Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

Pytanie czy ma tyle wódki na stanie😉

To można ze spirytusem wodę rozmieszać... W dawnych czasach nie zawsze w domach była wódka, łatwiej było o spirytus i się go z wodą w razie takiej potrzeby rozcieńczało.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak krowa wypycha "przedsionek", to żeby nie parła też się ją upaja. 

Znaczy się macice po porodzie?

1 minutę temu, pafnucy napisał:

weta wezwij!

Już nie siej paniki. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Chłopy. Laik w hodowli jestem. Jałówka 11 miesięczna się wzdęła co robić. Szybko szybko. Z góry dzięki 

ćwiartke wódki rozćeńcz z wodą i do pyska tylko sam nie wypij 😀

Opublikowano
cinek1808 napisał:

To kiedyś słyszałem jak gęsi się upiły od zacieru. Babeczka oskubała ich przychodzi za dwie godziny a tu gęsi chodzą bez piór

U sąsiadki kiedyś kury naebane po podwórku chodziły. 😀 robiła wino malinowe, zlała ciecz, a owoce wyrzuciła kurom. 😀😀😀

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Już nie siej paniki. 

nie sieję, ale różnie bywa. bywało że sam powietrze spuszczałem i różne mikstury wlewałem.

ale jak dobrze wzdęło to wet się przyda

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Znaczy się macice po porodzie?

Już nie siej paniki. 

Ona grubo była po porodzie bo chyba ze 3 miesiące 🤔 nie macicę, tylko sam ten przedsionek. To co zaraz za wargami jest. 3 sztuki takie mamy i zacielone. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Jeszcze się napierdoli i po ścianach będzie chodzić. Z tym olejem i wódka poprobuje. 

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Wlej ze 200-300 ml wódki. 

Ale również dzięki za radę. 

jak wlejesz jej tyle co wszyscy razem napisali to i ty z nią będziesz leżał pijany 😁🤪🤣🤣🤣

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

To facet powinien kobietę zdobywać, nie odwrotnie. Jak jest życiowym przegrywam to niech siedzi sam 🤔

Oleju jadalnego 

Taa a kobita ma leżeć i pachnieć, a facet ma skakać jak księżniczka zagra. Do tańca trzeba dwojga i jedno i drugie musi chcieć, a później się można bawić 😜

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

tylko sam ten przedsionek. To co zaraz za wargami jest. 3 sztuki takie mamy i zacielone. 

Pierwsze słyszę. 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak wlejesz jej tyle co wszyscy razem napisali to i ty z nią będziesz leżał pijany 😁🤪🤣🤣🤣

Jak powietrze zacznie schodzić to z papierosem nie podchodź😁

Opublikowano
robert55555 napisał:

Piotrek nie moja sprawa. Może niech córka zainteresuje się synem twego kolegi, wiesz o którym pisze. 

Jeśli dobrze kojarzę to on nie ma żony.

Ha, fajnie by było. No Ale to ona decyduje i na pewno gospodarstwo nie, mówi że Londyn lub Floryda, jest uparta i mądra. Ma dużo większe ambicję jak mieszkanie i pracę na wsi, nie ubliżając tu nikomu. Ja nie mam żadnego wpływu na jej wybory, ale zoęcioby mi kukurydzie NH pokosił🤭😉

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Nie wchodzę bo gospodarkę w powietrze wyjebe.  

i zastosowałeś się do którejś porady? czy czekasz?

Opublikowano

@danielursus3p weź  dość sztywny wąż 2 metrowy i wpychaj jej do żołądka jak przejdzie przez gardło to  dalej śmiało aż zaczniesz słyszeć jak powietrze z chodzi, może iść tez piana. Tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć z której strony wkładać aby nie przebić płuc, ale jak powoli będzie szedł to nic nie powinno się stać.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

i zastosowałeś się do którejś porady? czy czekasz?

Olej z gorzałką.

1 minutę temu, Morion napisał:

@danielursus3p weź  dość sztywny wąż 2 metrowy i wpychaj jej do żołądka jak przejdzie przez gardło to  dalej śmiało aż zaczniesz słyszeć jak powietrze z chodzi, może iść tez piana. Tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć z której strony wkładać aby nie przebić płuc, ale jak powoli będzie szedł to nic nie powinno się stać.

Ojciec coś o tym mówił. Dla mnie to za skomplikowane

Przed chwilą, 6465 napisał:

Ja bym wlał  miksturę i czekał na weta.  

Czekam i wlalem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v