Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pafnucy napisał:

to bym se sam se kupił....

Jakbyś sam sobie zarobił to kupuj. W poniedziałek pochowali chłopaka co miał 16 lat i się na motorku zabił. Kto to widział i to jeszcze o 22 prawie się włóczył. Toż by mi sumienie nie wytrzymało, że sam się do tego przyczyniłem dając mu pieniądze na to a swoją drogą też bym nie pozwolił o takiej godzinie się włóczyć gdzieś.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał:

Fajnie,ale nie każdy ma etat 8 godzinny.

Robota w polu a tu do roboty....-dobrze że się pozamieniać można

Dlatego się dziwię ludziom że chcą na etat iść przy gospodarstwie, jest tyle biznesów które można prowadzić bez większego wysiłku, wiadomo że z tylu głowy zawsze jest, ale rzucasz na kilka godzin biznes idziesz w pole robić jak pasuje, a na etacie tego nie ma. 

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

nie znalazł byś mnie...

To byś raz-drugi taki numer wywinął to już byś na nic nie dostał i zrobiłbym więcej ale jeszcze by mnie oskarżyli, że nieletniego wyrzucam z domu... Ojciec mnie krótko trzymał, zresztą nie włóczyłem się specjalnie, ale jak wróciłem przed 18 urodzinami po zmroku skądś i nie była to szkoła czy dorabianie to wpierdziel był murowany.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a jak kto tam lubi.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dlatego się dziwię ludziom że chcą na etat iść przy gospodarstwie, jest tyle biznesów które można prowadzić bez większego wysiłku, wiadomo że z tylu głowy zawsze jest, ale rzucasz na kilka godzin biznes idziesz w pole robić jak pasuje, a na etacie tego nie ma. 

A ja jak się dorobie to w przeciwieństwie tego co pisałeś.... rzucę etat

Opublikowano
45 minut temu, kizak napisał:

hmm,mógłbym 

hmm ,mógłbym powiedzieć że jesteś przekurat ,ale nie Ty jesteś oryginalny , A co orginalne to lepsze .👍 Wfm na strychy stoi do dogrania ,ale kiedyś się za nią wezmę🤷‍♀️ , i zamruczy z dwururki 9_9

Wfm z dwururki? Mam silnik do wfmki 🙊

Opublikowano
danielursus3p napisał:

12 minut temu, Baks00 napisał:

Fajnie,ale nie każdy ma etat 8 godzinny.

Robota w polu a tu do roboty....-dobrze że się pozamieniać można

jakie to biznesy

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

A tak na złość niektórym ma AF kupuje cross 250 ktm i będę z synem jeździć to je frajda💪

250? Ty będziesz go pod górę pchał a syn z góry będzie zjeżdżał? 🙊Toć to słabe 

2 minuty temu, akooo napisał:

jakie to biznesy

Usługi koparka np

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, sadownik12 napisał:

A na kursie to nie uczyli które strony jezdni się trzymamy jadąc czymkolwiek? Jakby każdy trzymał się prawej strony swojego pasa, a na drogach dwujezdniowych w przypadku jakiegoś losowego zdarzenia tworzyli od razu miejsce dla korytarzu życia to wszyscy byliby szczęśliwsi i nikt na centymetry kogoś omijać nie musiał.

Uczyli. Ale swoje zdanie podtrzymuję. Jakbym dzieci miał i jakieś by chciało motor to bym ani grosza mu nie dołożył na ten cel.

Tez bym chyba nie dał. Chyba ze na komarka jakiegoś. O taki komarek czy wsk dobry jest motor do sklepu czy na pole skoczyć ale gdzie te scigacze takie prędkości robić.

gregor1284 napisał:

7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

A tak na złość niektórym ma AF kupuje cross 250 ktm i będę z synem jeździć to je frajda💪

250? Ty będziesz go pod górę pchał a syn z góry będzie zjeżdżał? 🙊Toć to słabe 

2 minuty temu, akooo napisał:

jakie to biznesy

Usługi koparka np

Gdzie koparka zależy jaki region chyba że by ostrowka kupił bo w tych nowych jedna awaria i po zarobku

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

jakie to biznesy

To ja mam Ci mówić co masz robić? Rusz szarymi komórkami. Skąd mam wiedzieć w czym jesteś dobry. 

15 minut temu, Baks00 napisał:

A ja jak się dorobie to w przeciwieństwie tego co pisałeś.... rzucę etat

A co masz się  nie dorobić. Jak jest chęć to wszystko się da. 

Opublikowano

Ja mam honde ANF i powiem tak - dobry i w pole, i gdzieś dalej podjechać

Mocy nie ma za wiele - 10KM, podobnie jak stara WSK, ale 100 spokojnie poleci, 80 jedzie się na luzaka, koła duże, to i w terenie daje radę

No i spalanie - 2l/100km przy 80km/h

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Wfm z dwururki? Mam silnik do wfmki 🙊

Dobrze wiedzieć ,jak kto popyta dać namiar ? . W kolanko wszczepiony drugi tłumik ,po drugiej stronie koła idzie

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A co masz się  nie dorobić. Jak jest chęć to wszystko się da. 

Nie tyle może dorobić co spełnić założenia. 

Aby zdrowie było to i grzechy będą

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To byś raz-drugi taki numer wywinął to już byś na nic nie dostał i zrobiłbym więcej ale jeszcze by mnie oskarżyli, że nieletniego wyrzucam z domu... Ojciec mnie krótko trzymał, zresztą nie włóczyłem się specjalnie, ale jak wróciłem przed 18 urodzinami po zmroku skądś i nie była to szkoła czy dorabianie to wpierdziel był murowany.

I wszystko jasne 

Pioter nie gniewaj się alenic nie użyłeś bo 16 czy 17 lat to największe numery się wywijało oczywiście ojce wiedzieli mniej więcej gdzie się jest jak o 3 rano mnie nie było to już się martwili i był dym

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

Tez bym chyba nie dał. Chyba ze na komarka jakiegoś. O taki komarek czy wsk dobry jest motor do sklepu czy na pole skoczyć ale gdzie te scigacze takie prędkości robić.

Gdzie koparka zależy jaki region chyba że by ostrowka kupił bo w tych nowych jedna awaria i po zarobku

Do Ostrowka czy bialororuski to na olej by nie urobil. Chyba że przepalany lać i kasiorę za utylizację łoić

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Nie tyle może dorobić co spełnić założenia. 

Aby zdrowie było to i grzechy będą

Najlepiej to z każdym rokiem jest sobie stawiać cele. Jakoś tak łatwiej to przychodzi i mniejsze rozczarowanie jak coś nie pyknie. 

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Dobrze wiedzieć ,jak kto popyta dać namiar ? . W kolanko wszczepiony drugi tłumik ,po drugiej stronie koła idzie

Na cholerę. Jak klient z pieniędzmi to możesz podesłać. Nawet taki silnik po remoncie ogarnę. Byle frunęły pesos. Bo tak to pamięć mam krótką bez pesos 😔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Do Ostrowka czy bialororuski to na olej by nie urobil. Chyba że przepalany lać i kasiorę za utylizację łoić

Na tych sprzętach powstało nie jedno imperium finansowe. Nie te czasy już,nawet bym nie wiedział jak tym robić jak w ostrówku na tylną łychę chyba ze 4 wajchy są,w białorusi chyba dwie czyli normalnie.

Edytowane przez akooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v