Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Co drugi dzień. Całość łącznie z pieczeniem to może z 3 godziny a może i nie. Tylko ja piekę nie na zakwasie tylko "zwykły".

Chyba inna wieś jakaś. Brat babci wczoraj był, 93 lata, zażarty przeciwnik PIS. Ale jak się jest zapatrzony w PIS to tak jest. Pomyśl ile z Ciebie doją na te wszystkie plusy i inne programy, które służą do kupienia głosów i niczego więcej. Mnie darmowym podatkiem nie kupili bo oprócz niego to kwalifikuję się tylko na zasiłek pogrzebowy. 

Źle na to patrzysz, przez pryzmat polityki ciągle. Masz telewizor, samochód łazienkę telefon Internet, masz w czym chodzić głodny nikt nie jest.  Czego tak naprawdę od życia oczekujesz? I co jest ważne?

Opublikowano

kraj jaki się staje gorzej jak za komuny, wszyscy podzieleni, psiarnia ludzia w twarz się śmieje, obowiązuje nas konstytucja jakaś w tym momencie, gdzie ta wolność, wszystko nam narzucane , nie chodzi też o warunki bytowe ale chyba pradziadkowie walczyli o coś a teraz jesteś gorszy od sortu aj kurwa się wkurwiłem już, tylko patrzeć się na siebie

• Like 2
Opublikowano

A przez czego pryzmat mam patrzeć? Telewizora już dawno nie mam. Czego oczekuję? Jakiegoś minimum sprawiedliwości- niech każdy ma to na co sam zapracuje, bez jakiś pomocy, płacenia 500+ i innych- nie umiesz na siebie zapracować- giniesz i tyle, a nie wyciągasz rękę po pomoc. Masz dzieci? Było myśleć czy je utrzymasz. Nie mam dzieci i miał nie będę więc czemu mam na te cudze dzieci płacić? I nie wmawiaj, że to one będą pracować na nasze emerytury bo wiadomo, że nasz system emerytalny strzeli i to już niedługo. Niech jest prosta zasada- każdy pracuje na siebie i państwo nikomu nic nie "daje", bo wiadomo, że jak "daje" to komuś musi zabrać i już byłoby całkiem znośnie.

Co jest ważne- to już zależy od człowieka- dla jednego rodzina, dla innego majątek.

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wszyscy sąsiedzi co mieli brytyjskiego to poumierali :(

nie strasz, będzie w nocy się moczył :)

Opublikowano

Popadało trochę i jakby się wiatr uspokajał. Może się uda jutro do pszczół zajrzeć🤔 A rano ze zbożem do czyszczenia się trzeba kopnąć.

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

20210312_124827.jpg

U mnie wczoraj krążył nad moją posiadłością. 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Bananek zadowolony z ubojni z tykocina? Bo tu pedro taki zadowolony i sam się zastanawiam czy nie oddać tam. 

z ubojni to nie wiem. Tak średnio bym powiedział. bardziej zadowolony jestem z wplywów na konto. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

chodzą już Twoje?

Chodziły ładnie przed tym ochłodzeniem. Na jutro +10-11 i słonecznie to może się uda zajrzeć jakby słoneczko przygrzało, mam na 6 ramkach gniazda i może dobrze by było coś dorzucić a jakby się udało to pojrzeć na ilość czerwiu tak pobieżnie.

Opublikowano

Zawsze mi się micha cieszy jak wracają, a tak szybko się nie spodziewałem w tym roku. 

Opublikowano
8 minut temu, thor1984 napisał:

@Piotrek1975 masz jakiś namiar na centralę nasienną w okolicy oprócz Kozienic?

A co cię dokładnie interesuje?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v