Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, stempos1980 napisał:

Mi też się podoba ale wiesz jak to jest z Marcinem

A jak jest ze mną 😊

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Gdzie takie statystyki?

Doniesiono mi przed chwilą że znowu gdzieś na srajzbuku moje posty idzie znaleźć

W moich powiadomieniach. 🤭🤭🤭

Ty tego nie zobaczysz chyba że Ci screena zrobię.

Wiesz, że jak schodzisz na tematy dwuznaczne to zaraz cię cytują , ale napisz merytorycznie to ciiiiiiszaaaa....🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Wiesz, że jak schodzisz na tematy dwuznaczne to zaraz cię cytują , ale napisz merytorycznie to ciiiiiiszaaaa....🤣🤣🤣

Ja też się czasem lubię w trola zabawić, ale jazda 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U każdego. Chyba tylko ja tu jeszcze zostałem z systemem wiaderkowym w żniwa, kopaniem ziemniaków kopaczką konną i w dużej mierze ręcznym sadzeniem ziemniaków.

Mylisz się Pan, w tym roku sypałem zboże do bb. Zboze leciało z przyczepy rynną to zleciało może lepiej jak pół bba reszta wiadrem trzeba było. 

Przecież nie będę na 2 ha zboża żmijki kupował. 

Kartofle sądzę sadzarką, kopie kopaczką, ale w garażu mam kombain 😂

Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał:

No i tu sie mylisz, ja nie inteligent a klne. 

Inteligentny a inteligent to jest różnica 

@Agrestchoć mi nie szkoda bo ja od spowiedzi wyjdę z kościoła i Zara znów mogę iść bo też mocno przeklęty jestem 

• Like 1
Opublikowano

A masz burchle na nosie?🤭

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ja też się czasem lubię w trola zabawić, ale jazda 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Może bym Ci dmuchawe zorganizował w dobrym pieniądzu. 

Opublikowano

Mylisz się Pan, w tym roku sypałem zboże do bb. Zboze leciało z przyczepy rynną to zleciało może lepiej jak pół bba reszta wiadrem trzeba było. 

Zasadniczo to większość sadzę sadzarką ale kilka arów co roku dla rozrywki ręcznie, na wczesne wszystko ręczne kopanie a na późne w tym roku wyszło, że kopaczką bo mokro na kombajn ale nie było tak źle... Na wysokość okna na strychu trudno mechanicznie podać a z drugiej strony tam super dosycha- ciepło, a nieraz jest wilgotniejsze zboże- urok małych popierdółek i koszenia często wieczorami lub jako pierwszemu z rana no i myszy tam nie wlezą...

I żaden pan nie jestem...

• Like 1
Opublikowano

ja tam lubię wszystkich fanatyków rolnictwa i hodowli. nikt z tym zamilowaniem normalny to nie jest 🤭

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Masz klapki na oczach jak 🐎🤭

B| e tam , po prostu lubię rzeczy na których utrzymanie i naprawy mnie stać 

I żeby dostępność części była od ręki

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

O widzisz i jakbyś kilka razy przeklął - noż k**wa, wiaderkował nie będę- to inteligencja by się obudziła i eureka- wjadę kołami na klocki drewniane i nasypię pełne big bagi🤭🤭🤣😜

Opublikowano

Pioter, Ty uważaj żeby sufit na regale nie osiadł od tego zboża. 

U nas jeden tak robił, a że chałupa drewniana to ze zbożem sufit się uginał, jak zdjął zboże to się prostował 

Ojciec całe życie tak sypał i dobrze było, nie mam tego dużo, teraz to jest może z 2,5 tony rozłożone cienko... U pradziadków była chatka 70m2 i przez 50 lat zboże z 4ha tam dawali.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Pioter, Ty uważaj żeby sufit na regale nie osiadł od tego zboża. 

U nas jeden tak robił, a że chałupa drewniana to ze zbożem sufit się uginał, jak zdjął zboże to się prostował 

to było u mnie. mlucenie damfa zimą, ziarko na strychu w zasieki. po wszystkim wianek i biba, chalupa trzeszczy, tylko wujek się rozgladal po suficie i gada "wy stare to i nie szkodzi, ale te dzieciaczki ich szkoda, bo to nie one taką głupotę wymyślił y"

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

O widzisz i jakbyś kilka razy przeklął - noż k**wa, wiaderkował nie będę- to inteligencja by się obudziła i eureka- wjadę kołami na klocki drewniane i nasypię pełne big bagi🤭🤭🤣😜

Sławek, szkoda zachodu, kanał mam w garażu 😂

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

ty to weź mi pomóż na kartkówce we wtorek 😉

Mlodziak, w czwartek pod starostwem się nie kreciles??? Bo młodego bambra z Dębska widziałem koło 11 że z jakimiś ziomkami się kręcił

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

to było u mnie. mlucenie damfa zimą, ziarko na strychu w zasieki. po wszystkim wianek i biba, chalupa trzeszczy, tylko wujek się rozgladal po suficie i gada "wy stare to i nie szkodzi, ale te dzieciaczki ich szkoda, bo to nie one taką głupotę wymyślił y"

Ci co budowali chałupy w latach 70 to już kombinowali z jakimś sypaniem na górę nad stajnią ale w końcu lat 50 nikt o tym nie myślał. A po przebudowie w latach 80 też jakoś nikt na to nie wpadł bo słoma i siano u góry izoluje i zwierzakom ciepło... Co roku ojciec się drze, że jak się wywiezie obornik to świeży walić na boki pod ścianki bo kiedyś wywiózł, walił na środek, przyszły mrozy i zaczęło urywać ścianki na równo z ziemią... Ale w tym roku coś jakoś tak dynamicznie tego towaru przybywa🤔 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Sławek, szkoda zachodu, kanał mam w garażu 😂

O widzisz, mi inteligencji brakło by taki pomysł wymyśleć.

Może temu że bb szeroki a kanał wąski🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v