Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Co trzeba mieć w głowie, aby dom szykować dla gości i księdza, a samemu mieszkać w piwnicy. Jak rodziny wielopokoleniowe to rozumiem, bo każdy chce mieć własny kąt, ale to co ty opisujesz to dziwactwo na najwyższym poziomie.   

Jak w Rosji dywany na ścianie żeby nie zniszczyć.... 

14 minut temu, pafnucy napisał:

wymień jedną znaną postać

czemu znaną? wystarczy że widzę kolegów po rozwodzie jak ożyli i cieszą się życiem , kasa, panienki a nie tylko dom praca dom praca 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

W okolicy wiele rodzin żyje w ten sposób. mało tego, w jednym domu jest nawet folia na dywanie żeby się nie zabrudzil. albo dywan zwinięty pod bok, a na kolędę albo dla gości rozwijają. tacy ludzie zazwyczaj mają kupę kasy, której żałują ruszyć. najczęściej te majątki przepadają bo nie ma chętnych żeby do takiego domu pójść.

Znam i ja takich. Trzeba dodać że najczęściej jeżdżą wymuskanym matizem, oczywiście ecodriving, żeby spalił z 4 litry max, ruszanie bez gazu, żeby sprzęgła nie popsuć itp. 

Córkę mają naprawdę ładną, ale jedynaczka, to w domu ma zostać, a nikt tam do niej nie pójdzie, bo co po bogactwie, jak trzeba je przez szybę oglądać

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

której żałują ruszyć.

Dokładnie. Miałem plan "remoncik" jakiś zrobić na piętrze ale w sumie po co? Ograniczę się do pomalowania i nic więcej. Meble niech stare są. Dywany denerwują ale są po to żeby się parkiet "nie zniszczył".

@akooo Trochę tak ale nie święty na szczęście.

Szkoda bo gdybyś do tego dążył to byłby w tym jakiś sens

Opublikowano

Do świętości? Nie rozśmieszaj mnie- nie pić? Nie kląć? Modlić się dzień w dzień i patrzeć co jakaś bliżej nie określona góra da? To nie dla mnie.

Opublikowano

Czego? Z góry? Nie wierzę w to, że to z góry przychodzi, co najwyżej deszcz ze zmiennych warunków pogodowych a nie z rozkazu kogoś tam, chyba, że w Moskwie na defiladę z rozkazu Putina ma nie padać. Cudów nie ma, wszystko dzieje się zgodnie z nauką lub zbiegiem okoliczności, który wydarza się losowo a nie z woli kogoś u góry.

Opublikowano

Chcesz wierzyć- wierz. Nie moja to sprawa. Ja "bluesa" nie czuję.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ochrzczony jesteś?

Pewnie jest, tylko się obraził na Pana Boga.

Opublikowano

Z kościołem to nie powiem bo i mi nie po drodze, ale w stałym kontakcie jestem z górą jakby to powiedzieć 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Działa wam irz? Już jak te k**wy coś wymyśla to czysty niewypał 

Działa normalnie.

Opublikowano

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ochrzczony jesteś?

Tak, od jakiegoś czasu zacząłem się interesować kwestiami związanymi z wiarą. I doszedłem do wniosku, że religia to wymysł ludzi o szczęśliwym jutrze, które ma ich czekać po śmierci i nic więcej. Są tacy co nie wierzą i tacy co wierzą- zawsze tak było, jest i będzie.  Ale to już nie wątki do dalszego rozwijania w tym temacie. 

Trza o spaniu pomyśleć.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Działa wam irz? Już jak te k**wy coś wymyśla to czysty niewypał 

Ja w piatek probowalem, nie dzialal, w sobote działał rano, ale juz po terminie było... wczoraj chciałem sie zalogowac żeby kolczyki zamówić i doopa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v