Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Tu to i wina tej małżonki w dużej mierze jest. Powinna staremu krótko powiedzieć że jak oddał to niech usiądzie i się nie wtrąca 

Widzisz jak  Ci się prawie teść dobry trafił

6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jeden uj, moze byc i współwłaściciel😀 tylko ze przy jakiejkolwiek rozmowie z żoną to slowo wspolwlasciciel wychodzi tak jakbym chcial zeby na mnie przepisac wszystko. Wiec lepiej mąz właścicielki

Tak to jest jak cale zycie za tatem byla, jej siostra sie zabrala i ma wyjebongo. Gdyby tej gospo nie przepisali to by bylo calkiem inaczej a tak ona uwaza ze ma jakies zobowiazania wobec starego.

Spier... z tamtąd puki dziecko małe, bo ta sytuacja to wykończy was wszystkich. 

Narazie tylko kobita w rozkroku, a później dziecko będzie większe i też możesz je stracić 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jeden uj, moze byc i współwłaściciel😀 tylko ze przy jakiejkolwiek rozmowie z żoną to slowo wspolwlasciciel wychodzi tak jakbym chcial zeby na mnie przepisac wszystko. Wiec lepiej mąz właścicielki

Tak to jest jak cale zycie za tatem byla, jej siostra sie zabrala i ma wyjebongo. Gdyby tej gospo nie przepisali to by bylo calkiem inaczej a tak ona uwaza ze ma jakies zobowiazania wobec starego.

Przy zmianie zawodu pomysł o zmianie małżonki 👍

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Narazie tylko kobita w rozkroku, a później dziecko będzie większe i też możesz je stracić 

Stary zaraz usiadzie na d*pie sam z siebie, kolejka do protezy biodra. Juz blizej 7 z przodu to i sil zbraknie. Dlatego nic na sile.nie chce robic. Nadejdzie ten dzien kiedys. To co teraz robie to odciazyc zone chce no i teściową(która nie wiem czemu tu robi jak na etacie pracuje). Nie przejmuje sie gadaniem.starego to mi lepiej sie funkcjonuje, mam swoj kąt w chalupie to nie ma nic do gadania, wiec nie ma tragedii wielkiej. Gdyby go baby kiedys wyszkolily co powtarzam czesto to on by mial.inny stosunek.do ludzi, a tak on burknie i wszystko ok. I tak skakaly i skaczą wkolo niego i mysli.ze.ja tez tak bede. Dlatego ja sie mu stawiam i stad te klotnie w domu. On chce zeby tak.jak zawsze bylo wszystko po jemu jak w 80 latach. Ale czasy sie zmienily niestety ale.on tego nie rozumie i sie nie przegada

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Widzisz jak  Ci się prawie teść dobry trafił

Na początku po przekazaniu chciał rządy zachować to usłyszał od mojej żeby się nie wtrącał jak oddał. Drugi raz usłyszał ode mnie trochę ostrzej, była spina z moją to zamknąłem za sobą drzwi i powiedziałem niech sobie żyją sami po swojemu. Teraz to ja mam więcej do powiedzenia niż właścicielka 

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Jak kupi konia, to koń rozwiąże tą sytuację 🙊🙊🙊🙊

Jak dzwoni po ogłoszeniach to ja slysze ze szok jak ktos mu cene podaje. On mysli ze to.tanie jest, a cielaki miesne to za 500zl chcialby kupowac. Jak bedzie ten kon to specjalnie nie bede przy nim robil bo nie mój przeciez. 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przy zmianie zawodu pomysł o zmianie małżonki 👍

Małżonka nie jest zła,tylko stary ma na nią zly wpływ. Jak stary usiądzie to wiadomo ze inaczej bedzie sie żyło 

Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Stary zaraz usiadzie na d*pie sam z siebie, kolejka do protezy biodra. Juz blizej 7 z przodu to i sil zbraknie. Dlatego nic na sile.nie chce robic. Nadejdzie ten dzien kiedys. To co teraz robie to odciazyc zone chce no i teściową(która nie wiem czemu tu robi jak na etacie pracuje). Nie przejmuje sie gadaniem.starego to mi lepiej sie funkcjonuje, mam swoj kąt w chalupie to nie ma nic do gadania, wiec nie ma tragedii wielkiej. Gdyby go baby kiedys wyszkolily co powtarzam czesto to on by mial.inny stosunek.do ludzi, a tak on burknie i wszystko ok. I tak skakaly i skaczą wkolo niego i mysli.ze.ja tez tak bede. Dlatego ja sie mu stawiam i stad te klotnie w domu. On chce zeby tak.jak zawsze bylo wszystko po jemu jak w 80 latach. Ale czasy sie zmienily niestety ale.on tego nie rozumie i sie nie przegada

pier**l to, idź do roboty a stary jak się zajedzie i padnie to wrócisz 

• Like 1
Opublikowano

Co innego żyć z takim który słucha co ty masz do powiedzenia a co innego z takim co ci pier**li farmazony typu "to jest moje i ja tu rządzę" albo "tak na być bo ja tak mówię" 😉

A taki im szybciej zejdzie tym lepiej 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Patrz reku żebyś się  nie doczekał tej śmierci ojca.... 😜

Co to jakiś przymus, idź na swoje jak tak źle.... Kup sobie gospodarkę albo do roboty.... Czego siedzisz na tatowym. 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Jak się od kogoś wymaga szacunku to trzeba i tej osobie okazywać szacunek. Ale gorsi od tych starych prykow są ich synowie parobkowie którzy myślą że mają coś do powiedzenia na gospo. Akcja z wczoraj młody chciał sprzęty sprzedać, dobra cena dogadana zapłacone, maszyny na samochodzie a przychodzi stary i mówi że o niczym nie wie. No i co robimy? Stary za paliwo oddał z bonusem, maszyny zdjęte i kasa oddana. Ale czas stracony i dobra okazja do zarobienia. Młodemu powiedział że pogadają ze sobą jak my odjedziemy. 

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Widac młody chciał opylic nie swoje graty..Ot tragedia nie udało się wydupcyc 😁😁😁😁

Tam zaraz wydupic, cenę podał dobrą to nawet negocjacji nie było. Toć to bamber, jego gospodarka, jego ciągniki, jego krowy, jego maszyny, jego obora. Myślisz że mało tu takich? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v