Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, deSilva napisał:

Małym nieproduktywnym zakręcą kurek z dopłatami i renty nie starczy żeby przeżyć a co dopiero dokładać do gospodarstwa.

Na jakiś czas, jeszcze wszystko się odwróci... Wojna czy kataklizmy otworzą ludziom oczy a prędzej czy później coś na świecie "je*nie". Wtedy każdy zrozumie, że własny kawałek ziemi to wartość nie do ocenienia. Zresztą etatowców tak łatwo im się nie uda dobić bo mają co miesiąc wypłatę i mają z czego dołożyć. Dopłaty też nie każdy pobiera. 

0 stopni, mgła ale słońce prześwieca. Może dziś pszczoły wylecą...

Opublikowano
6 godzin temu, karol6130 napisał:

No to przepraszam

Już bez tych czułości😂

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wojna już jest, wystarczy się rozejrzeć🧐 

+1⁰ mglisto topnieje snieg.

Taka wojna to nie oddziałowuje na ludzi, musiałby to być "porządny" wstrząs i to realny a nie dziejący się gdzieś daleko w laboratoriach czy otchłaniach internetu.

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Niech tylko ZUS rolnikom wprowadzą, to nie wiem jak z 3ha zarobi na 1500 ZUS-u miesięcznie ;) 

Tym małym nic nie zmienią bo jak pracują to i tak mają opłacane składki ZUZ przez pracodawcę .

Tylko tym co chcą się rozwijać to narobią szkód .

Odwilż +1 .

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Czemu @Rolnik200598 tak wyczekujesz wojny?

Nie wyczekuję. Po prostu spodziewam się, że kiedyś ona nastąpi w rezultacie czego może nastąpią jakieś zmiany, może na lepsze, może na gorsze.

Opublikowano

Jeszcze 25lat temu nie spodziewałem się że będzie się jeździć takimi autami i robić takim traktorem. Więc tak jak Daniel mówi nie jest najgorzej,  oby się nie zmieniło.  

Choć widać że zanosi się na gorsze czasy. 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Z wojną jak z pandemią kto myślał ze będzie takie coś,ale byli wcześniej i będą historia lubi się powtarzać.

Dlatego trzeba być gotowym, mieć jakiś zapas jedzenia. Kto wie co może być jutro.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Dlatego trzeba być gotowym, mieć jakiś zapas jedzenia. Kto wie co może być jutro.

Na wsi jedzenie jest,tylko te prawo mnie komunistyczne denerwuje, chodzi o dostępność broni dla kowalskiego,

Opublikowano (edytowane)

Ja myślę ze nie bo tak samo ktoś by mógł cie zastrzelić jak kogoś.

A tym bardziej zawsze na nas napadali inne kraje i zawsze tej broni brakowało.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

Na wsi jedzenie jest,tylko te prawo mnie komunistyczne denerwuje, chodzi o dostępność broni dla kowalskiego,

I bardzo dobrze, że nie ma dostępności. Połowa ludzi i tak by się bez wojny wystrzelała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v