Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HF86 napisał:

za malowanie ścian takimi kolorami właściciel mieszkania powinien mieć prawo do strzelania do lokatorów, a przynajmniej obicia ryja. 

1638809696840757492503811967070.jpg

Ooo, chyba jakąś działalność gospodarczą będzie tam otwierał 🙊🙊🙊

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

A skąd mam wiedzieć może co najwyżej jakiś wóz sobie kiedyś kupie a szczyt marzeń to nieduża dwukółka z wywrotem pod ciapka ☺️

Mam dwukolke chcesz 

IMG_20211206_082520.jpg

IMG_20211206_082528.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Mam dwukolke chcesz 

IMG_20211206_082520.jpg

IMG_20211206_082528.jpg

Taką to mam.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Mam dwukolke chcesz 

IMG_20211206_082520.jpg

IMG_20211206_082528.jpg

Marek ale fajna żółta folia , pierwszy raz taką widzę

Co tam jeszcze sprzedajesz ? 

Opublikowano
50 minut temu, Bananek napisał:

Zara będę. 😉

Kurła, ta pompa jak agregat prądotwórczy pracuje. A nu jeho.

Wyczuwam ciepełko na rozdzielaczu. Dobry znak. 😉

A mówiłem zainwestuje w elektroniczną

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tu to albo za drogo będzie, albo marny, albo im ciągniki po morduje, ewentualnie będą Ci wmawiać ze krzywy i elementów roboczych już koniec. Daj się na spokój chłopie tu klienta nie znajdziesz. 😂

Eee ja kultywatora od niego wziąłem i się nawet nie targowalem

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

coś Ty banan ścianę osrał 🤭🤪😁🤦‍♂️

Ciągnął za klucz, kolanko puścić nie chciało 

W końcu puściło, ale nie kolanko a zwieracze

2 godziny temu, 6465 napisał:

Marek na taką to bym musiał hektarów uprzedać 🙆

Szukaj podwozia, skrzynie się zrobi od nowa

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

I bez tego jakby przyszli, to już by nie wyszli

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, kris91 napisał:

Ooo, chyba jakąś działalność gospodarczą będzie tam otwierał 🙊🙊🙊

ja to tylko tak do ładu mam to doprowadzić. kuwa zakryć ten kolor z powrotem na biały 🙉

Opublikowano
6465 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/autosan-d-55-wywrotka-6t-nie-pronar-metaltech-hl-CID757-IDMSXV4.html?isPreviewActive=1 @akooo ta mnie się podoba.

2 minuty temu, pawel885 napisał:

jak z tej przyczepy się zrzuca np zboże ? 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-rolnicza-8-ton-sztywna-CID757-IDMtfri.html#a735b7b012

@Ursus932 bierz do bel ją

A jak bele ładować🤦

rzucałem Ci linka w lublinie za 20tys

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

znajdź taniej...

A po co mi? U nas kiedyś jak ktoś miał taką przyczepę to był pan. Większość to wozy miała. Nawet na google maps jak popatrzeć z góry to u nas małe poletka,ze wsi z której mama pochodziła to już dużo większe pola no i po wsi widać ona sama z dużego gospodarstwa jak na tamte czasy pochodzi.

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

A po co mi? U nas kiedyś jak ktoś miał taką przyczepę to był pan. Większość to wozy miała. Nawet na google maps jak popatrzeć z góry to u nas małe poletka,ze wsi z której mama pochodziła to już dużo większe pola no i po wsi widać ona sama z dużego gospodarstwa jak na tamte czasy pochodzi.

Sławek Ci tylko próbuje zobrazować, że nie masz zielonego pojęcia na temat cen, jakiejkolwiek uprawy i realiów.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Sławek Ci tylko próbuje zobrazować, że nie masz zielonego pojęcia na temat cen, jakiejkolwiek uprawy i realiów.

Czy ty czy Sławek nie bierzcie tak na poważnie wszystkiego bo wam ciśnienie skoczy ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Nie ukrywaj swojej niewiedzy i nie zwalaj tego na to, że traktujemy poważnie. 

No dobra nie znam aktualnych cen przyczep z epoki PRL a ty znasz i co?

Opublikowano

Powiem ci więcej Piotrek,wielu ludzi nie zna cen tych przyczep w tym i rolnicy są ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v