Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Zmieniłem ubezpieczyciela dla U2812 bo już nerw łapie. Z PZU do HDi. Efekt zamiast 116, to 59zł.

Po nowym roku resztę stopniowo wycofywał będę.

Ja w TUW za ciągniki place 50zl/ sztuka.

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

już od kilku lat chodzę ubezpieczać do gościa który sprawdza w której firmie akurat najtaniej i tam mi ubezpiecza co akurat trzeba.

Mi to prowadzi siostra cioteczna która pracuje w ubezpieczeniach. Teraz na Lublina 2,4l. Znalazła mi najtaniej 350zl. Na rok.

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Mi to prowadzi siostra cioteczna która pracuje w ubezpieczeniach. Teraz na Lublina 2,4l. Znalazła mi najtaniej 350zl. Na rok.

W jakiej firmie jeśli to nie tajemnica?

Opublikowano
10 minut temu, Andpol napisał:

W jakiej firmie jeśli to nie tajemnica?

Pewnie że nie tajemnica. Wiener

7 minut temu, stempos1980 napisał:

Idziesz do pracy

Tak. Żona mnie wygania bo mówi że jak pracowałem byłem inny a teraz to siedzę jak "zgnuśniały dziad"

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Żona mnie wygania bo mówi że jak pracowałem byłem inny a teraz to siedzę jak "zgnuśniały dziad"

A nie mówi Ci że chłop w chałupie to wrzód na du*** .😁

Opublikowano

I nie długo będzie to forum byłych rolników, albo dwu etatowcow hobbystów. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Ale za to łekspertów od wszystkiego. 🤭

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Tak. Żona mnie wygania bo mówi że jak pracowałem byłem inny a teraz to siedzę jak "zgnuśniały dziad"

Bo to mądra kobieta jest 

Siemanko panowie 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Bedzie forum bałorów i chłoporobotników.

1 minutę temu, Łolek napisał:

Bo to mądra kobieta jest 

Siemanko panowie 

Siema.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Bedzie forum bałorów i chłoporobotników.

Noo wypraszam sobie. 🤨

Ja ani bałor ani chłoporobotnik. 

Opublikowano

ja od zawsze chloporobotnik.nigdy nie żyłem z samego etatu, albo z samej gospodarki. I to się pewnie nie zmieni. 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Dzwoniłem przed chwilą do swego ubezpieczyciela to takiej firmy nie mają a mają b.dużo z pzu włącznie.

Opublikowano

wiesz co by się teraz stało żeby cały socjal zabrać? żadnej gotówki bezpośrednio 🙉

Ale by był jek i stekanie. 

Opublikowano
8 minut temu, Andpol napisał:

Dzwoniłem przed chwilą do swego ubezpieczyciela to takiej firmy nie mają a mają b.dużo z pzu włącznie.

Wiener.pl  może nie każdy obsługuje tą firmę. Moja siorka tak.

11 minut temu, PRIMO napisał:

Noo wypraszam sobie. 🤨

Ja ani bałor ani chłoporobotnik. 

E ty krowiarz to już ci blisko do Bałora. Może jesteś taki bałorek 😉

O syn marnotrawny wrócił @Ursus932 pokaz no się. Bo już my tu o ciebie martwili się.

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

a czym się różni rolnik hobbysta czy chłoporobotnik od tego, co żyje tylko z ziemi ? tak samo musi zaorać , zasiać i stara się sprzedać w normalnej cenie i zarobić.

i jeszcze kombinuje, jak się ze wszystkim wyrobić w czasie, jaki ma

ci, co likwidują hodowlę, to po przeliczeniu na godziny pracy będą zarabiali więcej, niż hodowlą, i zdrowia tak nie ubywa, i można coś na boku dorobić dodatkowo, a nie tyrać po 20 godzin w sezonie i po 16 poza

dzieci ojca w końcu mają szansę zobaczyć i w sklepie nie będzie czuć, że chłop z obory przyjechał

Opublikowano

@jahooo u mnie to było tak. Jak żyli rodzice to i hodowla była i krowy i świnie. Jak rodzice w niebie to w jednego ogarnąć hodowlę jaka by nie była to dla mnie nie realne. Żony nie liczę bo ma co robić z dziećmi 3l i 5 miesięcy. Więc trzeba szukać gdzieś indziej chleba. A zasiewy to się może w soboty ogarnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v