Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo Ciebie brakuje.

Nie było czasu i chęci tu przebywać ostatnio. Nawiązałem ciekawe kontakty biznesowe. Wiecie po ile swiniaki u ruskich? 9.60 jabłka 1.60. Ceny w skupach 

Opublikowano
7 minut temu, leszek1000 napisał:

A nie chcesz spróbować ? ile masz lat ?  

On chyba 98 rocznik. 

Czasami myślę że Piotrowi trzeba podesłać jakąś panią, może to go trochę ruszy. 

Robimy zrzutkę 😂

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie było czasu i chęci tu przebywać ostatnio. Nawiązałem ciekawe kontakty biznesowe. Wiecie po ile swiniaki u ruskich? 9.60 jabłka 1.60. Ceny w skupach 

Masz świnie?

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

On chyba 98 rocznik. 

Czasami myślę że Piotrowi trzeba podesłać jakąś panią, może to go trochę ruszy. 

Robimy zrzutkę 😂

Ja 93, to ja już stary dziad 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Mniej więcej tak. Tyle, że ja dużo jednorazowo nie paruję bo tak koło 25-30kg na raz, dwa razy w tygodniu paruję.

No pamietam jak pisales o ilosci. No ja caly parnik,jakies 1 i 3/4 skrzynki drwnianej. Patrzylem juz zeby nowy kupic to cena x2. Ten to chyba 60l co jest,ale wypadaloby juz wymienić,a ziemniakow na zime sporo.

Opublikowano (edytowane)

Kilka dziewczyn miało mnie na oku. Tylko jest mamy problem, za duża odległość. Panie Piotrze, może założysz konto na lepiej stronie. Wystarczy zdjęcie wstawić i poczekać. Polecam Fotka,com  sam tam urzęduje. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Kilka dziewczyn miało mnie na oku. Tylko jest mamy problem, za duża odległość. Panie Piotrze, może założysz konto na lepiej stronie. Wystarczy zdjęcie wstawić i poczekać. Polecam Fotka,com  sam tam urzęduje. 

A nie lepiej do ludzi wyjść? 

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Młodzieńcy, uszanujcie wolę i wybór Pietrka. Są rzeczy o których tylko on wie, może chciałby inaczej ale życie napisało inny scenariusz. Dziwić się starym babkom, że plotkują, chłopaki po 20, 30 lat a zachowują się jak stare plotkary.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jako że zima za oknem a żniwa już tuż tuż ...:P

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
15 minut temu, leszek1000 napisał:

Ja 93, to ja już stary dziad 😂

To Ty młodszy ode mnie myślałem że jesteś starszy

Kawa się skończyła d*pa w auto i do domu 

Opublikowano
25 minut temu, leszek1000 napisał:

A na żywo się nie da? 

Opublikowano
leszek1000 napisał:

e na Badoo załóż szybciej upolujesz

Opublikowano
26 minut temu, leszek1000 napisał:

Tylko jest mamy problem

Jak Ty się mamy będziesz słuchał to na pewno nie znajdziesz kobiety 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Myślisz że uda Ci się tu sprzedać? 😂

nie ogłaszałem go jeszcze , któryś muszę sobie zostawić przecież 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Belaruss820 napisał:

No pamietam jak pisales o ilosci. No ja caly parnik,jakies 1 i 3/4 skrzynki drwnianej. Patrzylem juz zeby nowy kupic to cena x2. Ten to chyba 60l co jest,ale wypadaloby juz wymienić,a ziemniakow na zime sporo.

Póki co działa ale jak się skończy to nie wiem. Myślałem o elektrycznym ale mnie tu naprowadzili a innej alternatywy nie ma. 

25 minut temu, leszek1000 napisał:

Jakbym miał czas. Wracam o 20 i brak sił i chęci. 

A na portalu spotka się kogoś interesującego, to wtedy można zaplanować wyjazd. 

Gdzie wyjazd, ja za chałupy na dłużej niż 24h nie wybył od 6 lat.

Opublikowano
4 minuty temu, pawel885 napisał:

Jak Ty się mamy będziesz słuchał to na pewno nie znajdziesz kobiety 

nie ogłaszałem go jeszcze , któryś muszę sobie zostawić przecież 

Tu to albo za drogo będzie, albo marny, albo im ciągniki po morduje, ewentualnie będą Ci wmawiać ze krzywy i elementów roboczych już koniec. Daj się na spokój chłopie tu klienta nie znajdziesz. 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v