Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie 🙊🙊🙊🕺

🤣😂

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

3bb nawozu na szerokość albo nawóz w paletach dwie bele sianokiszinki długo by wymieniać do tego te paletowe są poprostu pojemniejsze i bardziej stabilne ze względu na rozstaw kół

Sławek a kto to wozi te towary dziś przyczepami 🤦‍♂️ , teraz to biała koszula ,zimne piwo w dłoni , malboro między zębami i zamawiasz z dowozem do gospodarstwa 😜 , jedynie rozstaw kół to argument , ale i d55 czy d633 mają ładny 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Nie jedno. 😉

Ale czy siemiatyckie prostokątne dziwaczne?😀

Nie byłem dziś w Siemiatyczach tylko w Bielsku pedalskim.

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

i znów ziemia przejdzie koło nosa bo nie jestem na krusie, 18ha i13ha 3klasy kurbaa

Bierz na słupa

Opublikowano
Ursus932 napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał:

3bb nawozu na szerokość albo nawóz w paletach dwie bele sianokiszinki długo by wymieniać do tego te paletowe są poprostu pojemniejsze i bardziej stabilne ze względu na rozstaw kół

Sławek a kto to wozi te towary dziś przyczepami 🤦‍♂️ , teraz to biała koszula ,zimne piwo w dłoni , malboro między zębami i zamawiasz z dowozem do gospodarstwa 😜 , jedynie rozstaw kół to argument , ale i d55 czy d633 mają ładny 

ja mam 9 to wcodzi z 11ton zboża a nawóz czasem zajeżdżam bo mam trochę ponad kilometr i jadę po polach by nie jeździć z rozsiewaczem te modele co podałeś sporo żadziej występują

Opublikowano
Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Nie jedno. 😉

Ale czy siemiatyckie prostokątne dziwaczne?😀

Nie byłem dziś w Siemiatyczach tylko w Bielsku pedalskim.

Ty chyba kiepski z geografi od belarus to ze 140km 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

i znów ziemia przejdzie koło nosa bo nie jestem na krusie, 18ha i13ha 3klasy kurbaa

jokery wezma

2 minuty temu, DANDYS napisał:

nie mam właśnie nikogo,

ewntualnie mogę pomóc.

Ty czynsz i uprawa ja dopłaty

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

Po ile takie coś u was  ?

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Ty chyba kiepski z geografi od belarus to ze 140km 🤦‍♂️

On tylko na tym forum z tego co widzę to pię... li farmazony aby tylko coś pisać. Czasem to z jego wypowiedzi to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Nie mam pojęcia 😛 1 już poszła 

Zobaczcie co znalazłem przy przeprowadzce 😂

9A9F5135-719E-4EA1-9CAF-048D4A4AE8E7.jpeg

Ile metrów kwadratowych do ogrzania? I czy parterowa?

U nas 120 z poddaszem użytkowym i drugi rok z rzędu wyszło 3 tony. W domu 23 stopnie. Kocioł Pellux z Białego. Wygoda, bez porównania z kopciuchem.

Opublikowano
2 minuty temu, MarcinO10 napisał:

Ile metrów kwadratowych do ogrzania? I czy parterowa?

U nas 120 z poddaszem użytkowym i drugi rok z rzędu wyszło 3 tony. W domu 23 stopnie. Kocioł Pellux z Białego. Wygoda, bez porównania z kopciuchem.

130 + garaż 

Opublikowano
30 minut temu, artek27 napisał:

Gdzie prostokątne masz tam rondo? 

Chodzilo mi o to ogromne skrzyżowanie w centrum. U nas mówią na to prostokatne rondo(wiem ze bardziej owalne ale tak juz sie przyjęło)😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v