Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

. troche przesadzacie w szwajcari jest dotep do broni i nkikt nie strzela do siebie , być możę przestepcy bardziej szanowali by potencjalną ofiare bo może strzelić ,  pis głośno krzyczał o projekcie ustawy ,, mój dom moja twierdza '' i co zostało z zapowiedzi , nic .

Szwajcaria to inny świat, tam ludzie odrzucili w referendum dochód bezwarunkowy 2500 franków na głowę - u nas by zara krzyczeli co tak mało, mam chorom córkę 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Bo tu się wszystkim należy! Tylko nic o robocie nie mów. 

Ach szkoda gadać. Szkoda że w Katarze albo innym państwie leżącym na ropie się nie urodziłem , może zetora bym sobie kupił ^_^

Opublikowano

Weź bogatą to będzie ci całe życie wymawiać żeś bieda.  Ja wziąłem z blokowiska i nie długo będziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu.  Żyjemy biednie ale szczęśliwie. 

• Like 3
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ja winkszy dziod od Ciebie i nie narzekam 🤔 możesz bogato się ożenić, nic straconego 🤷‍♂️

Może bym Ci pomógł🤔😁

Przecie🤭 zięć

+3* pochmurnie. Gnojówka na drodze🙀 w nocy ogon rozdupcyły poidło, z rana zaprawa była😠

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Weź bogatą to będzie ci całe życie wymawiać żeś bieda.  Ja wziąłem z blokowiska i nie długo będziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu.  Żyjemy biednie ale szczęśliwie. 

A podobno dziewuchy nie patrzą na facetów przez pryzmat grubości portfela. Ale tak lukam trochę to chyba jednak trochę patrzą. 

Biednie traktur za 100k i bieda, weź pan... 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

@Rolnik200598 coś dla Ciebie bez wychodzenia z domu.

Fajne ale przejść się tam osobiście to wrażenia niezapomniane.

+7, słonecznie, pszczoły latają. Jutro by tam trzeba do nich zajrzeć.

Opublikowano (edytowane)

Na kasę lecą te którym tego brakowało, a te które kasy dość miały jedynie nie chcą uszczerbku na poziomie życia:P

Pany sprawy portkowe od zawsze  najważniejsze, i o ile kieszeń może mieć różną grubość tak z rozporkiem już nie podaruje xDZ resztą z wiekiem wiele  się zmienia.

Teraz 5 w plusie  bez wiatru słońca i silnych roztopów 

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

+3 brak słońca słabo  topi  się śnieg .

Ale za to dobrze drożeje paliwo na stacjach .

Psychologiczna granica 5 zł przekroczona. Ceny paliw rosną i będą rosły nadal .

Gaz już 2,51 . 35 litry gazu to 87,85 zł + paliwo do odpalania bo BRC instalacja gazowa  za 40 zł = 127 ,85 na 400 km wystarcza .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Fajne ale przejść się tam osobiście to wrażenia niezapomniane.

+7, słonecznie, pszczoły latają. Jutro by tam trzeba do nich zajrzeć.

Mówisz ze w mieście dobrze a siostra 10 lat po prawie 1900

30 minut temu, Pigmei napisał:

Na kasę lecą te którym tego brakowało, a te które kasy dość miały jedynie nie chcą uszczerbku na poziomie życia:P

Pany sprawy portkowe od zawsze  najważniejsze, i o ile kieszeń może mieć różną grubość tak z rozporkiem już nie podaruje xD

Dla niektórych kobiet tylko 20+ to sprzęt a nie siusiaczek.

Opublikowano
galan99 napisał:

+3 brak słońca słabo  topi  się śnieg .

Ale za to dobrze drożeje paliwo na stacjach .

Psychologiczna granica 5 zł przekroczona. Ceny paliw rosną i będą rosły nadal .

Gaz już 2,51 .

Kurczę ja zarezykowałem i kupiłem w listopadzie po 3,75 B0, żona narodziła wstrzymał się na wiosnę będzie jeszcze tańsze, się sprawdziło się, nie jest tańsze.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Cebulj napisał:

Mówisz ze w mieście dobrze a siostra 10 lat po prawie 1900

Jak daje sobą pomiatać i mieszka w jakiejś dziurze to tak jest, zresztą po takich studiach to trzeba plecy mieć a nie robić bo chcę i już. Moja siostra w Krakowie już od prawie 20 lat, z czego pracuje prawie 15 i ma prawie dwa razy tyle co Twoja. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

no i U mnie wreszcie "odylga". sąsiad zupę po śniegu leje. ot mądry. i to nad samą rzeczką.

A  ty jako  pierwszy  musiałeś   ,,zameldować''    sasiada   na  AF.      jego   ,,zupa''   jego   biznes.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v