Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jego marzeniem jest przejść do historii. I tak będzie. Patologie będą zawsze chwalić Jarosława a tym bardziej że z budżetu zostanie tylko dymiacy krater. Kolejne wybory i tak ma przegrane i o tym wie. Przygotowuje wielkie bagno w którym następcy będą się babrać i się topić .A oni z bocznych siedzeń z popkornem w ręku będą się temu przyglądać i wytykać jak za ich rządów było fajnie. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Jego marzeniem jest przejść do historii. I tak będzie. Patologie będą zawsze chwalić Jarosława a tym bardziej że z budżetu zostanie tylko dymiacy krater. Kolejne wybory i tak ma przegrane i o tym wie. Przygotowuje wielkie bagno w którym następcy będą się babrać i się topić .A oni z bocznych siedzeń z popkornem w ręku będą się temu przyglądać i wytykać jak za ich rządów było fajnie. 

To tylko twoje zdanie...

10 l od wczoraj

Opublikowano

Wykończą wszystko po kolei, nie myślące, nie mające wiedzy patologie chwalą bo "im dali". A potem się dziwią czemu wszystko takie drogie i za stówkę już zakupów nie mogą zrobić...

+5, popadało trochę, trzeba iść popatrzeć do deszczomierza.

Opublikowano

Nie no bez przesady, zależy co kto kupuje. Nas 4 w domu to na jako takie zakupy w sklepach mało idzie, większość mięsa swoja, warzywa, ziemniaki też, chleb się piecze, wędliny robi, wiadomo sól, przyprawy, jakiś ser żółty się kupi, teraz trochę mąki żytniej do chleba trzeba dokupić w młynie i swojej pszenicy zawieźć do zmielenia. No wiadomo jakieś piwko czy wódeczkę na stanie mieć trzeba ale tak to żadnych cudów się nie kupuje, typu ciastka, słodycze, papierosy czy inne "luksusy".

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

młodemu pampersy mleko chusteczki i prawie 150nima😄

A to zmienia postać rzeczy, u nas rozrzut wiekowy w domu od 23 do 90 lat.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Nie no bez przesady, zależy co kto kupuje. Nas 4 w domu to na jako takie zakupy w sklepach mało idzie, większość mięsa swoja, warzywa, ziemniaki też, chleb się piecze, wędliny robi, wiadomo sól, przyprawy, jakiś ser żółty się kupi, teraz trochę mąki żytniej do chleba trzeba dokupić w młynie i swojej pszenicy zawieźć do zmielenia. No wiadomo jakieś piwko czy wódeczkę na stanie mieć trzeba ale tak to żadnych cudów się nie kupuje, typu ciastka, słodycze, papierosy czy inne "luksusy".

Chleb co ile dni pieczesz i ile czasu Ci schodzi na przygotowaniach do pieczenia ?

Podatek zapłacony, spokój na kwartał. Ktoś próbował wjechać na pole ale tylko koleiny zostały po nim, także nie ma się co spieszyć. Pogoda się nie może zdecydować. Pada, przestaje, znów pada, słońce się próbuje przebić, za chwilę robi się pochmurno i tak wkoło.

Opublikowano

Każdy stary od nas ze wsi mówi że tak dobrze w Polsce jak teraz,  jeszcze nie było! A tu tacy młodzi i tylko płacz...

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mnie teraz czeka pełne uzbrojenie łazienki aż strach pomyśleć o tym

może lepiej kupić parę desek calówek i postawić sławojkę jak Andżej :)

Edytowane przez Bananek
  • Haha 3
Opublikowano
51 minut temu, dsbh napisał:

Chleb co ile dni pieczesz i ile czasu Ci schodzi na przygotowaniach do pieczenia ?

Co drugi dzień. Całość łącznie z pieczeniem to może z 3 godziny a może i nie. Tylko ja piekę nie na zakwasie tylko "zwykły".

19 minut temu, Zapracowany napisał:

Każdy stary od nas ze wsi mówi że tak dobrze w Polsce jak teraz,  jeszcze nie było! A tu tacy młodzi i tylko płacz...

Chyba inna wieś jakaś. Brat babci wczoraj był, 93 lata, zażarty przeciwnik PIS. Ale jak się jest zapatrzony w PIS to tak jest. Pomyśl ile z Ciebie doją na te wszystkie plusy i inne programy, które służą do kupienia głosów i niczego więcej. Mnie darmowym podatkiem nie kupili bo oprócz niego to kwalifikuję się tylko na zasiłek pogrzebowy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v