Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Czy któremuś z moich zacnych kolegów agrofotowiczów nie zalega może gdzieś pokrywką (denko) od kanki na mleko 10l? Chętnie odkupię lub przyjmę. Koszty przesyłki poniosę.

A kompletnej nie chcesz?😁

Opublikowano
PRIMO napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Czy któremuś z moich zacnych kolegów agrofotowiczów nie zalega może gdzieś pokrywką (denko) od kanki na mleko 10l? Chętnie odkupię lub przyjmę. Koszty przesyłki poniosę.

A kompletnej nie chcesz?😁

Mogę chcieć. Wiele?

Opublikowano
39 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

ale że tak on sam dobrowolnie? czy wszystkich świeżaków po komisji prosto w kamasze?

Starszy syn wojskowy szwagier też to i on chce bo w biedrze pracować nie będzie a o etat to nie tak łatwo.

Opublikowano

kane 20stke 😉 

stały ostatnio ze 3 na zlomie. ale Ty potem obrażasz tych co dają przedmiotom drugą szansę tuż przed piecem hutniczym. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Mogę chcieć. Wiele?

5 dyszek i przesyłka po twojej stronie może być?

Opublikowano
Bananek napisał:

bimber będziesz pędził ? to za mała 😁🤪

Karol6130 napisał:

@radekz200nada się? 

IMG_20211115_115937.jpg

co Ty tak ciagle po tych ,,zlodziejach,, jeżdzisz 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Przejechałem się na stację diagnostyczną ciągnikiem z przyczepą.  

Kurna nie ma lipy z badaniem. Przetrzepane konkretnie.

Mam pytanie.

Przyczepą d732 r86, tabliczka fabryczna z VIN,  na tyle ramy pięciocyfrowy numer nabity. Diagnosta doczepił się że nie widzi 17 cyfrowego numeru VIN na ramie. Odkąd ją mam nikt tego nie szukał i nigdzie nie widać żeby był.

Wogóle VIN był bity na ramie?

Przyczepa wielokrotnie malowana przez pierwszego właściciela ale raczej nr były by widoczne.

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Teraz wiem czemu nikt nie chciał tego kupić. Orka tego to katorga

IMG_20211115_124938.jpg

Co to za obuch? 

30 minut temu, Bananek napisał:

Jak nie najdziesz to pisz, każe Merylin poszukać 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Qurła niespodziewanie szybka wizyta u dentysty aż mnie ciary po plecach przechodzą😱

Sąsiadka mówi że woli urodzić jak zęba wyrwać.... 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Co to za obuch? 

Jak nie najdziesz to pisz, każe Merylin poszukać 

Naud, francuski. Świetny pług ale 1 klasa ziemi jest chyba nie dla niego. 

Opublikowano

Nie no. Myślę że się ta ziemia trochę przerobi. Do tej pory była orana na 15cm Wladymircem i chyba przez to tak ciężko idzie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

By utonął w piachu razem z kółkiem😁

Możliwe ta bardzo ciężki pług. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Agrest napisał:

Przyczepą d732 r86, tabliczka fabryczna z VIN,  na tyle ramy pięciocyfrowy numer nabity. Diagnosta doczepił się że nie widzi 17 cyfrowego numeru VIN na ramie. Odkąd ją mam nikt tego nie szukał i nigdzie nie widać żeby był.

Wogóle VIN był bity na ramie?

Ten diagnosta to chyba jakiś idiota jak kiedys nie było 17 cyfrowego VIN w takich przyczepach to gdzie ma niby być nabity... był tylko numer nadwozia nabity na tabliczce i ramie i taki sam numer w dowodzie pozycja E i ten numer jest tym niby VIN po nowemu bo jak ubezpieczyciel wpisywał w swoim systemie to początek same zera a końcówka numer nadwozia i wychodził 17 cyfrowy numer. W dowodach jest bez zmian numer nadwozia wpisany w pozycji E tam sami gdzie juz samochód ma wpisany VIN

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Radziu moja jeszcze kanciata i czerwona z 10lat albo i lepiej mam

kris91 napisał:

slawek74 napisał:

mam kilka lat 😁😁😁🤪

I to by wiele wyjaśniało 👀🤭🙊😛😂😂

tee te chcesz dołączyć do Adama 🤔🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

Sąsiadka mówi że woli urodzić jak zęba wyrwać.... 

Ja jak dzwoniłem to byłem z myślą że minimum 2 tygodnie trzeba czekać a ta mi w słuchawce mówi że może być zaraz no to szybka akcja  bo była pląba i wyleciała i zaczyna się odzywać czasami a to że się boje to już inna bajka🥶

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v