Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Ty siedzisz w domu nigdzie nie wyjdziesz, ona tak samo. Mieszkacie w różnych częściach polski. Musiał by się cud stać żebyście się spotkali. Co to ta himalajka, bo znowu w temacie nie jestem ?

Dużo mają zamówień, że w niedzielę również pracują ?

Dzwoniłeś gdziekolwiek, czy tylko przeglądasz oferty ?

@Rolnik1973 patrz.

https://www.olx.pl/oferta/piekna-mz-etz-250-zarejestrowana-zamiana-CID5-IDIMzrR.html

Nie chcem germańców wiency

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A parę lat temu za etz150 dałem 400zł...

Powiem Ci ze jak cie tak czytam, to myślę że mógłbyś z Przemkiem Kossakowskim w trasę jechać...

czemu niby wiekszosc pisze ze jestem tłuk i głupek a ten mnie w świat wysyła

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Przemkiem Kossakowskim w trasę jechać...

To podróżnik jakiś czy jak?

Opublikowano
Cebulj napisał:

czemu niby wiekszosc pisze ze jestem tłuk i głupek a ten mnie w świat wysyła

chyba czas najwyższy obejrzeć "Down the road" i przekonać się kto tam z kossakowskim jeździ w trasę.

Rolnik200598 napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Przemkiem Kossakowskim w trasę jechać...

To podróżnik jakiś czy jak?

sąsiad Extrabyka 😉

• Like 1
Opublikowano

E to z drugiego końca Polski człowiek. Miałem się wybrać latem na północ ale jakoś mi się nie chce.

Opublikowano (edytowane)

Przez okno fajnie ale jak już się z chałupy wyjdzie to niezbyt. Trzeba iść pokukać czy pszczoły wodę i ciasto mają i kurom marchewki naciąć.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Tak, przepuszczam tylko przez maszynkę samoróbkę działającą na zasadzie "Bartosza". Bardzo chętnie jedzą, kiedyś tarłem na zwykłej tarce kuchennej, też dobrze było tylko długo szło.

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik200598 napisał:

@dsbh Rysiek to ma zapewne ten motór też jako lokatę kapitału. Ja też mam trochę staroci, może nabiorą większej wartości kiedyś choć ciężko mi się z czymkolwiek "rozstawać" i sprzedawać.

To mam chyba podobnie ale na zasadzie przyda się, tylko najpierw muszę ocenić do czego w przyszłości.

20 minut temu, Cebulj napisał:

Himalajka to rzadko spotykana dziewczyna idealna kandydatka na zone

Myślałem że jakaś trudna do zdobycia.

18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie chcem germańców wiency

Nie każe Ci kupić, tylko wypucować swoją Jawę, schować pod dach i niech czeka na wzrost wartości.

Opublikowano

JA tam na forum dla zdobycia wiedzy jestem regularnie czytam o pszenicy rzepaku kukurydzy. Kolega @krilan06 to prawdziwy wodzirej ale tez warto poczytac kulawa koza i yacenty

1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Ja kurła już 9 lat mineło w styvzniu jak to istnieje, zleciało się🤔

Ciągle poniżej zera i wieje

A ty masz nastepce na gospodarce?

Opublikowano
2 minuty temu, Cebulj napisał:

JA tam na forum dla zdobycia wiedzy jestem regularnie czytam o pszenicy rzepaku kukurydzy. Kolega @krilan06 to prawdziwy wodzirej ale tez warto poczytac kulawa koza i yacenty

A ty masz nastepce na gospodarce?

Zięcia ma który to przejmie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v