Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim 

0 i coś leci z nieba.

Mój Miłosz to już o 2 w nocy nas budził żeby się z nim bawić bo mu Mikołaj prezenty przyniósł.

Dobrze że nie przyszedł jak nam dawał prezenty

• Haha 3
Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 godziny temu, Ursus932 napisał:

No tak jakby , po tym wszystkim co się tu pisze weź jedź teraz do gościa i spójrz mu w oczy 🤨

Ja rozumiem jakbyś miał do @Kallina86 jechać, to można by w oczy popatrzeć :D ale tak chłop chłopu ? 😮

3 godziny temu, DANDYS napisał:

a wymieniał ktoś serwo w 80 ? warte ceny te po regeneracji ?

W zetorze, brałem od gościa z pod Tucholi, który notabene większość hydrauliki mi ogarniał, 2 lata bez problemu chodziło. Potem ciągnik sprzedałem. Teraz kupiłem do 80ki od gościa z golubia Dobrzynia, rozbiera ciągniki że Skandynawii. Polecam w 100% bo cena połowa tego co regenerowane, a stan jak nowe. Tak samo pompę wtryskowa od niego brałem, za 400zl chodzi 2 sezon. Tyle że od Ciebie trochę dalej niż ja mam.

no właśnie piszą że leją się te po regeneracji, a mi tam pasuje te serwo, a przerabiać na orbitrol to trochę szkoda mi pieniędzy, a u mnie co wleję oleju to wyleci już z niego.

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A jak u mnie była śnieżynka to ten staruch zazdrosny chyba był i mi w ivanie ogrzewanie rozpier...  

@Pomorzanin1222 jak pogoda u Ciebie ?

A może to nie wina starucha tylko śnieżynka za długie nogi miała i przyhaczyła😁

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Co ciekawe nawet traktor pierwszy w tej gminie miał pradziadek. C45, później dziadek kupił t25 jakoś początek lat 70 tych. Do dziś wujek go tłucze. W tym roku pierwszy remont silnika.  

Ojciec pierwszy ciągnik prywatny w powiecie miał. Parę lat temu w domu rodzinnym była gdzieś jeszcze jakaś gazeta, a na jej głównej stronie mój ojciec dumnie siedzący na c325, co prawda bez butów, ale na traktorze

9 godzin temu, pawel885 napisał:

ludzi opanujcie się , jak nie usuwają konta to z domu boją się wyjść 

jak Ty przyjedziesz do mnie po pług? 

Nie przyjedzie

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A może to nie wina starucha tylko śnieżynka za długie nogi miała i przyhaczyła😁

Nie no Iveco odpoczywalo przed domem :o dobrze chociaż że zacielo się na full ciepłym to można okno uchylić

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Jak myślicie taki barakowóz nadawał by się żeby przerobić na lawety do słomy/ siana ?

https://m.olx.pl/d/oferta/barak-kontener-woz-drzymaly-CID628-IDMNIsg.html

Bedzie dobry. Tez chcialem taki kupić ale byly drozsze niz ten. A w okolicy ciezko bylo znaleźć,musialem jezdzic w strony kocka i garwolina zeby oglądać cos normalnego. Z tym "dyszlem" jak w rozrzutniku to mniejszy skret chyba ma. Ojciec ma taki jak ten pierwszy to sloma i siano w kostkach tylko(chyba mam w galerii). Do bel kiszonki podobno za slaba rama,ale kilka bel przewiezie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nada się

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tak,gość z mojej wsi rozbierał i sprzedawał jako lawety

10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Bedzie dobry. Tez chcialem taki kupić ale byly drozsze niz ten. A w okolicy ciezko bylo znaleźć,musialem jezdzic w strony kocka i garwolina zeby oglądać cos normalnego. Z tym "dyszlem" jak w rozrzutniku to mniejszy skret chyba ma. Ojciec ma taki jak ten pierwszy to sloma i siano w kostkach tylko(chyba mam w galerii). Do bel kiszonki podobno za slaba rama,ale kilka bel przewiezie. 

Dziękuje bardzo 

To teraz szukamy takiego barakowozu na sprzedaż, może ktoś coś wie ?? , oczywiście pytanie bardziej kieruję do kolegów z łódzkiego 🙃  ewentualnie jakaś przyczepe d46 taką żeby przerobić na lawete 

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

To Iveco to wgl porażka, względem craftera komfortu zero, zawieszenie jak w wozie drabiniastym. Jedyne co je ratuje to rama. 

Bo iveco to wół roboczy do ciężkich ładunków a crafter to tylko do wożenia d*py i tu dlatego jest różnica 

Jak dla siebie to craftera sprintera lepiej omijać szerokim łukiem

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v