Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Farmtrak gdzie będziesz podróżował? 

Na marketplace hlka po pieniądzu jest 

20 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Może pompka zasilająca.

Obiad spożyty więc jeszcze chwila i w drogę

Pompka nowa, prędzej sitko przed pompa

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Termometr w samochodzie mówi że -2

Dziś na obiad pizza

20210131_123235.jpg

U mnie taki plan na popołudnie jak małżonka z pracy wróci. nie wiem jak u was, ale w pobliskim Augustowie jednej małej pizzy nawet ja nie wcisne. taka sycąca.

danielursus3p napisał:

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Termometr w samochodzie mówi że -2

Dziś na obiad pizza

Posprzątałbyś w aucie 🤔

lepszy chlew z rodziną niż jazda czystym za kawalerki.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Sąsiady "na dziko" chowają raczej. Ja sobie mięso od znajomego drobnego hodowcy kupuję bo wieprzowiny bardzo mało w domu się zużywa, głównie drób z własnej hodowli.

No na drób też jest plan żeby wziąć z 50broilerow

Opublikowano (edytowane)

Brojlerów to u mnie zawsze dostatek ale tylko część idzie na własne potrzeby... Do tego co roku perliczki, indyki a jak najdzie ochota na rosół to i kurę się jakąś złapie. Jedynie "drobiu wodnego" nie mam bo mnie skubanie wk*rwia.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

Nie powiedziałbym. Czyste auto to czyste auto.

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Sądzę, że nawet jakby dzieci do mojego auta wpuścił to większego chlewu by nie zrobiły niż jest obecnie.

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

Chyba Daniel moją kobitę telepatycznie nakłonił do sprzątania, bo sama z siebie poszła poodkurzac  

Polecam się na przyszłość :P

Opublikowano

Nie chce mi się w sumie często w nim sprzątać bo to moment i za chwilę znów syf bo to jakieś worki przewieźć to kurczaki i w sumie ostatnimi czasy to się ograniczam tylko do opłukania tych dywaników gumowych co jakiś miesiąc i odkurzania co 2-3 miesiące. Siedzeń tylnych to mógłbym wcale nie składać dla pasażerów bo i tak nikt nie jeździ z tyłu. Ot ostatnio marchewkę przywiozłem, mimo, że rzucona szmata na spód to i tak się trochę uświniło ale w sumie mówię po co sprzątać jak za tydzień remoncik traktora trzeba zacząć, przywieźć części to też się coś może nabrudzić a potem znów po kurczaki trzeba jechać...

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Mówisz że masz tak ze jak wysiadasz to buty musisz otrzepać?? 

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

Farmtrak gdzie będziesz podróżował? 

Taka podróż co niedzielna

19 minut temu, gregor1284 napisał:

Na marketplace hlka po pieniądzu jest 

Pompka nowa, prędzej sitko przed pompa

Przyczepy póki co to mi nie trzeba, brak miejsca.

Sitko też może być, wiem że w kombajnie było podobnie po wymianie pompki ustało

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Nie chce mi się w sumie często w nim sprzątać bo to moment i za chwilę znów syf bo to jakieś worki przewieźć to kurczaki i w sumie ostatnimi czasy to się ograniczam tylko do opłukania tych dywaników gumowych co jakiś miesiąc i odkurzania co 2-3 miesiące. Siedzeń tylnych to mógłbym wcale nie składać dla pasażerów bo i tak nikt nie jeździ z tyłu. Ot ostatnio marchewkę przywiozłem, mimo, że rzucona szmata na spód to i tak się trochę uświniło ale w sumie mówię po co sprzątać jak za tydzień remoncik traktora trzeba zacząć, przywieźć części to też się coś może nabrudzić a potem znów po kurczaki trzeba jechać...

Skąd ja to znam. Latem przy robocie był mus do odkużenia,pełno błota. Dwa lata wstecz nie myłem auta od września do grudnia. Wtedy była konieczność we wrześniu. Teraz nawet nie myślę myć bo wyjadę 50m od domu i już uwalone

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

Pół zjadłem ja, pół zjadła reszta rodziny

To ty opierdzielił jedną,  a druga na troje.  To ty jesteś oszukaniec. ☺

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, kizak napisał:

Jak wysiadasz ?

No tak, jak masz syf w aucie to buty otrzepujesz jak wysiadasz 

19 minut temu, 6465 napisał:

To ty opierdzielił jedną,  a druga na troje.  To ty jesteś oszukaniec. ☺

Każdemu wg. zasług😋

• Haha 2
Opublikowano

-3, słonecznie. Trzeba jeszcze chwilę po obiedzie odetchnąć i do zwierzaków iść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v