Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

kiedyś jak pojechaliśmy na wczasy  pod namiot na pole kempingowe to posadziłem passata w rowku odwadniającym jakoś , passat niski, załadowane maneli cały bagarznik i się powiesił na progu, trochę błota i stop, rozładowaliśmy, potem próbuję wyjechać ale nic, kobieta próbuje wypychać auto, a obok stoi 3 chłopów z piwami co przyjechali przyczepą kempingową i żaden nawet nie przyszedł i nie pomógł a się tylko patrzą, ale potem wysiadłem, troszkę podkopałem strategicznie tu i tam, wsadziłem kobiete za fajere, ona gaz w podłogę, ja popchał i poszedł, ale do tamtych karma wróciła, bo popadał deszcz i chcieli odjechać i przyczepa im wlazła w ziemie i nie dali rady wyjechać, też im nie pomogłem, ani linki nie pożyczyłem chamom.

Było ich zawołać do pomocy bo niektórzy ludzie są głupi i niewiedzą jak się robi.

Opublikowano

bo teraz się nie pomaga, tylko co najwyżej robi się filmik na youtuba

Opublikowano
43 minuty temu, jacu napisał:

Pany o 19 w radio gadali że zima ma trwać do 10 kwietnia ze śniegiem ale mróz ma być mniejszy😃 kiedy my będziem siać chyba w maju jak napisał rolnik1973

Ta, na rocznicę ma być pogoda... 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, deSilva napisał:

Ja raczej przez polskich pieszych i ich zasrane telefony.

Też. Najgorzej to z rowerzystami. Jakiś czas temu jechał chodnikiem, równo ze mną. Dojeżdżam do przejścia, nikt nie przechodzi nikt nie jest blisko a ten mi rowerem przed samą maską. Zahamowałam a on nawet nie zwrócił uwagi. Gdyby coś za mną jechało szybciej, to nic by to hamowanie nie dało. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ta, na rocznicę ma być pogoda... 

Którą?

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Było ich zawołać do pomocy bo niektórzy ludzie są głupi i niewiedzą jak się robi.

jak ktoś ma choć trochę więcej inteligencji od lewego buta to by się chyba domyślił :D

1 minutę temu, pafnucy napisał:

bo teraz się nie pomaga, tylko co najwyżej robi się filmik na youtuba

to juz było kilka lat temu, wtedy jeszcze to  takie modne nie było.

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Też. Najgorzej to z rowerzystami. Jakiś czas temu jechał chodnikiem, równo ze mną. Dojeżdżam do przejścia, nikt nie przechodzi nikt nie jest blisko a ten mi rowerem przed samą maską. Zahamowałam a on nawet nie zwrócił uwagi. Gdyby coś za mną jechało szybciej, to nic by te hamowanie nie dało. 

A może mógł przejeżdżać, a to Ty nie znasz przepisów?  :P

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

pa ile ulików weselnych. Będziem się latem weselić. A widziałeś ramki w słoikach? Fajnie to wygląda. Zalać miodem i na sprzedaż.

Ja tylko jednego mini plusa mam... Ale będę się bawił w matki zapasowe, na razie jeden wystarczy. Sąsiad robił kiedyś taki myk, że wlewał do małego słoika miód rzepakowy, tak z pół słoika i kładł go na leżąco, jak się skrystalizował to w drugą połowę lał miód lipowy na przykład i wychodziło takie dwukolorowe. Może kiedyś w miód sekcyjny się też pobawię, nie wykluczam...

Śnieg dalej delikatnie sypie, -5 na termometrze.

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

@deSilva no nie, jednak nie mógł. Obojętnie jakie by nie były te przepisy, żadne nie zapewniają nieśmiertelności i nie zwalniają od myślenia.

Tylko w łóżku można poszaleć, łóżko nie motocykiel, nikt nie zginie.  :P

Opublikowano

Na samym początku lat dziewięćdziesiątych, maluchem   holowałem chyba zaporożca ,czy wartburga .Niby nic nadzwyczajnego, ale to było po tamtej stronie Odry, na autostradzie. Nie pamiętam 30-50 km. Miałem byle na zjazd,a dowlokłem do granicy.  Na granicy mówię mu by złapał jakieś większe auto, bo maluch nawet na Polskę to ,,średni''innego malucha ciągnąć, grunt że z autostrady go zwlokłem ,a przecież nie wolno ciągnąć .To on zamiast podziękować z ryjem na mnie, nawet grosza nie wziąłem, tylko jeszcze czas sp......... ,a ten drze japę że dalej ciągnij ,jak niewolnik ,i to kużwa czym ,w lato.  A ludziska patrzą . No kutwa nie ,przed szlabanami odpiąłem swoją linkę i żegnaj h... . Zeby h.... nie rzucał, powoli bym go jeszcze trochę przeciągnął w bardziej ,,cywilizowane miejsce''. Człowiek pomaga drugiemu bo tak trzeba,a taki h.. tak potrafi zniesmaczyć .😐

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

te te

Juz się nie dąsaj :D

Ja dzis dobry uczynek zrobiłem bo chłopu sól pod koła wysypalem zebt z rowu wyjechał, on pojechał, ja bede zdrowszy bo sol kupilem do domu ale nie dowiozlem :D

• Haha 3
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

pa ile ulików weselnych. Będziem się latem weselić. A widziałeś ramki w słoikach? Fajnie to wygląda. Zalać miodem i na sprzedaż.

Ja tylko jednego mini plusa mam... Ale będę się bawił w matki zapasowe, na razie jeden wystarczy. Sąsiad robił kiedyś taki myk, że wlewał do małego słoika miód rzepakowy, tak z pół słoika i kładł go na leżąco, jak się skrystalizował to w drugą połowę lał miód lipowy na przykład i wychodziło takie dwukolorowe. Może kiedyś w miód sekcyjny się też pobawię, nie wykluczam...

Śnieg dalej delikatnie sypie, -5 na termometrze.

w sprzedaży jest taki podwójny miód u nas

Opublikowano

Tez taki łepek z miasta w spadku dostał obok mnie działkę i się wprowadził i nie dzińdobry ni pocałuj mnie w d*pę, nie zrobił żadnej imprezy wkupnego to poszyłem do niego sam.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

w sprzedaży jest taki podwójny miód u nas

Wiele rzeczy by człowiek chciał ale nie zawsze starczy chęci i nieraz czasu. Ssanie na miód okrutne a ja już dawno wszystko sprzedał, sąsiad resztki jeszcze wypycha.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Tez taki łepek z miasta w spadku dostał obok mnie działkę i się wprowadził i nie dzińdobry ni pocałuj mnie w d*pę, nie zrobił żadnej imprezy wkupnego to poszyłem do niego sam.

ale po co??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v