Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Królu złoty ja myślałem że ty przyleciał i u mnie wypijemy. Może bym i podrzucił ale auto odpolić nie chce 🙊

@Łolek będę robił u siebie takie zadaszenie na części artystyczne jak u ciebie. Bardzo to mi się spodobało i mi spać nie daje.

Smuta buźka to za tą kawę 

No ten daszek fajna sprawa, ale śpij spokojnie  bo będę miał cię na sumieniu, a na otwarcie się wpraszam 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Ta regulacja to śrubą rzymską przesuwa całą belkę z talerzami? W astatach tak było.

Nie są trzy położenia drugiej belki 90 110 i 124

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Smuta buźka to za tą kawę 

No ten daszek fajna sprawa, ale śpij spokojnie  bo będę miał cię na sumieniu, a na otwarcie się wpraszam 

Tak właśnie się zastanowiłem o co ona. A pod daszek zapraszam jak będzie gotowy to posiedzimy. Muszę na wiosnę jakich ludzi znaleźć co by kostkę rozłożyli pod zadaszeniem i w koło grilla.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Łolek napisał:

Bez wału brałeś? 

U mnie gość kubota 100 koni 2,5 m ciąga a drugi 80 koni 2,7 to mówi że ciężko tylko tolmetowskie a one ciężkie 

@Łolek

Bez VAT 

Właśnie się tego bałem że będzie za duża. 

Wał jest. 

8 godzin temu, slawek74 napisał:

weta pytaj ja nie wet .

Ale doświadczony inseminator

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dla mnie to głupota, za ciężko na ciągnik. 

Tu zestaw kolegi z af

Podpiął poznaniaka z pełnym ziarna to jd odrazu zobaczył niebo przy podnoszeniu zestawu do góry 

• Like 1
Opublikowano

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Srena wyła i już słychać chłopaków jak jadą do wypadku.

No z tymi wypadkami to jak z covidem

Wejdziesz na jakąś stronę z wiadomościami i tylko wypadek, kolizja, wpadl do rowu.

Co te ludzie biorą?

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Co te ludzie biorą?

Te ludzie jeżdżą

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No z tymi wypadkami to jak z covidem

Wejdziesz na jakąś stronę z wiadomościami i tylko wypadek, kolizja, wpadl do rowu.

Co te ludzie biorą?

Wystarczy chwila nieuwagi i już gotowy wypadek ale głupota też wychodzi na drodze i tylko cierpią potem niewinni 

Opublikowano
10 minut temu, Mecha napisał:

Gorzej jak się zapomniało

Pytaj może jakiegoś gościa od ubezpieczeń. Karami straszą jak w terminie sie nie zapłaci.

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Tak właśnie się zastanowiłem o co ona. A pod daszek zapraszam jak będzie gotowy to posiedzimy. Muszę na wiosnę jakich ludzi znaleźć co by kostkę rozłożyli pod zadaszeniem i w koło grilla.

Od razu kotwy zabetonuj 

Tomek z wami to pod gołym niebem na pieńku można posiedzieć i będzie fajnie, juniora ulubieńca mojego tam proszę pozdrowić 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Miałem zmienić sobie kompa ale myślę że dam se spokoj,zbytnie fanaberie to chyba są jak dla mnie. Kiedyś np instalowałes grę i juz a teraz trzeba jakieś konta zakładać i inne. Poza tym to złodziej czasu walczysz po robocie i siedzisz do nocy...

A co do tematu aborcji. Nie chce tego z rana rozkręcać ale tylko odpowiem co niektórym tutaj. Czy ja komukolwiek coś narzuca nie. Kościół tez nic nikomu nie narzuca jak ktoś chce to aborcję zrobi (kościół dopuszcza to jeżeli życie matki jest zagrożone ) . Wiec nie narzucam nic nikomu,pistoletu do głowy nikt nie przystawia jednak KK ma obowiązek powiedzieć co jest dobre a co nie,po to został powołany przez Chrystusa. Nie wiem może niektórych sumienie gryzie i chciałoby zagłuszyć ten głos albo mieć taki kościół "oywarty" który blogoslawilby ich wystepki. Nikt nikomu nic nie narzuca ale nie miejcie pretensji do Kościoła czy ludzi którzy do niego należą ze chcą ewangelizowac i nie mam tu na myśli siebie bo mi daleko przykładem i wiedzą żeby kogoś umoralnac ale jako chrześcijanin mam obowiązek nazywać rzeczy po imieniu

Przeczysz sam sobie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v