Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kizak napisał:

5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

dzięki. to trochę baz sensu (zresztą jak cała ta kwarantanna) bo można przecież narobić zdjęć na zaś 🤦🏻‍♂️

Zawsze możesz wykręcić się że masz starszy telefon ,o ile ten z kwarantanny jest po pięćdziesiątce ,bo jak poniżej to nie uwierzą . Przychodzi automatycznie powiadomienie ,a nie wiesz kiedy , i masz 2 8 minut by wysłać zdjęcie ,ta aplikacja jest na tyle chytra że robione zdjęcie jest z namierzaniem gps ,tak że na zaś nie narobisz . Policja także zajeżdża kiedy chce.

czyli nie da się tego ominąć? a jak zrobię sobie zdj np na podwórku albo na polu bo będzie ok?

a jak bym w ogóle tej aplikacji nie i atakował to coś się stanie?

Opublikowano (edytowane)

Dzień zaczyna się udanie ,witam ,antybiotyk poszedł do mleka a dziś odbiór ,ale to nic ,żona rozbiła ulubiony dzbanuszek za 5 zl😱 ,jak żyć🤷‍♀️🙆‍♀️😁    Dalem swój numer telefonu za babkę i po dwóch dniach się odp.    Zdjęcia możesz robiuć nawet i za ,bo jesteś rolnikiem ,jak w kwarantannie ,a nie izolacji ,tylko z głową bo wiedzą z gps skąd .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
kizak napisał:

Dzień zaczyna się udanie ,witam ,antybiotyk poszedł do mleka a dziś odbiór ,ale to nic ,żona rozbiła ulubiony dzbanuszek za 5 zl😱 ,jak żyć🤷‍♀️🙆‍♀️😁    Dalem swój numer telefonu za babkę i po dwóch dniach się odp.    Zdjęcia możesz robiuć nawet i za ,bo jesteś rolnikiem ,jak w kwarantannie ,a nie izolacji ,tylko z głową bo wiedzą z gps skąd .

czyli wystarczy jak zdjęcie będzie zrobione na terenie należącym do rodziców?

Opublikowano

Pewnie na adresie zamieszkania ,nie wiem ,ale może i można  przecież kwarantannę zaczynać gdziekolwiek ,chyba to zależy gdzie będziesz powiadomileś  Sanepid ,bo dzwonią po informację z chwilą dostania pozytywnego wyniku . ,ale być może jeśli z  gps  okolica będzie ta sama cały czas  ,to też . Dopytaj się poszkodowanego ,albo zadzwoń do Sanepidu .  Może gdzie informacja w internecie .   

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Co do papy. W cenie Twojej papy ogarnąłem blachę trapez 😉

No tak , drugi gatunek , w kawałkach i 0,4 grubości 👍

Opublikowano
kizak napisał:

Pewnie na adresie zamieszkania ,nie wiem ,ale może i można  przecież kwarantannę zaczynać gdziekolwiek ,chyba to zależy gdzie będziesz powiadomileś  Sanepid ,bo dzwonią po informację z chwilą dostania pozytywnego wyniku . ,ale być może jeśli z  gps  okolica będzie ta sama cały czas  ,to też . Dopytaj się poszkodowanego ,albo zadzwoń do Sanepidu .  Może gdzie informacja w internecie .   

sprawa wygląda tak że kolega z klasy ma świrusa i cała klasę wysłali na kwarantannę i tak się nie wybieram nigdzie ale jak bym chciałbym coś robić na polu to trochę tak nie pewnie bo jak policja przyjeżdżała to było widać że jeździ ciągnikiem na polu i nikt nie miał problemów a tu niewiadomo co komputer sobie wymyśli

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

sprawa wygląda tak że kolega z klasy ma świrusa i cała klasę wysłali na kwarantannę i tak się nie wybieram nigdzie ale jak bym chciałbym coś robić na polu to trochę tak nie pewnie bo jak policja przyjeżdżała to było widać że jeździ ciągnikiem na polu i nikt nie miał problemów a tu niewiadomo co komputer sobie wymyśli

Jak masz kwarantannę to możesz przebywać wszędzie ,i na polu ,tylko z nikim spotykać ,w policji też nie debile ,przedzwonią nie będą wlazić do  chałypy i powiesz gdzie jesteś i ewentualnie sprawdzą ,gorzej z tym telefonem ,i nie wiadomo co wymysli ,ale czekaj ,czekaj ,ty powiedzialeś że klasa ,a nie rolnik ,to nie wiem ,przy policji się wykręcisz .   A z telefonem zap .  do chałupu  by w  niecałe pól godziny wyrobi się i zdjęcie i ok

Edytowane przez kizak
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Córka była ze szkoły na kwarantannie 10 dni to nikt jej nie kontrolował.

kiedy miała. ja mam 5 dni. też miała instalować ta aplikację

kizak napisał:

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak masz kwarantannę to możesz przebywać wszędzie ,i na polu ,tylko z nikim spotykać ,w policji też nie debile ,przedzwonią nie będą wlazić do  chałypy i powiesz gdzie jesteś i ewentualnie sprawdzą ,gorzej z tym telefonem ,i nie wiadomo co wymysli ,ale czekaj ,czekaj ,ty powiedzialeś że klasa ,a nie rolnik ,to nie wiem ,przy policji się wykręcisz .   A z telefonem zap .  do chałupu  by w  niecałe pól godziny wyrobi się i zdjęcie i ok

UJ tam nic nie będę instalował. kolega jeszcze nawet nie dostał info że jest na kwarantannie. jak będzie on na tym zależało to powinni się upominać to wtedy się założy

Opublikowano

No najlepszego wszystkim Marcinom.

Wczoraj pierwszy raz jadłem Rogala Marcińskiego. Choć wyrób marketowski to podoba się on i smakuje dla mnie. Choć ja nie z Podlasia 🤭

Dziś też do kawy będzie rogal marciński 👍

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Córka była ze szkoły na kwarantannie 10 dni to nikt jej nie kontrolował.

Jak nie użyła aplikacji , a po sześćdziesiątce 😁😐😉  ,  to może poszło po kościach ,a policja każdego dnia też nie przyjeżdża ,szczególnie że teraz część z nich na ,,wakacjach'' przy granicy ,mgła widocznośc z 50 m ,uchodżcy będą za ręce się trzymać jak zaczną przechodzić 😐

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Dzień dobry serdecznie 

Wszystkim Marcinom i Bartłomiejom wszystkiego najlepszego 

I bym zapomniał @pafnucypobudka flage wieszaj 

42 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień dobry wszystkim 

Wszystkiego Najlepszego Dla Wszystkich Marcinów  i Bartłomiejów na Af i nie tylko

3 minuty temu, Agrest napisał:

No najlepszego wszystkim Marcinom.

Wczoraj pierwszy raz jadłem Rogala Marcińskiego. Choć wyrób marketowski to podoba się on i smakuje dla mnie. Choć ja nie z Podlasia 🤭

Dziś też do kawy będzie rogal marciński 👍

Jako solenizant Dziękuje bardzo !🙂

Opublikowano
6 godzin temu, kizak napisał:

Zawsze możesz wykręcić się że masz starszy telefon ,o ile ten z kwarantanny jest po pięćdziesiątce ,bo jak poniżej to nie uwierzą . Przychodzi automatycznie powiadomienie ,a nie wiesz kiedy , i masz 2 8 minut by wysłać zdjęcie ,ta aplikacja jest na tyle chytra że robione zdjęcie jest z namierzaniem gps ,tak że na zaś nie narobisz . Policja także zajeżdża kiedy chce.

Ja jak byłem na kwarantannie to nic nie robiłem nie instalowałem niech spierdalaja jakieś zdjęcia będę im robił jeszcze 🤣 a policja tylko dwa razy była 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Bartek933 napisał:

Czyli jadłeś jakiegoś tam rogala

Przyślij nam wszystkim prawdziwe wielkopolskiego 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał:

Czyli jadłeś jakiegoś tam rogala

No tak. Tylko tam go spotkałem. Nie wiem na ile podobny do oryginału ale smaczny był. Z maku białego z bakaliami, z lukrem.

W cukierni widziałem i wyglądał gorzej jak ten, też było widać że to masówka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v