Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Doskonale wiesz że teraz w nowych domach niema miejsca na takie cos bo kotłownie w planach malutkie

No w nowych tak, ale miejsca tak naprawdę dużo nie zajmuje, sam chciałem wstawić u siebie ale zbiornik bez ocieplenia ma 1,20m a drzwi 90 cm 🤦‍♂️

Opublikowano
kris91 napisał:

stempos1980 napisał:

Doskonale wiesz że teraz w nowych domach niema miejsca na takie cos bo kotłownie w planach malutkie

No w nowych tak, ale miejsca tak naprawdę dużo nie zajmuje, sam chciałem wstawić u siebie ale zbiornik bez ocieplenia ma 1,20m a drzwi 90 cm 🤦‍♂️

Pożyczę Ci młot wyburzeniowy. Albo sięgnij do kieszeni i jutro jestem. 😉

Opublikowano
Ursus932 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

to bierz 😁 to ''wonsk'' taczka lepiej hl lub brandys w wymiarach paletowych

A co mleko na paletach wozisz ☺️

3bb nawozu na szerokość albo nawóz w paletach dwie bele sianokiszinki długo by wymieniać do tego te paletowe są poprostu pojemniejsze i bardziej stabilne ze względu na rozstaw kół

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Fundament ma 50cm grubości, to raczej koparką trzeba, a jeszcze do wejścia idzie 3 metrowy korytarz o szerokości też 90cm 🙊

Opublikowano
gregor1284 napisał:

7 minut temu, Agrest napisał:

Jak już to wakcyna. Jak mam to rozumieć skoro jesteś antyszczepionkowcem?🤔

Może i wakcyna, no na necie zachwalaja to. Sam niedzielski nawet 🤔

Ja bym nie ufał temu ścieru

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, stempos1980 napisał:

https://fb.watch/9MKsXmq1mL/

Pomiar wilgotności drewna przez straż miejską🤦

Drzewo , drzewo , drzewo , jak taki cymbał strażnikiem może być i przeprowadzać kontrole . Jak to w ogóle jest ? Mam obowiązek ich wpuścic do kotłowni  ? U Nas co prawda niema S.M ale utworzyli sobie grupe antysmogową z ramienia gminy i dronami nad kominami latają .

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Opublikowano

dobra, sory. to takie heheszki były. Radek, Radek  słyszysz mnie 🥺

Opublikowano
8 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Drzewo , drzewo , drzewo , jak taki cymbał strażnikiem może być i przeprowadzać kontrole . Jak to w ogóle jest ? Mam obowiązek ich wpuścic do kotłowni  ? U Nas co prawda niema S.M ale utworzyli sobie grupe antysmogową z ramienia gminy i dronami nad kominami latają .

U nas też latają dronami podobno ale jeszcze nikt nic nie widział

Opublikowano
kris91 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Fundament ma 50cm grubości, to raczej koparką trzeba, a jeszcze do wejścia idzie 3 metrowy korytarz o szerokości też 90cm 🙊

na dworze postaw 🤭😁

Opublikowano
29 minut temu, Łolek napisał:

Marcin to 👇

Screenshot_20211208_194757_com.android.chrome.jpg

Marek no może i fajnie , ale na te ramy jakie Niemce może szczały 😬

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Niech mnie tylko który nad komin podleci to wiatrówa w ruch pójdzie, nie będzie mnie tu niezidentyfikowany obiekt latał nad moim dachem bez zgody 😒

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Niech mnie tylko który nad komin podleci to wiatrówa w ruch pójdzie, nie będzie mnie tu niezidentyfikowany obiekt latał nad moim dachem bez zgody 😒

Ty niby gdzieś ze wschodu ale pomysły to masz jak Kurpie z Baranowa 🤔 chłop chciał panele policzyć i drona do tego użyć to inwestor by mu go zestrzelił 🤦‍♂️

@HF86 @Bananek 
"Mazowsze historyczne było znacznym obszarem:... w kierunku północno-wschodnim sięgało po Grajewo i i Goniądz, na południe poza Pilcę, na północ do Pojezierza Mazurskiego. Bory północnego i wschodniego Mazowsza stanowiły północną granicę Polski. (.......) Na lesistym północnym i wschodnim Mazowszu na prawym brzegu Wisły ożywienie kolonizacyjne nastąpiło pod koniec XIV w., po unii polsko-litewskiej. W puszczach, które dotad dostarczały zwierzyny i miodu, szerzyło się osadnictwo wolne, popierane przez ksiąząt mazowieckich. (...) Gorsze warunki dla wzrostu wielkiej własnosci, a zapewne konieczność organizowania obrony na kresach sprzyjały rozwojowi mazowieckiego osadnictwa drobnorycerskiego. Ksiązęta mazowieccy zachowali nienaruszoną obszerną Puszczę Kurpiowską zwaną wówczas Zagajnicą, abędącą terenem łowów i gospodarki bartniczej. (..... ) ludność Mazowsza dwoma szlakami wkraczała do Prus, omijajac Puszczę Kurpiowską, jeden nurt poprzez Mławę dochodził do okolic Olsztynka i Nidzicy, drugi przez ziemię łomżyńską i wiską opanowywał dolinę wielkich jezior i ziemie pojaćwieskie." - Donata Godlewska, " Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej", Łomża, 2000, TPZŁ

Kurpie stanowią część Mazowsza historycznego. Nazwa Mazury dotyczy sąsiadujących z Mazowszem, dawnych ziem pruskich i jaćwieskich, które były zasiedlane przez kolonistów z Mazowsza, zwanych właśnie mazurami.

🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ty niby gdzieś ze wschodu ale pomysły to masz jak Kurpie z Baranowa 🤔 chłop chciał panele policzyć i drona do tego użyć to inwestor by mu go zestrzelił 🤦‍♂️

Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie 🙊🙊🙊🕺

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a może by z rozpędu spróbował 🙈😁😁😁

Przeciąć i wejdzie, albo na środku zbiornik i dom budować wkoło 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v