Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

korzystam dobry matematyk? próba kręcona dla mojego accorda przy szerokości 4m i obwodzie koła 196cm to ile obrotów koła na 10a?

Wołaj sabuliga on ekonomista to policzy 🤔

Przed chwilą, Bananek napisał:

ktory tam* A nie "korzystam"

Łe to jak nienkorzystasz to komu podnajmij, zarośnie i co? 

Opublikowano

Kiedyś w ubojni baby byk stał na wadze i łeb wystawał za klatkie wagi, kupujący mówi że tak może zostać bo łeb i tak utnie, baba jak się zaczęła kłucić to później parę razy byka ważyli i się waga nie zgadzała bo byk parę razy narobił, ale śmiechu było 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

korzystam dobry matematyk? próba kręcona dla mojego accorda przy szerokości 4m i obwodzie koła 196cm to ile obrotów koła na 10a?

Na 10 arów musisz przejechać 250m.

250m/1,96m = 127,55 obrotu koła.

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

To Co było za traktorem na haku ważyło 30t MF nie kulał tylko szedł jak dziki. 

Sławek przeczyta to ci powie co o tym myśli 😂

Opublikowano

Dzik się nie zatrzyma jak idzie, hamulce nie pomogą 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Bóg zapłać dobry Agreście... 

Będziem niebawem kręcić. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
37 minut temu, Ursus932 napisał:

Weź Ty kuźwa te wykresy , statystyki i inne historyjki wypierdol , a zacznij szukać normalnej dziewuchy 🙆‍♂️

Z tym akurat ma dużo racji. Lepiej zamiast się użerać samemu zostać.

+3, wiatr dalej wieje, marchewka dowieziona, drogi puste.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Z tym akurat ma dużo racji. Lepiej zamiast się użerać samemu zostać.

Piotrek czasami to do rzeczy gadasz,  a czasami to pier**lisz jak potłuczony. 

• Like 3
Opublikowano

Bo taka jest prawda, już sobie to z głowy wybiłem i najważniejsze to znać swoje miejsce a nie cisnąć się jak Kuba do ołtarza w "Chłopach".

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

detkę

Ale jak tylko na dole powietrza nie ma to można jechać 🤔

42 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Jaki koszt zrobienia hydraulicznego w przyczepie?

Na stronie mizaru całe komplety były do przerobienia i artykuł co i jak 

👍 Dzięki syne😉

Opublikowano
52 minuty temu, Ursus932 napisał:

Weź Ty kuźwa te wykresy , statystyki i inne historyjki wypierdol , a zacznij szukać normalnej dziewuchy 🙆‍♂️

Jeden ma lęki przed babami drugi przed zachodnimi ciągnikami

• Haha 3
Opublikowano

@Rolnik200598 nie przesadzaj. Żeby się zniechęcić, musisz najpierw poznać "wroga" :P.

1 godzinę temu, Cebulj napisał:

rynek matrymonialny w polsce

gf.jpg

A nie myślałeś otworzyć biuro matrymonialne ? Masz zadatki.

Opublikowano

Jest  dobrze , jak masz z kim pokłócić  się, I jest powód, by ,,pogodzić się " 😎. Zostaniesz sam ,to przejrzysz na oczy.😐.   Młode chłopy a tyle ,,doła''. Oj Jak bym z wami na wiek się zamienił9_9

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

@Rolnik200598 nie przesadzaj. Żeby się zniechęcić, musisz najpierw poznać "wroga" :P.

Już ich kilka poznałem i powiedziałem nie. Ja będę gonił i pieniądze wydawał a i tak nic z tego nie będzie to dziękuję, wolę iść ziemniaki przebierać przynajmniej taniej i produktywniej czas spędzony.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Już ich kilka poznałem i powiedziałem nie. Ja będę gonił i pieniądze wydawał a i tak nic z tego nie będzie to dziękuję, wolę iść ziemniaki przebierać przynajmniej taniej i produktywniej czas spędzony.

C o puszczaly się. A to jak dzisiaj siedzę w domu bo chory jestem i przeglądam i znalazłem taki przypadek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280451

Opublikowano
Przed chwilą, Cebulj napisał:

C o puszczaly się.

Nie lubię się użerać z czymś jeśli nie widzę efektu tej pracy- przykładowo jadę orać czy ziemniaki kopać to widzę, że ta robota jest zrobiona i idzie a tu pieniądze wydajesz, cuda kupujesz i efektu to nie przynosi to po grzyba się męczyć.

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wołaj sabuliga on ekonomista to policzy 🤔

Łe to jak nienkorzystasz to komu podnajmij, zarośnie i co? 

120 obrotów tylko zamiast 196 wziąłem 200 cm. 1 ar to 1000m2. I teraz 4m×x=1000m2  x to 250 i to podziel przez 2 i ci eyjdzie 

Opublikowano
35 minut temu, pawel885 napisał:

nowa, gdzie tam złom... Ale już nima a leżało ze 3 tyg 

A no okazja, tyle że ja nie czatuję na okazje, jak potrzeba to jadę i kupuję

30 minut temu, Agrest napisał:

Przecież to mu rynce odpadną jak tyle nakręci

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Nie lubię się użerać z czymś jeśli nie widzę efektu tej pracy- przykładowo jadę orać czy ziemniaki kopać to widzę, że ta robota jest zrobiona i idzie a tu pieniądze wydajesz, cuda kupujesz i efektu to nie przynosi to po grzyba się męczyć.

Witaj w klubie tez będę sam. Kiedyś dziewczyna mi powiedziała ze brzydki jestem i kujon

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

srata tata weź wychamuj zestaw często przekraczający 20/30 ton chyba oczami 🤪😁

Sławek wszystko można tylko z głową.  Ja latam w żniwa tym zestawem i nie mam pneumatyki w traktorze a przyczepy mają. 

IMG_20201120_160717.jpg

to mało 😁 znam giganta co 22tony kukurydzy na dwóch przyczepach zaciągną na skup 25km po drodze spory wiadukt też bez hamulców mtz 80 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A no okazja, tyle że ja nie czatuję na okazje, jak potrzeba to jadę i kupuję

Przecież to mu rynce odpadną jak tyle nakręci

Bo normalnie kręci się na 1 ar.

W moim siewniku na 1 ar kręcę aż 51 razy. Tylko przekładnią. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v