Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Musi z 10 lat tak uprawiam. Czy pryzma, obok której stałeś, była mała? To qq z 2.80 ha.

No to ładna pryzma wyszła

2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Ja tak samo, produkcja obornika na całego słomy w opór i niech srają

Ja dodatkowo jak na mlotpolu mieszam ze słoma bo aktualnie ściele dwuletnia i to co z wierzchu zamokniete obieram przy pryzmie i tylko 3/4 balota wiozę do kojca

Opublikowano (edytowane)

jak nie zapomnę to jutro zerknę. pamiętam że jakieś wyrysy tam były.

kein karty(czy jak to tam) dziadków też kiedyś znalazłem.

6 minut temu, soltys48 napisał:

volkslista?

a co to właściwie?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Czasem się za pozoranta robi, to się człowiek przyzwyczaił. Psy są różne. Ale te szkolone do patrolowania/tropienia to wystarczy że ręką machniesz w stronę przewodnika, to się na Ciebie rzuci. Jeszcze jak pies pojeb niekiedy, to już w ogóle. Na szkoleniach to gorzej jest z ćwiczeniem nie gryzienia, jak gryzienia. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

kurna jak? nr mi usunął sie , miał sie przypomnieć

Dobra, przypomnę mu 

3 minuty temu, daron64 napisał:

Czasem się za pozoranta robi, to się człowiek przyzwyczaił. Psy są różne. Ale te szkolone do patrolowania to wystarczy że ręką machniesz w stronę przewodnika, to się na Ciebie rzuci. Jeszcze jak pies pojeb niekiedy, to już w ogóle. Na szkoleniach to gorzej jest z ćwiczeniem nie gryzienia, jak gryzienia. 

Znajomy ma takiego przybłędę, podajesz mu rękę czy płacisz za coś to się j**any rzuci na człowieka 

Opublikowano (edytowane)

już z miesiąc temu zapowiedzi takie były.

tyle to da, że bimbru więcej robić będą.

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Widzieli co się szykuje 😵

Screenshot_20211124-220251_Facebook.jpg

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Teraz myślę zastosować inne stworzenie zamiast psa. Wujo ma takiego gąsiora co napiernicza psy i ludzi. Chyba wezmę go od niego i będzie patrolował, tylko sąsiad jeden ma z 60 sztuk gęsi i żeby mi on tam nie wyparował jak sam będzie 🤔 trzeba by mu jaka obroże założyć żeby się wyróżniał. Znajomi bociana przygarneli i w oborze go trzymają, to normalnie z krowami na pastwisko łazi 

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Widzieli co się szykuje 😵

Screenshot_20211124-220251_Facebook.jpg

Się omiecie pajęczyny, to może być dobry czas 

Przed chwilą, Strongman napisał:

Na Podlasiu to po 20zł bimber chodzi i co dom bimber pędza temu nie było cukru w sklepach.

To na Kurpiach taniej 

Przed chwilą, szczypka napisał:

to ja zostanę abstynentem bimbru nie przełknę śmierdzi mi 

Dobrego bimbru nie piłeś jak tak 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Teraz myślę zastosować inne stworzenie zamiast psa.

NIe ma czegoś takiego.

U mnie stado LWÓW nieco sie zmieniejszyło ale zapewniam Cię że na podwórko nie wejdziesz

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz myślę zastosować inne stworzenie zamiast psa. Wujo ma takiego gąsiora co napiernicza psy i ludzi. Chyba wezmę go od niego i będzie patrolował, tylko sąsiad jeden ma z 60 sztuk gęsi i żeby mi on tam nie wyparował jak sam będzie 🤔 trzeba by mu jaka obroże założyć żeby się wyróżniał. Znajomi bociana przygarneli i w oborze go trzymają, to normalnie z krowami na pastwisko łazi 

Bez obroży poznasz, to samiec alfa. On będzie ruchał a nie będzie ruchany🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

20zł za pól lita 60% no a z kilo cukru kto nie wie to  litra się robi.

Cytrynówki i inne bodaj po 15zl, z dobrego cukru tak. A ten z promocji to dobrze jak 0.5 wyjdzie 

5 minut temu, soltys48 napisał:

NIe ma czegoś takiego.

U mnie stado LWÓW nieco sie zmieniejszyło ale zapewniam Cię że na podwórko nie wejdziesz

Dobry gęś nie jest zły. Takie wp***dol labradorowi spuścił ze ten jak go widzi to tylko patrzy gdzie się schować, a i ludzi już kilku oprawił. Ja jak wpadam na podwórko to na kopach idzie do zagrody ale inni się boją 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tu chyba Piotrek najlepszy bimbrownik i jak ktoś umie zrobić to nie śmierdzi, to odpowiednie drożdże potem filtracja przez wiórki kokosowe.

Jest dużo sposobów ale najlepszy wychodzi z zacieru wody i samego cukru.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Bez obroży poznasz, to samiec alfa. On będzie ruchał a nie będzie ruchany🤭

Dla mnie to wszystkie te gęsi czy kury takie same, świnie zresztą też. Krowy kiedyś mi się wydawały wszystkie takie same ale jakoś teraz odróżniam 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Tu chyba Piotrek najlepszy bimbrownik i jak ktoś umie zrobić to nie śmierdzi, to odpowiednie drożdże potem filtracja przez wiórki kokosowe.

Jest dużo sposobów ale najlepszy wychodzi z wody i samego cukru.

Podstawa to dać mu odetchnąć, postoi to zapachu zero ale przy produkcji seryjnej nie ma czasu na takie fanaberie. Ja zawsze stawiałem w słoikach czy beczce otwartej i sobie woetrzal. Druga sprawa sprzęt, jak ktoś prubowal tych dziadkowych zajzajerow z kany po mleku i na piekarniczych drożdżach to ma uraz 

Opublikowano (edytowane)

daron   a wiesz ile weselicho wyjdzie przy takiej cenie?

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v