Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Wtryskiwacze do zetora już do odbioru. Wróci do żywych👍

Kto robił? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

fajny ruski trolling

Trolling trollingiem. Wojna będzie, tyle że hybrydowa. Wspomnisz moje słowa. 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Trolling trollingiem. Wojna będzie, tyle że hybrydowa. Wspomnisz moje słowa. 

Mylisz się - nie będzie. Ona już jest, od dłuższego czasu. Z powodu NordStream. Gdyby nie twarde stanowisko Polski, już dawno Niemcy by rurę po cichutku otworzyli , a w tym czasie zamknięto by przesył do Polski i Ukrainy. Stąd migranci na granicy, naciski TSUE i wstrzymanie funduszy z KPO. Rosjanie mają swoich wiernych ludzi w brukseli, wielu z nich, to zatwardziali komuniści wciąż wieżący w matuszkę Rossiję

Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

pany ma ktoś wspomaganie elektryczne w siuntce? bez tura, do zwykłej jazdy żeby trochu lżej było

Posmarować dobrze i lekko się kręci. Chyba że tulejki już zdarte... Tężyznę wyrabiaj sobie a nie tam! 

posmarowane i przód zrobiony ale i tak jakoś tak ciężko

tytanowyJanusz napisał:

superfarmer02 napisał: pany ma ktoś wspomaganie elektryczne w siuntce? bez tura, do zwykłej jazdy żeby trochu lżej było w siuntce i tak lekko się kręci w porównaniu do ciapka ale skoro tak bardzo chcesz to pytaj @JakubC360_yt on ma i nawet pracuje z turem

u mnie w ciapku z turem się jedną ręką kręci a w siuntce jakoś tak nie bardzo. jeszcze w polu to jakoś ale na podwórku to tak nie bardzo

bratrolnika napisał:

22 minuty temu, superfarmer02 napisał:

pany ma ktoś wspomaganie elektryczne w siuntce? bez tura, do zwykłej jazdy żeby trochu lżej było

U nas było, pierwsze przez miesiąc, drugie przez 12 godzin...

zjarało się ?

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Mylisz się - nie będzie. Ona już jest, od dłuższego czasu. Z powodu NordStream. Gdyby nie twarde stanowisko Polski, już dawno Niemcy by rurę po cichutku otworzyli , a w tym czasie zamknięto by przesył do Polski i Ukrainy. Stąd migranci na granicy, naciski TSUE i wstrzymanie funduszy z KPO. Rosjanie mają swoich wiernych ludzi w brukseli, wielu z nich, to zatwardziali komuniści wciąż wieżący w matuszkę Rossiję

Co się dziwić jak ta cała UE bazuje na zapiskach komunisty. Ci nasi idioci jeszcze bardziej się pogrążają swoimi decyzjami. "budowa armii Europejskiej" to wtedy najwięcej będziemy mieli do gadania. Zresztą plan federalizacji Niemiec i tym podobne. Uwolnienie cen Energi od bodajże 2025 czy 2023, to że od 2027 będziemy płatnikami netto też nikt nie mówi bo to niedobra jest. Zadłużanie państwa bardziej na fundusz odbudowy... 🤦‍♂️ Ale powiem wam że w sytuacji jaka teraz jest na granicy mogą nie brać pod uwagę polski podczas głosowań przy fit for 55 czy innych głosowaniach. 

Opublikowano

Moga nie brać - a my, jak nie będzie kasy z KPO, mozemy nie wdrażać FitFor55 i tak kółko się zamyka. Zastanawiam się, do czego ci komuniści w Brukseli dążą, bo jak tak dalej pójdzie, to będzie w UE powtórka z Hołodomoru na Ukrainie. Cały świat ma problemy z produkcją żywności, a nasi głupcy chcą ją ograniczyć o 1/3 albo o połowe w UE. Konsumenci już wkrótce będą płacić 100% więcej za żywnosc i jeszcze dodatkowo zrzucać się na dopłaty do wstrzymania produkcji

andrzej-to-jebnie-1.jpg

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

W poniedziałek postaram się zadać kilka niewygodnych pytań temu nowemu ministru 🙊

I myślisz że Cię dopuszczą, lub Ci odpowie? to cwany komunistyczny wyjadacz. 

zapytaj go czemu dobry wójt ma odejść po 2 kadencjach A oni dożywotnio przy korycie z immunitetem. 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

W poniedziałek postaram się zadać kilka niewygodnych pytań temu nowemu ministru 🙊

Kowalczyk powiedział ostatnio, że żywność będzie o wiele droższa ale POWINNA być zdrowsza. Czyli szczaw i mirabelki, klasyka

Opublikowano
gregor1284 napisał:

powiedz że na zachodzie jest szlachetny chłopak, bardzo sympatyczny , i dali by mu z 50ha.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Orka albo redlenie według niektórych B| , łódzkie czarnoziemy  9_9

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Ćwiczysz trasę na jutro? 😉

Codziennie prawie :)

2 godziny temu, 6465 napisał:

Zakończyli już ta budowę s10 obwodnicy Bydgoszczy w Pawłówku i lisim Ogonie? 

Tak, już otwarta cała. Robią S5 jeszcze w stronę Świecia 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v