Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No zaobserwowałem taką sytuację. Nie chodziło mi o ten przypadek akurat. 

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Kup sobie to koło, wkręcisz lub wykręcisz śrubki załączające i tyle

https://www.olx.pl/d/oferta/wolne-kolo-pasowe-sprzeglo-sprezarki-ursus-c330-CID757-IDpvLLb.html

Mam podobne w 3p już że dwa lata napewno. Polecam. U mnie nie ma śrub tylko są takie zapadki na sprężynkach. 

6 godzin temu, Baks00 napisał:

Dobra pierwszy ładunek nocny już dochodzi.....

Ale pogoda chu...a

IMG20211127095244.jpg

Pokazał byś tą wędzarnie z większej perspektywy?

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

I tak się siedzi... Jeszcze z godzinkę jak nic.

20211127_113352.jpg

20211127_113343.jpg

Fajny sprzęt. Kupiłeś czy sam budowałeś?

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Jak to było za twoich czasów na komisji to za taki tekst dostawało się przydział do najbliższej możliwej jednostki. Oczywiście najbliższej do granicy położonej na przeciwległym końcu polski.

U nas jeden śmieszek za język w Szczecinie służył. Z półroczną dosługą. 😉

Ale rozbawił wszystkich a co za to miał nie wiem rok94

Ja mam 46 a Boguska 52

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie moj, Kuzyna. 

W jakiej cenie nabyłeś? 

Drogawo, ale nie szkoda. Za dwa 2680. 6 i 3 tygodniowe. 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Eee mam takiego samego i oddam za 600 😛

No nie poinformowałeś ... 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Łolek napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

Jak to było za twoich czasów na komisji to za taki tekst dostawało się przydział do najbliższej możliwej jednostki. Oczywiście najbliższej do granicy położonej na przeciwległym końcu polski.

U nas jeden śmieszek za język w Szczecinie służył. Z półroczną dosługą. 😉

Ale rozbawił wszystkich a co za to miał nie wiem rok94

Ja mam 46 a Boguska 52

Ale czy z Krzyskiem się długo znaja

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Drogawo, ale nie szkoda. Za dwa 2680. 6 i 3 tygodniowe. 

No nie poinformowałeś ... 

A co już miejsca nie masz? 😛 zakładaj zimówki jak jeszcze nie masz i jutro przyjeżdżaj 😂

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Do kina na film "to musi być miłość" 😁

Tak nie można, albo do kina albo na film :o

nie macie co robić tylko taki muł oglądać?

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

A co już miejsca nie masz? 😛 zakładaj zimówki jak jeszcze nie masz i jutro przyjeżdżaj 😂

a byś miał Jawe... to może ...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, akooo napisał:

mam chęć po sąsiedzku kawałek wydzierzawic z 15a bym se posadził tych ziemniaków. Tak dla siebie. Tylko tam zapuszczone mocno jak dzisiaj byłem. Trawa po pas rośnie.

15a to kawał pola pod ziemniaki. Zasadnicze pytanie to jest takie czy w ogóle wiesz ile mniej więcej na rok zużywasz kilogramów. Choć jak nie chcesz niczym i na nic pryskać, obornika nie masz, nawozów żadnych nie dasz to nie ma się co nastawiać.

15 minut temu, akooo napisał:

znasz ze tak piszesz?

Dobrze pisze.

11 minut temu, donweter1989 napisał:

Fajny sprzęt. Kupiłeś czy sam budowałeś?

Kupiona ale porobione pewne modyfikacje- podwyższone nogi i poprawiony system dopływu powietrza.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

nie macie co robić tylko taki muł oglądać?

skąd wiesz co za film?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v