proces sądowy.
Sędzia pyta jednego z gości obecnych na weselu:
- Niech pan opowie jak było.
- Tańczę sobie z panną młodą jeden taniec, drugi, trzeci, czwarty, piąty, zaczynamy się dobrze bawić, a tu nagle pan młody podchodzi zdenerwowany i mnie obraża. Odpaliłem mu, żeby się odwalił i tańczymy dalej... Nagle pan młody wziął zamach nogą i... jak nie kopnie pannę młodą między nogi!
Sędzia:
- Uuuu... To musiało boleć!
- Jeszcze jak, panie sędzio! Trzy palce mi połamał!

Opublikowano
10 godzin temu, robert55555 napisał:

10- 12 tyś za 1 ha za rok

przynajmniej tak twierdzi kolega

Za teren pod panelami, z ha robi sie pół, nie dostajesz 12 Tys tylko 6.

10 godzin temu, robert55555 napisał:

Jeżeli ktoś chce wejść w ten biznes, to radzę przestudiować dobrze umowę, najlepiej z prawnikiem.

Znajomy chcial 220 ha pod to dac, 5 prawników sprawdzalo umowe, wszyscy odradzili.

Opublikowano

Faktycznie te firmy nie potrafią liczyć. Ziemi do kupienia w dobrych pieniądzach jest Full .A tutaj nadzwyczajna rozdawnictwo .Nawet jak by i 6tys wyszło realnego na rok to i tak minimum 3krotnosc realnego zysku że słabej gleby i to bez roboty. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

😉 choć butaprenu nie wciągam nosem.

a czym? 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

panny jak sobie poradzić z gesiami jebią mi pszenice

zastrzel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v